Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 531829 пати)

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1903
  • Opel Astra 2.0 DI
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1605 на: 18 Ноември 2015, 18:42:52 pm »
Па нели е 2.0 ТДДИ тој е со бош пумпа и ако не се лажам е со вп 44 тогаш двотактолот може да му годи .....

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #1606 на: 18 Ноември 2015, 19:36:12 pm »
bas taka TDDI ima bosh pumpa vp44, za razlika od Tdci koj e ponov motor so common rail. Bi staval dvotaktol poradi potrebata da se podmackuva bosh pumpata, no citav na povekje mesta deka taka moze da se zapusi egr ventilot. Pravev muabet so povekje majstori i site bea so mislenje deka ne i treba na kolata aditivi osven ako imam problem so nesto, da ima cadenje, isprekinata rabota na motorot, da se ukluci svetilka na instrument tablata itn. A mene idejata mi e postapam preventivno iako kolata ima 250000km. Se mislam barem eden ceratec odma da mavnam   :P

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1607 на: 18 Ноември 2015, 21:14:27 pm »
Одма мавни не му ја мисли. Бајаги од нас овде ставиле и има забележливи резултати.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1608 на: 24 Ноември 2015, 21:21:59 pm »
Бидејќи сеуште неможам да го најдам адитивов на Wynn's разгледував од другите што има кај нас, па налетав на  LIQUI MOLY Diesel Purge. Е сега прашањето ми е: Нема ли да јави некоја грешка дури потопната пумпа врти на празно во цревото за вишок, го пробал ли некој процесов од клипов?

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #1609 на: 24 Ноември 2015, 22:33:44 pm »
Вака поставено како на видеото на Common rail систем можно е да јави грешка низок притисок во примарен дел од системот за гориво, исто незнам дали на комон рејл систем ке може пумпата за висок притисок да работи од шишенцето со адитивот и треба 2 бар. миниум. На друг систем пумпа дизна или систем со бош пумпа нема да има никаков проблем.
Инаку јас го имам користено овај адитив на мерцедес ЦДИ бидеќи не беше подолго возен 6месеци и некоја дизна зафркаваше на мала гас на тргнување, само го турив во 1/4 резервоар гориво и ја извозив на отворено со константна гас од 3 000-3500 вртежи 40тина мин. и за неколку недели си пуште дизната. Не очекувај некој woow ефект одма по турањето :)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1610 на: 24 Ноември 2015, 22:50:18 pm »
Вака поставено како на видеото на Common rail систем можно е да јави грешка низок притисок во примарен дел од системот за гориво, исто незнам дали на комон рејл систем ке може пумпата за висок притисок да работи од шишенцето со адитивот и треба 2 бар. миниум. На друг систем пумпа дизна или систем со бош пумпа нема да има никаков проблем.
Инаку јас го имам користено овај адитив на мерцедес ЦДИ бидеќи не беше подолго возен 6месеци и некоја дизна зафркаваше на мала гас на тргнување, само го турив во 1/4 резервоар гориво и ја извозив на отворено со константна гас од 3 000-3500 вртежи 40тина мин. и за неколку недели си пуште дизната. Не очекувај некој woow ефект одма по турањето :)
Мислам дека тандем пумпата ги ствара тие 2-3 бари притисок кои влегуваат во високо-притисната пумпа, а не оваа во резерварот.   Ист е системот и кај PD и кај CR, само што кај CR има една пумпа за висок притисок а кај PD се 4 пумпи-дизни, барем така јас имам прочитано.  ;D

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #1611 на: 24 Ноември 2015, 23:07:07 pm »
на СR нема тандем пумпа, барем на CDI, HDI, TDCI не сум видел, а ТДИ CR не ми поминал низ рака :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1612 на: 26 Ноември 2015, 22:37:37 pm »
Земав денеска адитив за дизел мотори од к2.. евтин ми се виде па да го пробаме.. сигурно ќе нема некој негативен ефект..
50мл се става во 40-60л нафта..
Го бива или воопшто да не го ставам ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1613 на: 26 Ноември 2015, 22:50:25 pm »
Стај го, ќумбе нафтарица е тоа.. ќе изгори све што ќе бутнеш...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #1614 на: 26 Ноември 2015, 23:35:44 pm »
Бидејќи сеуште неможам да го најдам адитивов на Wynn's разгледував од другите што има кај нас, па налетав на  LIQUI MOLY Diesel Purge. Е сега прашањето ми е: Нема ли да јави некоја грешка дури потопната пумпа врти на празно во цревото за вишок, го пробал ли некој процесов од клипов?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

прееска го видов винсов во Хубо, 1050денари.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #1615 на: 26 Ноември 2015, 23:40:24 pm »

Бидејќи сеуште неможам да го најдам адитивов на Wynn's разгледував од другите што има кај нас, па налетав на  LIQUI MOLY Diesel Purge. Е сега прашањето ми е: Нема ли да јави некоја грешка дури потопната пумпа врти на празно во цревото за вишок, го пробал ли некој процесов од клипов?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Кај го зема ликви молито и колку?

500мл или 1л?

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
« Одговори #1616 на: 05 Декември 2015, 13:19:24 pm »
Дечки, знае некој кај има diesel purge кај нас?  Тој што е во постот погоре

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
« Одговори #1617 на: 05 Декември 2015, 13:42:05 pm »
Јас го земав од Аутомакедонија тие се застапници за Liqui Moly за Македонија, од нив земам и масло и антифрис

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
« Одговори #1618 на: 05 Декември 2015, 13:54:12 pm »

Јас го земав од Аутомакедонија тие се застапници за Liqui Moly за Македонија, од нив земам и масло и антифрис

Што цена е и како си задоволен?

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #1619 на: 08 Декември 2015, 19:06:49 pm »
znae li nekoj od kaj moze da se kupi dvotaktol so mala dimnost? Dodatno znae li nekoj namesto dvotaktol, koj aditiv koj moze da pomogne za podmackuvanje na bocsh vp44 pumpa?