Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 748731 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Домашни Миленици .
« Одговори #75 на: 26 Септември 2011, 00:42:40 am »
Жена ми ја нападна Хаска со која 15 мин шетавме заедно со БУНИ и ја испогриза на левата рака, па трчај по итни служби ... За да ја одбранам, се вмешав и скокна на мене и ме обори на земја - се боревме можда 1 мин, ама изгледаше како цела вечност. Кој знае што му удрило у глава у моментот, а инаку домашно куче, вакцинирано ... Газдата не можеше да поверува и многу се исплаши и не смееше да пријде да го оттргне кучето од мене. Рацете ми беа крвави од боксовите што му ги удирав (има јаки и остри заби...) - како на филм беше све, а луѓето од страна си гледаа сеир, никој да помогне (бар ми дадоа после кока кола, пошто немаа вода за да ги измие жена ми раните од крв-да видиме што е како е....). Од тогаш не ги сакам хаските ниту пак Маламутите - тие па бетер се, а има и доста случаеви на напади. Самоједите се друга прича! Ипак, примитивни раси се сите овие и најблиску се до волкот ...

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #76 на: 26 Септември 2011, 01:03:09 am »
Џиџи а и личи на волк .
Мене ме нападна ротфајлер во парк , ноќно време беше околу 8 саатот и одам до продавница , а го здогледав кучето и тргнав по друга улица ама ова тргна по мене и се затрча , јас го здогледав и легнав на земја и се стуткав , кучево се качи врз мене и стоеше 2,3 минути , а нема жив човек , дотрча газдата на кучето и го тргна од мене , јас се уплашив како никогаш до тогаш , стварно е лошо чуството да ти стои ротфајлер врз тебе , не може да мрднеш ако се помрднеш ќе те гризне , кога дојде газдата за малку ќе го тепав на сред улица , го пуштил ротфајлерот а он игра карти таму .

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #77 на: 26 Септември 2011, 01:15:07 am »
Даре да не цитирам ова се однесува на твојот Цитат (на Маршер сликите/коментарот)....пријател на татко ми кој чуваше куче,пекинеЈзер,го имаше скоро 12-13 години,му почина,човекот го слушав кај што му лажуваше на татко му и ти го цитирам : за мајка ми не кога почина не плачев толку,малку чудно али тоа е
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #78 на: 26 Септември 2011, 07:23:35 am »
Џиџи а и личи на волк .
Мене ме нападна ротфајлер во парк , ноќно време беше околу 8 саатот и одам до продавница , а го здогледав кучето и тргнав по друга улица ама ова тргна по мене и се затрча , јас го здогледав и легнав на земја и се стуткав , кучево се качи врз мене и стоеше 2,3 минути , а нема жив човек , дотрча газдата на кучето и го тргна од мене , јас се уплашив како никогаш до тогаш , стварно е лошо чуството да ти стои ротфајлер врз тебе , не може да мрднеш ако се помрднеш ќе те гризне , кога дојде газдата за малку ќе го тепав на сред улица , го пуштил ротфајлерот а он игра карти таму .
И после јас сум бил ненормален што носам батериска со мене...

...ако не кучето, тогаш него! :)

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #79 на: 26 Септември 2011, 08:28:08 am »
Со старата Бри бев 1,5 година. Ми го остави сопственилот на објектот каде што сум сега.Беше само со сув леб хрането и вода.Коска и кожа.За месец дена го направив како што треба.Го шетав редовно, срце од куче.Иако толку малку бевме заедно, премногу ми беше тешко , особено моментот што морав да донесам одлука за успивање.На раце мој го испушти последниот здив, длабок но олеснителен.Понекојпат ми се чинеше дека ме моли да го направам тоа. Болни моменти.За да не ми е тешко, еден пријател, после недела дена ми ја донесе новата Бри.
« Последно менување: 26 Септември 2011, 08:32:00 am marsher »

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #80 на: 26 Септември 2011, 08:50:07 am »
Ние имавме женски вучјак, Аска. Колку само обожаваше да трча по стапче. Еднаш пробаа да ја отрујат, вториот пат успеаја.... крв да серат

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #81 на: 26 Септември 2011, 11:16:07 am »
Ние имавме женски вучјак, Аска. Колку само обожаваше да трча по стапче. Еднаш пробаа да ја отрујат, вториот пат успеаја.... крв да серат

Малце е и тоа... Хитлер би се засрамил ако кажам што им мислам и на тие што ја отруја, и на тие што ја тепаа...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #82 на: 26 Септември 2011, 20:03:25 pm »
Даре да не цитирам ова се однесува на твојот Цитат (на Маршер сликите/коментарот)....пријател на татко ми кој чуваше куче,пекинеЈзер,го имаше скоро 12-13 години,му почина,човекот го слушав кај што му лажуваше на татко му и ти го цитирам : за мајка ми не кога почина не плачев толку,малку чудно али тоа е
Знам тешко е :(

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #83 на: 27 Септември 2011, 01:38:42 am »
Eve jas da ve zapoznaam so Riko,star e 8 godini opis za nego nema osven da kazam deka po zabegano kuce nikade nema i u spat baram kucka za nego taka da ako ima nekoj nesto na lager za brcanje neka kaze;D ;D ;D ;D ;D
http://imageshack.us/photo/my-images/594/dsc00442mo.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/851/picture43r.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/823/dsc00046hi.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/4/dsc00090vy.jpg/

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #84 на: 28 Септември 2011, 14:44:13 pm »
Вака моментално дома чуваме, само морско прасе.... а пред тоа сум чувал 2 морски прасиња а ова е трето...

Првото е купено од Грција 2000 година, второто е купено од Скопје со долго бело влакно и црвени очи, а ова третото е купено од Скопје и е исто, како она првото од Грција со кратко право влакно, кафејаво со црно и бело...

А чуваме и кучка џукела... некој 6-7 години се врти кај мене и кај комшииве... ја раниме сите, само татко ми ја вакцинира и бања...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6844
  • French diamond
« Одговори #85 на: 06 Октомври 2011, 19:27:42 pm »
јас имам 2 мачки и аквариум  :) мачки чувам од ко знам за себе, а аквариумот го имам едно 5-6 години...

арапо

и синда

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #86 на: 08 Октомври 2011, 16:21:02 pm »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7827
  • Плинаш!!!
« Одговори #87 на: 08 Октомври 2011, 17:24:37 pm »
Еве ги моите миленици, поточно мојата зоолошка градина

Арчи. Карактеристично за него е што има поголеми шепи и уши од обичен пекинезер, и топчето му е идол.Сака многу да се гали, стои на две нозе и се моли кога сака нешто. Го чуваме дома.Мачка неможе да смисли освен мојата.

Тука е бањат па несмее да мрда.

Еве го другар му Бено и го чуваме надвор. Карактеристично за не го е тоа што многу лае ако влезе некој во двор. Што раса е појма неам ама си ја врши работата.

Мачката Тоше. Карактеристично за неа е што по цел ден виси на квака од влезната врата.

Имам и голем аквариум со риби од кој останаа само две. Па ке видиме во иднина дали ке се купуваат нови или ке се тргне аквариумот.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #88 на: 08 Октомври 2011, 19:38:16 pm »
Жена ми ја нападна Хаска со која 15 мин шетавме заедно со БУНИ и ја испогриза на левата рака, па трчај по итни служби ... За да ја одбранам, се вмешав и скокна на мене и ме обори на земја - се боревме можда 1 мин, ама изгледаше како цела вечност. Кој знае што му удрило у глава у моментот, а инаку домашно куче, вакцинирано ... Газдата не можеше да поверува и многу се исплаши и не смееше да пријде да го оттргне кучето од мене. Рацете ми беа крвави од боксовите што му ги удирав (има јаки и остри заби...) - како на филм беше све, а луѓето од страна си гледаа сеир, никој да помогне (бар ми дадоа после кока кола, пошто немаа вода за да ги измие жена ми раните од крв-да видиме што е како е....). Од тогаш не ги сакам хаските ниту пак Маламутите - тие па бетер се, а има и доста случаеви на напади. Самоједите се друга прича! Ипак, примитивни раси се сите овие и најблиску се до волкот ...

Затоа Џиџи ја увек со пиштол се шетам...

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #89 на: 08 Октомври 2011, 19:42:21 pm »
Ја чувам Пит бул женка порано се замарав многу со тренинзи али сеа неам толку време...Стара е 4 години.