Повторно јас. Внимателно возете по патот Прилеп-Битола, во 24ч. два пати ќе направев тоталка. После бензинската Салида-накај Лукоил има не вир, туку езерце длабоко 10тина сантими. Не го забележав, бев со друштво во кола, поминав со 120 км/ч. Минимално ја заноси колата, но го држев цврсто воланот и не пролизга.
Исто така кај Гентерм кај бензинската Макпетрол цел ден имаше куче огромно (ко крава да е) и поминува пред возилата. На одење си лежеше на пат на средина на лентата, на враќање ноќта беше под надвожњакот и трчаше пред колите. Пред мене возеше пијан човек(најверојатно) и сецкаше од 40-120 км/ч. Тој доцна го забележа кучето и наеднаш влезе во спротивна лента. Јас го видов тоа, во моментот испаничив поради девојка ми и наеднаш сецнав десно, оти во левата лента имаше возило, исто и тука минимално се поместија задните тркала, ама кочев силно и возев со 100-120 км/ч. Додека не го дислоцираат кучето некој ќе настрада. Кучето беше огромно и може да направи огромна штета. Внимателни бидете кога возите по тој пат.
Дефинитивно после ова земам добри гуми, иако и од овие сум изненаден како немаше ни under, ни oversteer, посебно вториот пат со кучето.