Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 739877 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Одг: Домашни Миленици .
« Одговори #90 на: 08 Октомври 2011, 20:00:28 pm »
Имав мачка 16 години и минатата година си ја згазив сам со 106- ката, ненамерно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #91 на: 08 Октомври 2011, 20:04:25 pm »
Имав мачка 16 години и минатата година си ја згазив сам со 106- ката, ненамерно.
Извини ама... Се утепав од смеење...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29609
    • CARclub.mk
« Одговори #92 на: 08 Октомври 2011, 20:04:36 pm »
Ух.. :(

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #93 на: 08 Октомври 2011, 20:16:12 pm »
Трагедија беше тешка. До ден денеска не сум си простил.

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #94 на: 08 Октомври 2011, 22:11:34 pm »
@zilepunto

Арчи лепота хаха

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #95 на: 08 Октомври 2011, 23:46:38 pm »
Чоек, како бе успеа да си ја згазиш мачката со пежото? Дај објасни не можам да заспијам сега у мисла ме стави...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #96 на: 08 Октомври 2011, 23:48:26 pm »
Чоек, како бе успеа да си ја згазиш мачката со пежото? Дај објасни не можам да заспијам сега у мисла ме стави...
Може му прелетала пред кола .

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #97 на: 08 Октомври 2011, 23:49:19 pm »

Стара мачка од 16 години? тешко. Него се мислам да не била мачката глувонема

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #98 на: 08 Октомври 2011, 23:50:47 pm »

Стара мачка од 16 години? тешко. Него се мислам да не била мачката глувонема

А може и во рикверс ако идел , па мачката да била позади , па ако била стара да не гледа убаво .

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #99 на: 08 Октомври 2011, 23:54:06 pm »
Jас имав мачка стара 1година и се научи да спие во моторот од џипот наш....ептен лоша навика и стана тоа и живееше се додека  таткоми го запали џипот рано наутро и мачката се удави на клинестиот каиш :(
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #100 на: 09 Октомври 2011, 00:37:00 am »
Летно време, 106- ката паркирана под сенка во двор, мачката под кола во делот пред задно десно тркало, не ја забележав, влегов у кола, запалив, тргнав и ја пројдов со тркалото. Само осетив дека поминав преку нешто и слушнав болен крик. Мачката во паника едвај тргна да бега, се влечеше, дојдов до неа и кога сакав да ја подигнам и се отвори делот кај задната десна препона како тетратка. Имаше скршеници на 3 места, ја оперираа, но...умре во тешки маки на ветеринарен стол од срцев удар. Плачев 2 месеца секоја ноќ.

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
« Одговори #101 на: 09 Октомври 2011, 01:43:28 am »
Летно време, 106- ката паркирана под сенка во двор, мачката под кола во делот пред задно десно тркало, не ја забележав, влегов у кола, запалив, тргнав и ја пројдов со тркалото. Само осетив дека поминав преку нешто и слушнав болен крик. Мачката во паника едвај тргна да бега, се влечеше, дојдов до неа и кога сакав да ја подигнам и се отвори делот кај задната десна препона како тетратка. Имаше скршеници на 3 места, ја оперираа, но...умре во тешки маки на ветеринарен стол од срцев удар. Плачев 2 месеца секоја ноќ.
:'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( Леле греотаааа.... :'( :'( :'( :'( жалосно....

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7795
  • Плинаш!!!
« Одговори #102 на: 09 Октомври 2011, 05:11:24 am »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #103 на: 09 Октомври 2011, 08:24:37 am »
кога имав 5 годинки, на подарок добив Германски овчар, стар можеби месец дена, со педигре, од татко кој беше носен на изложби низ Македонија ...

Го чував се дур не тргнав во средно ...

Кучето умре еден ден, и кога се вратив од школо, липав како мало дете ... Чудна е љубовта која човекот ја чувствува спрема куче ... Емоциите се појаки од разумот некогаш ..

Арчибалд ... Ми го одбележа периодот на детството, и пубертетот ...

Секогаш кога ке видам волчко, имам пријатно чувство ... Ми буди убави спомени ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #104 на: 09 Октомври 2011, 10:15:12 am »
Ауу Џонтра. Страшно. Многу ми е криво. Ама шит хапенс ту гуд пип’л.
Јас имав папагал се викаше Чонки. Беше во принцип мирен и питом. Едно лето пред десетина години имаше краток земјотрес, едвај приметлив во Скопје. Јас спиев и го слушнав Чонки како лета и прета и се треска внатре во кафезот некои 10 секунди пред земјотресот. Рипнав од кревет и запалив светло ведаш и чонки се смири. Тогаш удри земјотресот и јас го осетив. Реков ајде ќе го пуштам Чонки ноќта пуштен, ќе спие на полицата над мене и нема да се плаши ако има уште еден потрес. Кога дојдов пред кафезот го гледам Чонки легнат доле со скршен врат се препелкаше. го земав во раце, го имобилизирав во едно од оние несерчињата за пробор за во училиште и додека се облекував да го однесам на ветеринар он пушти душа. Го плачев цела ноќ, пошто беше еден од оние папагали што не може да замисли да живее без човечко присутство а пушти душа на таков банален начин. Утре дента го закопав во дворот во Кучково меѓу трендафилите. Ама едела дена подоцна забележав дека некоја мачка го откопала и го однела...