@Suzuki: Екранот, па после све остало.
Затоа порано Нокиите и Ериксоните можеше да ги забораиш кога си ги пунел, пошто имаа екрани и тоа монохроматски. Сега имаш голем екран, кој истовремено е осетлив на допир, и е со ЛЕД осветлување. На твојот телефон (што рака на срце, абер нема од „висока класа“) резолуцијата на екранот, е како на оригиналниот ајФон од пред 5 години, што ќе рече дека самиот екран не е толку захтевен по батерија, колку што се поексклузивните модели. Затоа, ако не го малтретираш, можда и ќе издржи ~4 дена, а ако го малтретираш, нема да издржи повеќе од ден ипол, преку сила 2.
Зашо софтверот? Има заглибено сам по себе, или предизвикано од корисник? Кај мене имаше потреба од мењање на софтвер, пошо пробав да глумам хакер и учинив епик фејл
Батеријата (кај мене) си е сосема солидна, со оглед на тоа колку го малтретирам телефонот...
Кочеше многу често,не верувам дека беше до корисникот пошто користи(ел) и ХТЦ и С2.
Знаеше екранот да почне да се шара многу чудно,па демек софтверот таков-онаков, и на крај пак ништо.
Најмногу ме разочара беше батеријата,како може на С2 да трае 2-2.5(3) дена со исто малтретирање,а ова никогаш не издржало повеке од 1-1.5(2)ден.
А како шо читам гледам дека и со наследникот не е решен овој проблем,иако очекував дека ќе го жвакнат С3 како тортица(сепак 6 месеви покасно излегува), они не му се ни до колена по ова шо до сега е прикажано како перформанси и можности на 5-ката.
ЕДИТ- Мојава споредба е на 4 со С2.
Чудно понашање, си имал некоја мука телефонот... Кај мене 4-кава, пу-пу да не ја урочам, арна е сеа за сеа
Не знам баш дали не му се до колена, оти некои тестови што се појавија, нешто друго укажуваат. Едино може батеријата на Самсунгот повеќе да држи, поради енормната големина на уредот, што веќе се граничи со поимот „телефон“.
И не генерализирајте--СИТЕ смартфони....
Бидете реални, С3 во мирување 790 часа,а 5-ката 225 часа.... Шо е многу,многу е.
Ако е од GSMArena, очигледно дека имаат грешка, пошто не е логично на 3G да држи повеќе отколку на 2G.