Автор Тема: LCD SONY KDL40HX800AEP  (Прочитано 20075 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
LCD SONY KDL40HX800AEP
« на: 30 Јануари 2011, 01:45:18 am »
Луѓе, малку фали да го купам ова чудо (За мене), Може ли некој совет да ми даде што се разбира во овие работи. Како до 3д материјали и слично...????
http://www.amc.com.mk/ShopDetal.asp?ArticleID=29081&id=56&l=3&q=&SupplierArticleID=&Action=

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
Одг: LCD SONY KDL40HX800AEP
« Одговори #1 на: 30 Јануари 2011, 10:24:00 am »
За компјутер монитор - LCD
За Телевизија, филмови гледање... земи плазма*.

*Бидејќи е подобро од LCD, од многу причини.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #2 на: 30 Јануари 2011, 10:42:13 am »
Телевизорот е одличен во поглед на опции што ги нуди, full hd, интернет конекција, усб конекција, 200 Hz и многу други работи. Но гледам тебе конкретно те интересира 3D, за тоа ќе треба да си докупиш 3D transmitter, 3D очила и 3D плеер, освен ако амц не ги нудат во пакет со телевизорот, но ќе имаа наведено ако беше така. Друга работа за 3D е што во моментов имаш многу малку филмови што се достапни во таа технологија, така да јас во моментов не би земал вакво нешто, би почекал да излезат 3D телевизори за кои не ќе мораш да носиш цвикери по дома. Подобро земи некој добар телевизор без 3D опција, како што вели големиот автомобилски ентузијаст Jay Leno, секогаш последното од старата е подобро од првото од новата технологија

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #3 на: 31 Јануари 2011, 15:16:37 pm »
За компјутер монитор - LCD
За Телевизија, филмови гледање... земи плазма*.

*Бидејќи е подобро од LCD, од многу причини.

Многу подобра слика дава од плазмата, ипак понова технологија е со лед диоди.

Телевизорот е одличен во поглед на опции што ги нуди, full hd, интернет конекција, усб конекција, 200 Hz и многу други работи. Но гледам тебе конкретно те интересира 3D, за тоа ќе треба да си докупиш 3D transmitter, 3D очила и 3D плеер, освен ако амц не ги нудат во пакет со телевизорот, но ќе имаа наведено ако беше така. Друга работа за 3D е што во моментов имаш многу малку филмови што се достапни во таа технологија, така да јас во моментов не би земал вакво нешто, би почекал да излезат 3D телевизори за кои не ќе мораш да носиш цвикери по дома. Подобро земи некој добар телевизор без 3D опција, како што вели големиот автомобилски ентузијаст Jay Leno, секогаш последното од старата е подобро од првото од новата технологија

Има се во пакет, плеер, трансмитер, наочари се. За сликата без 3д е меѓу најдобрите како и за 3д ипак има резолуција од 5.000.000:1 и да не зборам што уште, сликата што ја вади е лудило, вреди за сите пари. Мене ми и многу побитно дали ќе можам да дојдам до 3д матријал да не биде неможам да најдам, па оваков фајл нечита ваков чита, па неможело од ехтерен хард иск да се пуши .... и слично. А за квалитете не зботувам лудило е. 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #4 на: 31 Јануари 2011, 15:20:09 pm »
Епа прво побарај 3д матерјал и како ќе го пуштиш истиот, де! Обратно простапи на проблемот. Што ќе направеше ако го имаш дома? Како се врзува, каков софтвер треба, каков хардвер, какви фајлови...

P.S. Ако на гугл напишеш нешто како 3d movie collection enhanced torrent и стиснеш дека се чувствуваш среќен... (Или мене пошто ми е на бугарски ради фора „Чуствам се късметлия“.) Не би требало да е тешко да најдеш 3Д матерјал.
« Последно менување: 31 Јануари 2011, 15:25:22 pm Deni »

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #5 на: 31 Јануари 2011, 15:24:23 pm »
Епа проблемот е што се неуслужни во АМЦ или пак ни они самите незнаат, носев јас нешто на усб меѓутоа не е тоа тоа, сам чепкам во тиња од која не се разбирам многу многу, треба да купам хард диск да се изнасимињам некои безвезе 3д филмови и да отидам и цел ден да ги замарам во амц, а они се однесуваат ко да купувам едно цд од 15 денари и воопшто не им се замара.

Еве едно прашање: Знае ли некој од каде може а се изнајмуваат оригинал 3д филмови или да се купат(Во македонија)?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #6 на: 31 Јануари 2011, 15:30:10 pm »
Нема да најдеш..

А пошто веќе гледаш Sony, да се прошеташ до сони салонот карши рамстор, да си видиш на раат, и со многу поуслужни људи?

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #7 на: 31 Јануари 2011, 15:37:17 pm »
Нема да најдеш..

А пошто веќе гледаш Sony, да се прошеташ до сони салонот карши рамстор, да си видиш на раат, и со многу поуслужни људи?

Фала друже, ете ова ми е голема помош.

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 31 Јануари 2011, 16:07:59 pm »
Не сваќам зошто толку си попален за 3Д телевизор. Дали досега си гледал нешто така во 3Д па волку да си желен?
3Д во практика никогаш не успеало и никогаш нема да успее. Ти можеш и на обичен монитор да гледаш 3Д филм со 3Д наочари... Едноставно не функционира, и сигурен сум откако ке погледаш 2-3 минути, ќе речеш (како мене) ова е глупост, нема везе какво 3Д...

За оригинал 3Д филмови од тука можеш да си нарачаш најефтино:

http://www.sendit.com/dvd/elysium.search?search=3d&searchFilters=RFZEI2RlcGFydG1lbnQ6ZHZkIQ==

Али пред да си ја чукаш главата за дополнително фрлените пари без потреба, consider my advice.

А Плазма вади многу подобра слика од ЛЦД, тоа нема што муабет да правиме бидејки така е, исто така може да се гледа од страна (подобар агол на гледање од ЛЦД), додека кај ЛЦД ко замаглено се гледа од страна, имаат многу подобар refresh rate, кога има светло запалено или мава сонце у екран не смета на сликата...... али да не продужуам вака до безкрај, најди си компетентен продавач кој ќе може да ти објасни која е разликата помеѓу ЛЦД и Плазма, и што е подобро за гледање телевизија... Поздрав

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #9 на: 31 Јануари 2011, 16:19:21 pm »
Епа баш поради овие лед диоди колку што мене ми кажаа се добивало подобра слика од различни агли и можело убаво да се гледа без да гасиш светло. А за сликата дали има врска што е во 3д верувај дека не си го гледал тоа што јас го гледав. Ако сакаш а видиш што ти зборам симни се во соравија доле во амц имаат изложено да можеш да видиш и ќе ти стане јасно зашто сум попален. Фала за линков.

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 31 Јануари 2011, 16:32:58 pm »
Да со лед диодите се добива подобар контраст..... Но пак и со оваа технологија, која е многу скапа, Плазмата пак е подобра, има подобра слика... За тоа 3Д, да, не сум видел, па нема да коментирам.

Се надевам помогнав колку можам, па со среќа за што и да се одлучиш ;)

Отсутен Chlink

• Легенда
« Одговори #11 на: 31 Јануари 2011, 16:41:58 pm »
Кој не видел што е муабетот за 3д советувам да одат и да видат, мислам дека ќе се изненадат, додека не бев да видам и јас не верував, чудесија.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #12 на: 31 Јануари 2011, 16:45:18 pm »
Има еден многу добар артикл за тоа зашто 3D е промашена технологија (се сведува на еволуција, и неспремност на нашиот мозок да испроцесира све).. Гледање 3D 2-3 минути е ок.. али после 2 саата филм, ке те кине глава.. Генерално, и ја не сум некој фан на 3д.

Едит: Why 3D doesn't work and never will. Case closed.
« Последно менување: 31 Јануари 2011, 16:47:34 pm zeroSignal »

Отсутен audiofil

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #13 на: 12 Февруари 2011, 23:31:23 pm »
Sto se odnesuva do mene dosega nieden LCD televizor ne mi fati oko za zal.Vidov i LG i Sony i Samsung i Philips i Panasonic na kvaliteten analogen signal i mozam da vi kazam deka moite oci vidoa DiVX snimka od vesti i emisii taka da bez pari da mi go dadat ne bi go gledal ni 5 min.Se dodeka mi raboti Gorenje CRT od 100Hz ke uzivam vo negovata slika a koga ke otide ekranot ke razmisluvam sto da kupam.Plazma dosega nemam videno kakva slika im na analogen signal taka da ne mozam da kazam dali mi se dopaga ili ne.

Отсутен zki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 28
« Одговори #14 на: 12 Февруари 2011, 23:40:30 pm »
Јас користам и ЛГ плазма и Самсунг ЛЦД, и ти кажувам дека на аналогна ТВ сликата е многу полоша од класичен ЦРТ. Гледам дигитална кабелска па квалитетот некако се тера. Инаку во моментот кога пуштив ХД снимка сватив што е добар екран и добар телевизор.
Како надополнување, плазмата дава неутрална слика, не изобличува бои и нијанси и е многу пријатна за гледање, за разлика од ЛЦД кој ги пренагласува боите и има преголем контраст. Можеш тоа да го споредиш во продавница во која има пуштено два различни ТВ  на една иста снимка.
« Последно менување: 12 Февруари 2011, 23:43:23 pm zki »