Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 739849 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
Одг: Домашни Миленици .
« Одговори #105 на: 09 Октомври 2011, 13:45:53 pm »
Летно време, 106- ката паркирана под сенка во двор, мачката под кола во делот пред задно десно тркало, не ја забележав, влегов у кола, запалив, тргнав и ја пројдов со тркалото. Само осетив дека поминав преку нешто и слушнав болен крик. Мачката во паника едвај тргна да бега, се влечеше, дојдов до неа и кога сакав да ја подигнам и се отвори делот кај задната десна препона како тетратка. Имаше скршеници на 3 места, ја оперираа, но...умре во тешки маки на ветеринарен стол од срцев удар. Плачев 2 месеца секоја ноќ.

Лелеееее ме натажи сега и ме потсети на една не мила дешавка.
Таму на почеток на летото, колата ми беше на паркинг оставена. И имаше 2-3 мачки се врткаа тука околу колата, едно мало ми се пикна под кола. И клекнав до го бркам, да не се качи во моторот. Клекнав и избега, ама не видов каде. Почнав да го барам на секаде, по паркингот, под тркала, под хауба. Не можев да го најдам никаде и претпоставив дека избега. Запалив и требаше до канцеларија да поминам. Канцеларијата е на 200м од домата моја. Возев по полека то таму и кога застанав и гледам позади колата на 4-5 м, некое маче крваво целото едвај диши. Тргнав натаму и сватив дека паднало од мојата кола...... :( :( Одма се насобраа 10- тина мачки околу и ова малото пушти душа. Јас не можев да си простам што направив, дојдов скоро до плачење, цел ден ми беше за никаде. Со никого не зборував, само на него мислев, ептен ми беше жал. После тоа ја прегледав цела кола детално и никаде не можев да најдам крв, каде се имаше заглавено.
:( :( :(

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #106 на: 09 Октомври 2011, 14:54:06 pm »
Застанувам на Мак Оил да напунам бензин на службениот Сузуки Свифт и си викам дај да искористам шанса коа више сум тука да купам и напунам течност за брисачи. Отварам хауба и што ќе видам ... Едно маче стои рашчекорено, баш изнад каишот - укочено целото сирото, ме гледа окорено и се тресе. Пробав некако полека да го смирам и да го извадам... А бе едвај го извадив, се собраа и куп луѓе... го спуштам на тревникот и ова младо будало трча пак накај колава :D Лелее коса ми се испрае, пак го зедов и овој пат го оставив скроз позади бензиската и со трчање му побегнав (се заљуби у мене изглеа) :) Така бев (само)прогласен за херој на денот и многу убаво се чувствував поради тоа :P
Ова втор пат ми се случува да имам слеп патник во возилото, првиот пат тоа беше една „шарка“ змија замотана околу филтерот за воздух ... ама тоа е приказна за у некоја друга тема ;)

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #107 на: 09 Октомври 2011, 19:14:13 pm »
Мене ми има влезено на комшијата кучето ( боксер ) во кола , а јас да не заприметам додека била отворена задната врата тој влегол , а јас не сум заприметил си влегов во кола тој на седиште , си влегов во кола и тргнав за Велес со него , дури во петровец ми залае нешто кога гледам кучето на комшијата и тоа дека се лигави цело седиште позади за никаде . Се враќав назад . мада сакав да го оставам негде во петровец :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #108 на: 10 Октомври 2011, 23:09:30 pm »
Мене ми има влезено на комшијата кучето ( боксер ) во кола , а јас да не заприметам додека била отворена задната врата тој влегол , а јас не сум заприметил си влегов во кола тој на седиште , си влегов во кола и тргнав за Велес со него , дури во петровец ми залае нешто кога гледам кучето на комшијата и тоа дека се лигави цело седиште позади за никаде . Се враќав назад . мада сакав да го оставам негде во петровец :)
Заебаваш!!!!!!!! .... Се згазив од смеење!!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #109 на: 10 Октомври 2011, 23:10:58 pm »
Заебаваш!!!!!!!! .... Се згазив од смеење!!
Не бе озбилно ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #110 на: 10 Октомври 2011, 23:18:11 pm »

:D :D :D :D :D :D :D :D

Абе ова само тебе може да ти се случи :D :D :D Ја би го оставил во Петровец :D :D :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #111 на: 10 Октомври 2011, 23:20:01 pm »

:D :D :D :D :D :D :D :D

Абе ова само тебе може да ти се случи :D :D :D Ја би го оставил во Петровец :D :D :D
Абе размислував 15 минути , и викам ај ке го вратам жал ме фати некако . ;D ;D
А и во тоа време се нешто малер ме биеше :D ;D ;D
Имаше комедии :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #112 на: 10 Октомври 2011, 23:24:26 pm »
Абе клоца у гз и мрш у пичку матер :D :D :D

Сега овие од горе ќе ме кољат :D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #113 на: 10 Октомври 2011, 23:25:56 pm »
Бев со пасатот на татко ми , и со уште еден другар он вика дај од кровот горе да го фрлиме , он беше озбилен ама мене жал ми падна .  ;D ;D

Кога го виде татко ми седиштето , отиде кај комшијата и се расправаше , ќе му го утепаше кутрето ;D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #114 на: 19 Октомври 2011, 00:20:39 am »
Spike, star e 2,5meseca na slikive ima okolu mesec i pol

[датотека избришана од администраторот]
« Последно менување: 19 Октомври 2011, 00:29:49 am zeroSignal »

Отсутен igorN73

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 698
« Одговори #115 на: 19 Октомври 2011, 02:04:34 am »
Чував 2 риби во "топка" аквариум,но многу беа досадни искрено...неможеш да се поврзеш со нив ебате ни лаат ни мјаукаат ни бога молат ќутат по цел ден.Жално но ми умреа,болни беа изгледа.. :) Инаку ефтина инвестиција се 200-300 денара.

Отсутен IvO

• Редовен
  • Пораки: 1676
« Одговори #116 на: 19 Октомври 2011, 04:09:33 am »
Xиперактивниот Гиле мој, стар 11 години ..  ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #117 на: 19 Октомври 2011, 07:23:45 am »

Кучињава ги најдовме фрлени во Визбегово, малецки прегладнети и болни. Но со домача исхрана и редовна вакцинација израснаа во нешто прекрасно. Едно ни требаше но за да не го двојме ги земавме двете. Невероватни чувари.

« Последно менување: 19 Октомври 2011, 07:40:16 am Cuore Sportivo »

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #118 на: 19 Октомври 2011, 08:23:51 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
« Одговори #119 на: 19 Октомври 2011, 08:53:44 am »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.