Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 809586 пати)

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4395 на: 05 Септември 2016, 16:26:11 pm »
Два пати у живот ме напаѓа куче, еднаш одвај го стопираа да не ме изеде (ја малечок околу 5-6 години) и случката ја памтам ко вчера да беше...Ради тоа имам одбивност према куќиња..
Вториот пат пред неполн месец ми се пушта доберман додека бев на ролери и уз тоа бегање успеав да дислоцирам рамо (стара рана).

Толку ме нервира куче пуштено од газда што би ги испукал и газдата и кучето...Кој сака да си чува џукела, нека си ја чува покрај него, ме боли К.. дали не е опасно...

А видеово погоре е прав доказ зашто неможам да верувам на куче...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4396 на: 05 Септември 2016, 16:41:20 pm »
И јас многу мразам пуштено куче од поводник, а посебно некој пес од поагресивниве раси без маска. Има еден повозрасен човек (најверојатно малку забеган) секој ден шета пуштено кане корсо низ центар, без никакво ремче. Пред некој ден едно мало девојче ко го виде магарево од пес почна да вриска (ништо не и направи песот но протчра покрај девојчето), а газдава само ладно си помина и не го врза воопшто. Значи секој ден го шета, а не се знае кога ќе нападни некого, сепак во пес се нема верба. Со уличниве кучиња се дават и газдава реагира само доколку другиот пес е голем колку неговиот или има повеќе големи кучиња, а инаку се прави дека не гледа то будалата...

Можи да се пријави газдава за да почни врзан да го шета песот или нема закон за тоа?

Башка по најново има будали во филмот од некој рапери или мафијаши и шетаат питбули пуштени. Или пак кучинава ги трчаат покрај велосипед без никаков синџир. И тие многу ме нервираат само не знам дали има некој начин да се регулира тоа?!
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #4397 на: 05 Септември 2016, 16:54:06 pm »
Има. Со пушка се регулира тоа.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4398 на: 05 Септември 2016, 17:20:14 pm »
Можеш да пријавиш и треба да пријавиш за да не се трупаш со нервоза и работата да ја завршат тие што треба.

-Од куче не се бега.
-Куче го осеќа твоето двоумење и несигурност и ако е такво кучето, баш тогаш ќе те нападне.
-Куче се фаќа за грклан и е беспомошно. Го задавуваш и си продолжуваш по патот пресреќен.

Јас не бегам, го шутирам. Загар го имам извртено на волеј, додека да падне на земја два круга салто сврте. Нормално, одбивав противправен напад. Инаку сум љубител на кучиња и имам многу одгледано.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4399 на: 05 Септември 2016, 17:38:14 pm »
Мислиш дека полицајциве наши недоветни би направиле нешто доколку некој пријави? Па сигурно пола позорникари го имаат видено кане корсото и неговиот газда. Не треба се да се пријави за тие да реагираат. Затоа се прашинари, ова де позорникари па треба да дејствуваат самоиницијативно.

Инаку не се нервирам толку многу за мене, немам страв од кучиња не дека нема некогаш да ме нападни некое. Туку има мали дечиња на кои родителите им даваат малтезерчиња да ги шетаат за да се радуваат дечињата што е во ред според мене, а родителите шетаат позади нив и сл. Е тогаш можи да се случи ситуацијата од видеото погоре и да настрада некое детенце.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4400 на: 05 Септември 2016, 18:26:09 pm »
Еднаш само во животов ќе ме нападнеше куче пред 12-13 години, шарпланинец огромен, меѓутоа не беше пуштено газдава го шеташе јас поминував и му текна одеднаш да ми се пушти, жива среќа што газдава ни јас не знам како го задржа и не успеа толкаво кучиште да му се отпушти од ланец. Можда го знаел како такво па го држел цврсто ланецот. Воглавно кучиња ме сакаат, не сум имал проблеми, сакам кучиња и јас.

Пират тоа што го кажа е точно. Само би додал доколку куче сака да те нападне рашири ги рацете и потклекни малку, односсно заземи став како за борба да има дознаење дека не му се плашиш. Функционира. Никако бегање, никако плашење!

А за случајов погоре ќе го изгорат на суд!

Ми текна на случкава од поплавиве сега на ТВ.

Со жељезо го утепав у глава. Ни љице место!

Не го оправдувам ова што ги нападна. А и питбули општо не ги сакам ич. Крвнички настроени ми се. Да ми нападне некој свој му ја цепам главата како лубеница и ич око нема да ми трепне. Па и жена вака да видам на улица.

Ама само шипка, ефикасно, ова што го рогаа не функционира пошто повеќе му ствара агресија за да не пушти.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4401 на: 05 Септември 2016, 18:48:33 pm »
Not a valid youtube URL
https://www.youtube.com/watch?v=Z684d4KX2ok
Оваа на 01:40 јака е за ебење

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #4402 на: 05 Септември 2016, 19:51:49 pm »
Да непукниш, ме кандиса да го пуштам видеото ;D

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #4403 на: 05 Септември 2016, 21:11:47 pm »
Мачорот ми го нема веќе 5ти ден...Никако да ми се задржа мачор, таман ќе го пораснам ќе заличи на убав мачор и ми го снемува...
А мачката ми е веќе 6 години и незнам колку машки мачиња си имам оставано од неа ама немам среќа со нив.

Дали е можно од кога мачката ќе добие пак нови мачиња и веќе тие ќе пораснат и почнуваат да шетат низ двор и тогаш веќе пораснатиот мачор поради нив да го напушта домот??? И претходниот мачор што си го оставив откога пораснаа новите мачиња него го снема...

После 3 дена одкога ми го снема мачорот ја снема и мајка му скоро цела недела ја нема и неа, 8 години стара мачка која си ја чував... најверојатно некој ги отрул...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг:
« Одговори #4404 на: 05 Септември 2016, 21:57:17 pm »
Ако биле кастрирани 99% е тоа.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
« Одговори #4405 на: 05 Септември 2016, 22:25:34 pm »
Не беа кастрирани, мачката беше трудна.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #4406 на: 05 Септември 2016, 22:41:20 pm »
Коа сме више тука кај трудноќа си има и кај животинкиве различни мајки, претходната мачка што ни се вртеше низ зграда мачињата ги роди под земја, влегла во шахта од влез идела поред зградата и ги родила речиси на излез во другата шахта надвор кај летниковецот позади зграда. Едвај ги извадија. Не можела на посигурно место. Итра.

А сегашнава мутавата сакаше да ги роди кај мене во гаража, излегувам јас со кола ми влегува и се бута кај гајбите готово бара место ќе се пораѓа, ја фатив ја изнесов уште тоа ми фалеше. Отишла глупавава кај комшијата што ја рани на чергиче у влез, родила 2 мачиња овој излегол случајно и мачињата и нејзе у гаража. Таму ги дороди другите 5 ;D Сега главни се околу зграда пораснаа. Ама само 4 и останаа. Другите отидоа курбан. Обично мачка се пораѓа скришно и ги преместува цело време, ама оваа ептен е мирна и смотана нашава :D
« Последно менување: 05 Септември 2016, 22:47:13 pm Allexxander »

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #4407 на: 06 Септември 2016, 00:15:29 am »
Not a valid youtube URL
https://www.youtube.com/watch?v=Z684d4KX2ok
Фацата на глупакот на крај, се му е јасно. 200-300,000 долари не го перат.
Мое да е кучето и да нападне, ќе го убијам веднаш таму.

Кај пред спање видеово... А не ни знаев за шо е муабетов...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #4408 на: 07 Септември 2016, 13:02:09 pm »

Зен.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда