Автор Тема: Најновиот Ајфон во вторник !  (Прочитано 59268 пати)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3719
Одг: Најновиот Ајфон во вторник !
« Одговори #75 на: 29 Септември 2011, 19:51:31 pm »
Туку јас заборавив дека Џобс си заминува, тогаш пиши му крст на Apple.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #76 на: 29 Септември 2011, 19:58:57 pm »
П.С. Не го потценувајте Самсунг. Се тужакаат се кољат по медиуми, ќе пројде и тоа. Јас имам една нивна „копија“ Галакси С, само мислам дека аЈФонџиите тука мааалку го потценуваат телефонот. Личи на аЈФонот, ама не доволно за да се нарече копија, ама тоа се други муабети. Инаку Галакси С 2 се продаде во 10милиони парчиња за 10-12 недели чинам, машинчето е ФЕНОМЕНАЛНО! ;)

ако веќе зборуваме за копии, vvt-i од toyota и vct од ford се копија на vtec од honda, тоа не ги прави лоши, дури vtec поради конкуренцијата е се подобар и подобар, ако apple немаше конкуренција уште сите ќе го користеа iOS 1.0

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #77 на: 29 Септември 2011, 19:59:12 pm »
Туку јас заборавив дека Џобс си заминува, тогаш пиши му крст на Apple.

Како Путин што си замина.

И како што ајпод и ајфон а сега и ајпад „не“ станаа иднината. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #78 на: 29 Септември 2011, 20:00:43 pm »
Деан без навреда, ама незнам шо си барал да купиш телефон кога си сакал добра камера, ХД снимка?
Имаш за тоа дигитални апарати. Многу подобро си ја вршат таа функција.

Поедноставен за користење од ајфон јас незнам друг тел.....

Нема везе.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #79 на: 29 Септември 2011, 20:03:07 pm »
Јас повеќе нема да пишувам на темата.

Затоа што е полна со нервози и инаетење за џабе.

Ќе пишам по некој месец.
Со зборовите:

I told you so!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #80 на: 29 Септември 2011, 20:05:50 pm »
П.С. Не го потценувајте Самсунг. Се тужакаат се кољат по медиуми, ќе пројде и тоа. Јас имам една нивна „копија“ Галакси С, само мислам дека аЈФонџиите тука мааалку го потценуваат телефонот. Личи на аЈФонот, ама не доволно за да се нарече копија, ама тоа се други муабети. Инаку Галакси С 2 се продаде во 10милиони парчиња за 10-12 недели чинам, машинчето е ФЕНОМЕНАЛНО! ;)

ако веќе зборуваме за копии, vvt-i од toyota и vct од ford се копија на vtec од honda, тоа не ги прави лоши, дури vtec поради конкуренцијата е се подобар и подобар, ако apple немаше конкуренција уште сите ќе го користеа iOS 1.0
Дефинитивно! Никој не вели дека тие не треба да постојат! Туки дека треба да не копираат толку, туку да бидат малку поиновативни.

А незнам како не ви е јасно дека да не постои Ајфон, немаше да искочи ништо слично на него. Уште ќе се плеткавте со архивскине тачови од пред војната, екрани со резолуција на ЦРТ и функционалност на талпа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #81 на: 29 Септември 2011, 20:06:14 pm »
Јас повеќе нема да пишувам на темата.

Затоа што е полна со нервози и инаетење за џабе.

Ќе пишам по некој месец.
Со зборовите:

I told you so!
Истото се прави на секоја втора тема.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #82 на: 29 Септември 2011, 20:20:31 pm »
никој не спори дека ајфон направи револуција во тачот и во многу други работи, значи факт е дека беше прв, но да се плука по самсунг галакси и да викате дека е ефтина копија на ајфон, не е објективно од ваша страна. еве јас нема ништо да зборам нека зборат дечките од gsm arena во една од најобјективните рецензии што сум ги прочитал и се е поткрепено со факти

http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #83 на: 29 Септември 2011, 20:22:14 pm »
никој не спори дека ајфон направи револуција во тачот и во многу други работи, значи факт е дека беше прв, но да се плука по самсунг галакси и да викате дека е ефтина копија на ајфон, не е објективно од ваша страна. еве јас нема ништо да зборам нека зборат дечките од gsm arena во една од најобјективните рецензии што сум ги прочитал и се е поткрепено со факти

http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s_vs_apple_iphone_4-review-500.php
Не рековме дека е ефтина копија. Напротив скапа копија е. Тоа ми беше цел муабет.

Отсутен Dean

• Редовен
« Одговори #84 на: 29 Септември 2011, 20:27:13 pm »
факт е дека нити јас ќе ве убедам да не купувате ајфон нити вие мене самсунг, а фала богу не сум на процент од самсунг да врбувам луѓе :) само ќе ја завршам мојава дискусија со следнава реченица, светот е интересно шаренолико место зошто има милијарди луѓе со исто толку вкусови 

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #85 на: 30 Септември 2011, 01:09:24 am »
факт е дека нити јас ќе ве убедам да не купувате ајфон нити вие мене самсунг, а фала богу не сум на процент од самсунг да врбувам луѓе :) само ќе ја завршам мојава дискусија со следнава реченица, светот е интересно шаренолико место зошто има милијарди луѓе со исто толку вкусови

Најинтелигентно нешто што сум прочитал на форумов во задно време.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #86 на: 30 Септември 2011, 01:16:38 am »

http://www.uri.edu/personal/szunjic/philos/Standard.htm

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #87 на: 30 Септември 2011, 10:14:24 am »

http://www.uri.edu/personal/szunjic/philos/Standard.htm

?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #88 на: 30 Септември 2011, 13:13:15 pm »
Зашто компарации ?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Ништо од iPhone 5. Apple сепак се одлучи за iPhone 4S
« Одговори #89 на: 04 Октомври 2011, 10:58:00 am »
Најновиот iTunes бета наменет за програмерите вклучува неколку референци на CDMA iPhone 4S, каде пишува 9to5mac. Системот на Apple на тој начин содржи референци на iPhone 4S, под шифрирано име ”N94AP”. Никаде не се споменува iPhone 5.

Неколку извори кои се потпираат на Mashable тврдат дека сигурно Apple ќе го објави само iPhone 4S, а неколку други веруваат дека Apple ќе излезе со обновената верзија на iPhone 4 и исто така со тоа ќе биде претставен и iPhone 5. Никој навистина не е сигурен што ќе представи Apple во вторник.

Се шпекулира дека iPhone 4S ќе биде претставен како средна класа на телефон, а дека неговиот наследник iPhone 5 ќе биде претставен со сосема нов дизајн и далеку понапредни технолошки карактеристики.

http://popara.mk/2011/haj-tek/mobilni/nishto-od-iphone-5-apple-sepak-se-odluchi-za-iphone-4s/

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need