Летно време, 106- ката паркирана под сенка во двор, мачката под кола во делот пред задно десно тркало, не ја забележав, влегов у кола, запалив, тргнав и ја пројдов со тркалото. Само осетив дека поминав преку нешто и слушнав болен крик. Мачката во паника едвај тргна да бега, се влечеше, дојдов до неа и кога сакав да ја подигнам и се отвори делот кај задната десна препона како тетратка. Имаше скршеници на 3 места, ја оперираа, но...умре во тешки маки на ветеринарен стол од срцев удар. Плачев 2 месеца секоја ноќ.
Лелеееее ме натажи сега и ме потсети на една не мила дешавка.
Таму на почеток на летото, колата ми беше на паркинг оставена. И имаше 2-3 мачки се врткаа тука околу колата, едно мало ми се пикна под кола. И клекнав до го бркам, да не се качи во моторот. Клекнав и избега, ама не видов каде. Почнав да го барам на секаде, по паркингот, под тркала, под хауба. Не можев да го најдам никаде и претпоставив дека избега. Запалив и требаше до канцеларија да поминам. Канцеларијата е на 200м од домата моја. Возев по полека то таму и кога застанав и гледам позади колата на 4-5 м, некое маче крваво целото едвај диши. Тргнав натаму и сватив дека паднало од мојата кола......
Одма се насобраа 10- тина мачки околу и ова малото пушти душа. Јас не можев да си простам што направив, дојдов скоро до плачење, цел ден ми беше за никаде. Со никого не зборував, само на него мислев, ептен ми беше жал. После тоа ја прегледав цела кола детално и никаде не можев да најдам крв, каде се имаше заглавено.