За ситни прекршоци како магленки, 10-тина до 15 километри возење над дозволеното и слични глупости би требало според мене да има опoмена.
И така има книшки за казнени, значи 2 опомени за ситни прекршоци, со третата да си платиш...јеби га!
A nајмногу од се ме нервира кога се кријат како на филм за да те фане на радар, како криминалци да фаќаат и кога ќе ти излезе наеднаш на 50 метра пред тебе со паlката.
Последен пат, од Бугарија се враќам и цел пат жив џандар не видов, си викам ај не влевам од првиот влез за Велес кај Башино Село туку пред {типско џаде од тој, да наточам на Лукоил.
Бам кај Мак петрол бензиската, двајца џандари, се скриле зад паркиран камион на паркингот одма после бензиската и пукаат со радар.
100 е дозволено таму а и толку негде отприлика возев, за среќа.
Проблемот беше што веќе се стемнуеше и кога ми излезе зад камионот пред мене со палаката....едвај закочив....!
Ми провери документи запиша таму нешто и вика повелете и пријатно...му викам...господине...може ли да ми дадете мобилен да ви се јавам утре сабајле....?
Вика... зошто?
Викам...па ако вака излегувате од утума пред коливе до крај на смена, се соменвам дека ќе си отидете дома цел...!
Јас возев 100 и едвај закочив а на овој дел возат и по 160 до 180 зависи.....затоа прашам.
Бегај ми вика да не ти пишам сега казна шо возиш со магленки...!
Тоа е...со средно!