Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 809672 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4410 на: 16 Септември 2016, 18:54:03 pm »
Ми ја згазиле Лиса.  :'( :'(
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4411 на: 16 Септември 2016, 19:41:45 pm »
Сочуство. Се случува нажалост.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #4412 на: 17 Септември 2016, 00:15:27 am »
Некој нека побие дека златниот ретривер е најблесаво куче од сите ;D
https://www.facebook.com/GoAnimalsOfficial/videos/1112201942191500/

Ми ја згазиле Лиса.  :'( :'(

:(
« Последно менување: 17 Септември 2016, 00:21:10 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
« Одговори #4413 на: 17 Септември 2016, 03:05:39 am »
имам 2 мачки со 2 мали мачиња, (имав уште еден мачор ама ми почина пред недела), 2 папагалчиња ,аквариум со 2 златни риби, куче + уште едно куче од улица што му давам да јаде, малечко еже во двор и имав 2 чавки ,ги најдов пред 4 месеци, стари беа околу 3 недели едната после месец дена ми умре, а другата успеав да ја одгледам,порасна и до сега можам да кажам дека ми била најинтелигентно милениче, секое сабаале од балкон леташе на дрво , играше со други чавки, навечер штом дојде 7 -8 се прибираше на балкон и спиеше, се одѕиваше по име и идеше по нас а највише сакаше да седи на стол. Имаше проблем со крилјата некако ретки му беа и неможеше баш баш да лета, ама подлетнуваше по гранки,,,и седеше со нас 4 месеци август кога се вратив од одмор не можев да го најдам, најверојатно заминал по другиве чавки, што е до мене му помогнав ма да доста ми фали..  БТВ, имам 2 мали мачиња ,црни за давање ако е заинтересиран некој нека пише, стари се 2,5 месеци
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4414 на: 17 Септември 2016, 11:27:16 am »
Лајк за мендиета1

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4415 на: 18 Септември 2016, 21:44:17 pm »

;D  ;D  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4416 на: 18 Септември 2016, 21:49:34 pm »
15 Reasons Golden Retrievers Are The Worst Indoor Dog Breeds Of All Time

http://buzzsharer.com/2015/10/15-reasons-golden-retrievers-are-the-worst-indoor-dog-breeds-of-all-time/
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4417 на: 18 Септември 2016, 22:53:27 pm »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Домашни Миленици
« Одговори #4418 на: 25 Септември 2016, 19:29:10 pm »

The Black Panther.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #4419 на: 29 Септември 2016, 18:12:21 pm »
Дечки чаре некое, хаскава моја (Демон) почна да станува агресивен во последно време особено кон непознати или луѓе кои поретко доаѓаат кај нас, година ипол е стар и ми кажаа дека му било време за парење па затоа бил таков. Дури и прееска татко ми го каснал од ништо, татко ми го галел и Демон се свртел и од нигде го каснал и избегал на страна. Незнам стварно што се случува, иначе вакциниран е од беснило и сите други вакцини.  :-[
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #4420 на: 29 Септември 2016, 18:16:30 pm »
Му се ебе, му се гриза. :D

Плус, Демон се вика бе. Демон! ;D

Најдете му женка, колку побрзо, толку подобро.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #4421 на: 29 Септември 2016, 18:20:46 pm »

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4422 на: 29 Септември 2016, 18:53:45 pm »
Дечки чаре некое, хаскава моја (Демон) почна да станува агресивен во последно време особено кон непознати или луѓе кои поретко доаѓаат кај нас, година ипол е стар и ми кажаа дека му било време за парење па затоа бил таков. Дури и прееска татко ми го каснал од ништо, татко ми го галел и Демон се свртел и од нигде го каснал и избегал на страна. Незнам стварно што се случува, иначе вакциниран е од беснило и сите други вакцини.  :-[

Збори со дресер, и не одлагај. Кучево изразува доминација, најверојатно пошто не посветувате доволно внимание на некои работи (кои треба јасно да му стават до знаење дека токму тој е последен во глутницата, а другите сите се пред него). Не гледа никој од вас како алфа, и чуствува потреба да „ве стави во ред“.

Најсериозно - збори со дресер, и не одлагај. Зависно од многу фактори, кучево може и да повреди некој и поозбилно.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #4423 на: 29 Септември 2016, 20:36:10 pm »
Дечки чаре некое, хаскава моја (Демон) почна да станува агресивен во последно време особено кон непознати или луѓе кои поретко доаѓаат кај нас, година ипол е стар и ми кажаа дека му било време за парење па затоа бил таков. Дури и прееска татко ми го каснал од ништо, татко ми го галел и Демон се свртел и од нигде го каснал и избегал на страна. Незнам стварно што се случува, иначе вакциниран е од беснило и сите други вакцини.  :-[

Такво однесување е апсолутно неприфатливо! Ај на страна што покажува агресија према страни луѓе, ама да се дрзне да нападне и касне свој човек, тоа не смее ни под разно!
Зборете со ветеринар и не ќе е лошо и Ван што вика, да зборите со дресер. Очигледно дека има многу вишак на енергија што не знае како да ја троши, а е хаска кои по дифолт како раса се исклучително енергични кучиња. Ќе треба да се потрудите повеќе да го вежбате и уморувате.

Не е до толку муабетот дека му се ебело до бесвест, пошо ако има некоја женка у околина, он ќе праи лом по дома, во обид да излезе и да оди по неа, а нема да покажува агресија према непознати (или свои) луѓе.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #4424 на: 29 Септември 2016, 21:29:57 pm »
Фала ви дечки на советите во најбрзо време мора да се среди ова, татко ми спомна дека читал за доминација и истото што го кажа Van и дека Демон уствари пробува да доминира во ситуацијава.
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D