Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 811066 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1560 на: 19 Декември 2013, 17:59:20 pm »
Зборуваме (барем така го сфаќам ова), за нормален, реален свет во кој живееме и од кој претпоставувам го водиме овој муабет, во форма на Балкан.

Tolku. Tuka e najgolemiot problem. Lugjeto koi poteknuvaat od gorenavedeniot chmar na svetot (so isklucok na Slovenija), teshko deka mozhat da razberat shto i kolku na nekogo mozhe da mu znachi kucheto.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #1561 на: 19 Декември 2013, 18:00:42 pm »
@ФДартЏизс: Леле колекција! :)

@велештрумф: Тебе кучето не ти значи ништо повеќе од на мене што ми значи мачорот.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1562 на: 19 Декември 2013, 18:01:57 pm »
Дојдена е мачката на гости за мачорот ;D. Последен пат да се порадува малиот.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1563 на: 19 Декември 2013, 18:03:07 pm »
Не фаќам страна ама што ако е некој алергичен на куче маче?

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #1564 на: 19 Декември 2013, 18:05:29 pm »

А што ако е алергичен на полен, и ми кива у јадењето ? :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1565 на: 19 Декември 2013, 18:05:36 pm »
Бати мачкариштето. Земи жена донеси дома не мчаки ебаго.

Зборуваме (барем така го сфаќам ова), за нормален, реален свет во кој живееме и од кој претпоставувам го водиме овој муабет, во форма на Балкан.
Ако сум ретардиран со сериозни пречки во ментален развој и психичко здравје, би ја одбил понудата и во револт би заминал од наведениот хотел-ресторан.
Но, исто, ако сум реален, ќе согледам дека тоа е ретко-кон-невозможно да се случи, па ќе се задржам на нашата околина со реални, highly plausable примери, како отворена тераса на некоја кафана во која јас и моето семејство би можеле да јадеме во, еве нека не е сабота, нека е вторник, после работа.
Таман сме се собрале, сме нашле време да се видиме, и било кој од луѓето што седнале на маса со мене да се штрека на секој покрет на кучето мене нема да ми одговара. Замисли како во тие моменти се чувствува личноста што всушност се штрека, дали може целосно да се фокусира на соговорниците на масата, или не.

Јас, како индивидуа, би сакал некој ден со своето куче да седнам во кафиќ, или ресторан. Но пак, моментот дека моето куче не е омилено на сите, меѓу кои може да биде и моето друштво, е присутен.

Браво момче на муабетот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1566 на: 19 Декември 2013, 18:07:57 pm »

Алергија на полен лесно се третира. Алергија на влакна и протеини тешко.
Факт, кучето е животно. Животните не с елуѓе иако некои имаат поголем коефициент на интелегенција. И ти да одиш бос по улица и да ти се мандали петлето на сите страни, да дигаш нога на секоја втора кола и тебе ќе те гледаат луѓето како животно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1567 на: 19 Декември 2013, 18:08:05 pm »

Значи дозволено е да ти кива во јадењето?

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1568 на: 19 Декември 2013, 18:09:12 pm »

Tolku. Tuka e najgolemiot problem. Lugjeto koi poteknuvaat od gorenavedeniot chmar na svetot (so isklucok na Slovenija), teshko deka mozhat da razberat shto i kolku na nekogo mozhe da mu znachi kucheto.

И Хрватска.. Летоска бев во Дубровник 15 дена и имаа две кучиња самите сопственици на пансионот каде што бевме. Од Македонци бевме само ние, другите гости беа Германци и Италијани. Имаа пекинезер и ретривер. Двете кучиња гостите сами ги викаа во своите соби, и никој не се побуни.

После Дубровник бев уште 10 -тина дена во Опатија, и замисли.. Изненадување.. Таму не чекаше Басет :) од сопствениците..

Исто на никој не му сметаше, и мислам дека повеќе гостите го тормозеа и викаа, него што самото куче одеше кај луѓето..

п.с. Кога го видов што карактер е Басетот сватив дека е едно од раси што баш би сакал да го чувам

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1569 на: 19 Декември 2013, 18:09:46 pm »
Жените сами доаѓаат не мора јас да ги носам. :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1570 на: 19 Декември 2013, 18:09:56 pm »

а што ако е алергичен на луге од одредена сорта? јас например не поднесувам (психички) куќа во која има некое огромно кучиште... колку и да чистат, колку и да им е на врх врхова хигиената, нека не ме убедува некој дека не е така, дома им мириса на животно и имаат влакна низ цел стан-куќа... мало кутре или маче скоро е неприметно, ако се води хигиена, ако не се води хигиена, и нај малата чивава или пекинезар, ке направи домот да им мириса на зоолошка градина...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1571 на: 19 Декември 2013, 18:10:39 pm »

Значи дозволено е да ти кива во јадењето?

Јас сум алергичен на полен.. И обично гледам да не им кивам на луѓето кога јадат.

Не е пристојно

п.с. Пијам лоратадин и слично во тој период :)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1572 на: 19 Декември 2013, 18:15:38 pm »
Зборуваме (барем така го сфаќам ова), за нормален, реален свет во кој живееме и од кој претпоставувам го водиме овој муабет, во форма на Балкан.[
Ако сум ретардиран со сериозни пречки во ментален развој и психичко здравје, би ја одбил понудата и во револт би заминал од наведениот хотел-ресторан.

Ако за тебе нормално е самото Балканот со целата култура , и ако не тежнееш да одиш напред со гледањето на нештата и да напредуваш и ти самиот,  мене ми е искрено жалосно да млад човек од старт дефинира дека нормално е само околината што ја гледа низ прозор, и дека немаш ни малку желба да видиш и нешто друго, што можеби е ниво над тоа што гледаш низ прозор.

Од друга страна.. Па ако баш ми смета животно и сум принципиелен, ќе одбијам сместување во хотел каде што има животни, па колку сака нека е луксузен.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #1573 на: 19 Декември 2013, 18:16:21 pm »
Не зборуваме за љубовта кон животните. И јас сакам животни било какви. Зборуваме за јавната инволвираност на кучињата секаде и во секој момент. Тоа е тоа што не е дозволено. Јас детето не го носам секаде а камо ли па куче. Безвезно е да се прави муабетов, куче во ресторан, мислам дното на глупоста world wide.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1574 на: 19 Декември 2013, 18:17:52 pm »
Не зборуваме за љубовта кон животните. И јас сакам животни било какви. Зборуваме за јавната инволвираност на кучињата секаде и во секој момент. Тоа е тоа што не е дозволено. Јас детето не го носам секаде а камо ли па куче. Безвезно е да се прави муабетов, куче во ресторан, мислам дното на глупоста world wide.

Хотелов што го пратив во линкот, има на сајтот место за коментари и мислења. Можеш ова мислење да им го пуштиш ако сметаш дека тоа не е нормално што дозволуваат. Сигурен сум дека ќе бидат благодарни во искрените желби да го подобрат квалитетот, и да привлечат што повеќе нови гости (поготово од нашиве краеви)