Автор Тема: CARclub Тест: Skoda Fabia 1.2 TSI Style  (Прочитано 9373 пати)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: CARclub Тест: Skoda Fabia 1.2 TSI Style
« Одговори #15 на: 05 Април 2015, 22:34:37 pm »
Која цена ја има? Фиеста поарна да не е со цена? Поло? Ибица? исти се цените, рачунај дека фабиава вчера искочи, малце е со повисока ценичка...

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3776
« Одговори #16 на: 05 Април 2015, 22:36:51 pm »
Цената на колите од Б-сегментот е реална но на оние од Ц е доста ниска барем за основните верзии на моделите кои се нудат.

Еве овде е дадена просечната цена на една 208ца продадена во Франција во мај 2013

More importantly for Peugeot, the 208 sales mix significantly skewed towards premium versions, with an average price of 18,300 euros even before the launch of the top of the range GTI and XY versions. This is 4,000 euros higher than the segment average and to be compared to 14,300 euros for the 207 at the same time last year.

http://bestsellingcarsblog.com/2013/06/france-may-2013-renault-captur-and-peugeot-2008-intrigue/
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #17 на: 05 Април 2015, 22:38:20 pm »
Епа сакаме бандафчиња, поквалитетни материјали, ледови, ксенони, екран од 100 инча, вакви седишта онаква боја, се тоа си дига цена :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #18 на: 06 Април 2015, 07:28:09 am »
Ако добро го прочита текстот, и ако ги разгледаш цените, ќе сватиш во кој контекст беше напишано.
Возило од шибица класа има цена како возило од повисока класа. И?
Значи оваа кола не смее да чини повеќе од 10К евра. Све над тоа е само оверпрајсд.

Фала на разбирањето.

се сложувам со Сале,повеќе од 10-11К за солидно опремена фабиа и таа класа возила не би дал,со бензински мотор.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #19 на: 06 Април 2015, 08:25:56 am »
Ете де, Fabia со 1.0 бензинче со 75 коња (од Up/Citigo/Mii, одлично моторче) кошта од 9600, до 11.900 евра. Тоа од 11.900 се зима за испод 11.000 без поголеми проблеми. Ете ти солидно опремена Фабиа со сосема океј бензинец што троши 6.5-7 во град.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #20 на: 06 Април 2015, 08:27:43 am »
И му пасува плин што е најважно при купување на бензинец.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #21 на: 06 Април 2015, 11:55:52 am »
Ако добро го прочита текстот, и ако ги разгледаш цените, ќе сватиш во кој контекст беше напишано.
Возило од шибица класа има цена како возило од повисока класа. И?
Значи оваа кола не смее да чини повеќе од 10К евра. Све над тоа е само оверпрајсд.

Фала на разбирањето.

Малку си смешал брзини. Кола од поголема (поголема, не повисока, повисока класа би било Ауди А1) класа кошта као кола од „шибица“ класа. И тоа е океј, nothing wrong with бркање клиенти по основ на цена. Шуќур уште трае новогодишната акција на Хјундаи за Елантрата. Ама изгледа Елантрата е во иста класа со Вејрон, не ги гледам многу по улициве.

Уз пат, колку кошта солидно опремено Kia Rio? Според ценовник 13.750 евра за најопременото, 14.450 ако се решиш за поголемиот мотор. Awfully close до Шкодата.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #22 на: 06 Април 2015, 12:25:32 pm »
Прашање до оние што ја пробале шкодата:
Дали е подобра од актуелната ибица и дали е блиску во квалитет со актуелното поло. Гледам дека и двете ги имате тестирано во скоро време, а ги немате опишано со толку позитивни зборови. Мене на изглед шкодичево ми е перфектно, а можеби и би земал и едно во блиска иднина.
Зини да ти кажу.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #23 на: 06 Април 2015, 14:02:53 pm »
За тие пари, пре` би погледал Фиеста - на пример. Ем секој ден повеќе би ја гледал пред врата фиестата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #24 на: 06 Април 2015, 14:05:01 pm »
Од тие прво би земал Поло, па Фиеста, па Ибица, па Фабиава. Ете редослед.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #25 на: 06 Април 2015, 14:09:18 pm »
Прашање до оние што ја пробале шкодата:
Дали е подобра од актуелната ибица и дали е блиску во квалитет со актуелното поло. Гледам дека и двете ги имате тестирано во скоро време, а ги немате опишано со толку позитивни зборови. Мене на изглед шкодичево ми е перфектно, а можеби и би земал и едно во блиска иднина.

Полото имаше најубаво склопен ентериер, со најфини материјали. Ибицата што ја возевме беше со папуча ниво на опрема, па (барем таква) не би ја препорачал. Фабиата е доволно блиску на Полото, али  ипак Полото е подобро. Оваа Фабиа е пандан на Polo Fresh што се нудеше кампањски за 15.000 евра.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
« Одговори #26 на: 06 Април 2015, 14:11:34 pm »
Моменталниот килер во класата:

Ford Fiesta
1.5 TDCi 75КС
Titanium ниво на опременост
5 врати

*Акциска цена: 11,990€

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #27 на: 06 Април 2015, 14:13:47 pm »
По таа цена, апсолутно!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #28 на: 06 Април 2015, 14:17:21 pm »
По ,,секоја'' цена. Небитни ми се другите коли од класава. Поготово шкодилаков.

Моменталниот килер во класата:

Ford Fiesta
1.5 TDCi 75КС
Titanium ниво на опременост
5 врати

*Акциска цена: 11,990€

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk