Автор Тема: Алат кој би сакале да го имате  (Прочитано 228830 пати)

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5931
Одг: Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #1065 на: 29 Ноември 2023, 17:51:41 pm »
Не се заебавај со Искра, само името седи, онаква лоша кинезарија се од типот на Puma,Soma и останати канта пазар/алибаба бормашини.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1066 на: 29 Ноември 2023, 18:35:10 pm »
Mi treba epten za sporadicna upotreba, taka se igra se sto brka rabota a da go biva.
A kako odi so priklucosite, muabetov mi e radi imanje na magnet sto ke gi drzi strafcinjata.
Samata masinka treba da ima magneten vrv?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #1067 на: 29 Ноември 2023, 19:49:59 pm »
Не се заебавај со Искра, само името седи, онаква лоша кинезарија се од типот на Puma,Soma и останати канта пазар/алибаба бормашини.

Да не се вреѓаме со Soma. Татко ми купил бормашина од автопазар на времето пред 2000та кога автопазар беше кај фершпед. Таа бормашина направи 3 куќи и уште работи, незнам од што и е душа. Колку само бетон има избушено....

Присутен vladic3110

• Сениор
Алат кој би сакале да го имате
« Одговори #1068 на: 29 Ноември 2023, 20:04:47 pm »
Моја грешка, имам и јас сома низ визба , жива е уште, тие беа топ за цена/квалитет.
Искра ти е сега како оние Макитите шо ги продаваат комплет во куфер за 1800 денари на фб само со повисока цена.

Присутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #1069 на: 29 Ноември 2023, 20:14:21 pm »
Моја грешка, имам и јас сома низ визба , жива е уште, тие беа топ за цена/квалитет.
Искра ти е сега како оние Макитите шо ги продаваат комплет во куфер за 1800 денари на фб само со повисока цена.
Јас така имам Raider брусаличе, 500w, ми требаше нешто итно да сечам, побарав на две три места да позајмам, ме заебаваа нешто имам/работи не работи, отидов до еуротулс најеффтината шо ја најдов ја земав , едно 900 денари беше ако добро памтам.
Па незнам во 10+ години шо се немам испосечено со неа и за се шо треба и не треба се користи, ја отепав од брусење, делкање дрво, позајмување, уште на оригиналните четкици е, а во опаковката имам уште едни. Од шо неќи да цркни не ми два душата да си купам некоја поасолна појака :D

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #1070 на: 29 Ноември 2023, 20:17:22 pm »

Јас имам 2 и едно од малите брусалки веќе 6 7 години.
Се мебел со нив склопено, огради и сл по двор.
За се освен железо над 2мм(и тоа буши али се мачи)

За хоби по дома вршат многу работа.
Баш претходниот викенд местевме лим на врати избушија над 200 дупки и немаа гајле батериите

Е сега новите ако се нешто шкарт незнам.
Али ради гаранција пре би искра отколку тие по фв.копии.

Секако ако ти дозволува буџет макита (али пази од копии)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #1071 на: 29 Ноември 2023, 21:08:42 pm »
Всушност 18-22V ударна е тоа што треба да бараш. Марките од кинези Ingco и Einhell, од другите Bosch Плав, DeWalt, Makita, Milwaukee итн. Купување од фејзбук на фејк Макити и слично никако. Битови и бургии не се земаат ништо испод Бош. Не кинези, од пластелин се скоро сите. Bosch, Milwaukee, DeWalt, Wolfcraft, Makita нешто од тие брендови.

This.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #1072 на: 29 Ноември 2023, 21:23:01 pm »
^^^

Скроз.
Само, маме ебале со цениве, бе...

Ова Ingco и Einhell моментално скоро дупло од тоа што купив пред некоја година...
Мислам и златниот зема иста како мојата... ако паметам добро околу 4200 денари беше Einhell, 18V
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #1073 на: 29 Ноември 2023, 21:27:04 pm »
Mi treba epten za sporadicna upotreba, taka se igra se sto brka rabota a da go biva.
A kako odi so priklucosite, muabetov mi e radi imanje na magnet sto ke gi drzi strafcinjata.
Samata masinka treba da ima magneten vrv?

Изгледај некое видео од каналов многу добри совети дава, па одлучи што точно ти треба.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1074 на: 30 Ноември 2023, 07:25:11 am »
^^^

Скроз.
Само, маме ебале со цениве, бе...

Ова Ingco и Einhell моментално скоро дупло од тоа што купив пред некоја година...
Мислам и златниот зема иста како мојата... ако паметам добро околу 4200 денари беше Einhell, 18V

Хахах де бре и ти дупло рече, не се до толку кренати ама Инкото е поскапено едно 10-20%, ама пак е ефтин.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #1075 на: 30 Ноември 2023, 13:14:06 pm »
Да не се вреѓаме со Soma. Татко ми купил бормашина од автопазар на времето пред 2000та кога автопазар беше кај фершпед. Таа бормашина направи 3 куќи и уште работи, незнам од што и е душа. Колку само бетон има избушено....

Потврдено... Саглам беа (се) за парите. И таа ударната од татко ми е уште жива.

Па незнам во 10+ години шо се немам испосечено со неа и за се шо треба и не треба се користи, ја отепав од брусење, делкање дрво,

???
Ти имаше кажано на друго место деке делкаш/резбаш со брусилка? Со што дискови? Безбедно е?

Jaс пред некое време ваков нарачав, ама не сум го ни пробал...  :)

« Последно менување: 30 Ноември 2023, 13:20:15 pm Van »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #1077 на: 01 Декември 2023, 01:05:56 am »
Izborot padna na Ingco, se podnoviv so model P20S
Dve brzini, baterija 20V 1.5 ah, vrtezen moment 45NM , 3600 denari.
Imase opcija istata masina so 12V 1.5 ah baterija i vrtezen moment 25NM za 2700 denari ama aj si vikam da ne zatreba nesto malce pojako pa da mi e krivo sto ne sum zel.

Blagodaram na preporakite.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1078 на: 01 Декември 2023, 21:45:22 pm »
Ван ако работиш по пропис инсо опрема све е безбедно,во спротивно и со штрафцигер ќе се збрцаш. Нај ризик е дур вртит да го оставаш алатот, ни на 2 метри далеку, ни на закачалка ни не знам како, едноставно многу мина така се заебале. Побарај на ут заштитна опрема вс моторна пила, значи мислев му летна ногата а зврши со гребаница. Исто и со камен од брусалка имаше една слика кај што остана корисникот не допрен.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #1079 на: 01 Декември 2023, 21:47:27 pm »
Можда би зел ударна шрафилоца и тоа од хогарт ( не, нема да одшрафит шраф од тркало иако е под тој назив), подобра е зашрафење во нњкои ситуации, но бушењето е ,,уби боже"