Ако знаеш сигурно дека е така, те молам приложи ги фактите врз основа на кои дедуцираше.
Ај јас ке ти одговорам на дел од прашањето, односно репликата која беше упатена кон Миле.
Конкретно, за моето возило, Пежо 206, купено од Италија, не можев да најдам никаде затегач на каиш и каиш освен во Еуроимпекс како овластен застапник и сервис на Пежо во Македонија.
Тој мотор кој го вози мојата 206-ка не се продавал воопшто во Македонија, туку моторот е наменет за западниот пазар. Еуроимпекс како овластен сервис мораат да го имаат и тој дел на залиха, од незнам кој причини. На лагер имале 5 затезачи од како знаат и јас бев првиот што го побарал. Пред 5 години.
Втора работа е компјутерот кој е вграден. Компјутерот кој е вграден е од Магнет Марели, додека сите овие што се продавани во МКД биле со Сименс компјутери. Најголеми проблеми и дефекти имале сите оние коли кои имаат вградено Сименсови компјутери.
Трета работа е воланот. Јас незнам 206-ка која има поминато повеќе од 40 000 км а воланот да не и е излитен и истрошен. Мојата има скоро 80 000 км и воланот е како нов да не речам.
Инаку колата си ја донесов од Италија и ја купив од познат човек со 52 000 км и сервисна книшка.
За веродостојноста на овие две - три релевантни работи, можеш малку да истражуваш.
Кои мотори се продаваат и со која ознака се продаваат за нашиот пазар, кои мотори се за западен пазар, руски пазар, азиски итн итн.
На скоро сите возила бројот на мотор и шасија ги откирва скоро сите потекла како на деловите, фабриката, пазарот за кој е наменет, итн итн...