Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 531214 пати)

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 211
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1575 на: 24 Октомври 2015, 18:21:40 pm »
Edno prasanje do Dr. djidji  CaraTec Aditiv na LIQUI MOLY  sakam da stavam na koliceto se raboti za Peugeot 1.9 Diesel 99god obicen Diesel. Mi go preporacaa pri toa ke menjam i Ulje i filter za Ulje posto mu dojde vreme za menjanje izvrtev 10 000km ako moze da mi objasnis malce poopsirno za Aditivot kakvi karakteristiki ima i dali motorot potivko i podobro ke raboti i dali bi se procistil i dali barem malce pocisto i povekje ke vlece da bideme iskreni se raboti za obicen Diesel i poslab motor ne ocekuvam mnogu ali cisto me interesira posto vekje go nabaviv :P :P :P :P :D fala odnapred na site koj ke kazat po zbor dva za ovoj aditiv dokolku go koristele i dali e efikasen.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1576 на: 24 Октомври 2015, 18:27:16 pm »
sry Cera Tec :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1577 на: 24 Октомври 2015, 19:53:27 pm »
Posto Dzidzi ne ke da ti odgovori pa jas je ti kazam vaka kako nekolku godisen korisnik na Ceratec.
Nema da zabelezis nikakva razlika vo mokjnosta na motorot. Toa sto ke zabelezs so sigurnost e potivko rabotenje na motorot i mnogu malku namalena potrosuvacka. Najzabelezlivo ke bide palenjeto nautro na ladno. Imeno, motorot ke pali mnogu polesno i koga ke bide laden ke go cuvstvuvas kako da e zagrean. Suma sumarum, vnatresnite trienja vo motorot zabelezlivo ke se namalat.

Tolku od Ceratec. Nisto poveke nemoj da ocekuvas posto i nema da dobies.

Stavi pa pisi impresii.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1578 на: 24 Октомври 2015, 21:37:34 pm »
Jas i pisav deka ne ocekuvam motorot  da dobie na snaga sepak se raboti za star tip na Diesel Obicen ne mislev od 75KS  da dobie 100KS  :D :D :D :D mislev dali ke se procisti kolku tolku motorot odvnatre i da se osekja deka vlece po cisto inace ke menjam i Ulje i Filter Ulje pa sega dali da go stavam pred da smenam ili otkako ke smenam pa da go stavam na novoto Ulje i kako odi procedurata treba na laden motor zagrean dali celo se stava i dali ke treba da poraboti izvezno vreme kolata vo LER  otkako ke se smeni uljeto i stavi CERATECOT???? inaku kaj mene i onaka pali od prva eve vtora zima bez nikakov aditiv ali sega se odluciv da stavam aditiv cisto da vidam dali ke ima nekoja promena i mi go preporacaa CeraTec samo pred da go stavam ako moze odgovor na moeto prasanje sto poskoro dali na zagrean ili laden motor i dali da go stavam  pred da go smenam novoto ulje ili odposle inaku go zemav od K4 od UTOFILTER cena 700den neznam kolku bil predhodno zasto sega prv pat go zimam slusnav deka predhodno bil nekade okolu 1100 den sega go kupiv 700den

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #1579 на: 24 Октомври 2015, 22:46:48 pm »
Ако ставаш - стави во чисто уље, ама мој совет ти е да си ги потрошиш парите на нешто покорисно, на пример ова (го зборевме на претходната страна): http://images.esellerpro.com/2697/I/836/0/WYN12293x2.jpg или нешто слично за прочистување на системот за гориво, и некое средство за чистење на EGR и усисна грана, на пример ова: http://choicecarparts.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/_/1.jpg

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1580 на: 24 Октомври 2015, 23:01:35 pm »
Ama jas vise go kupiv Cera Tec e sega se mislam da zemam i nesto so sto bi mozel da go ocistam motorot da go ispustam staroto ulje da go stavam novoto zaedno so Filterot i na kraj da stavam i od Cera Tecot????????? sto bi bilo najpametno posto vise nabaviv  Ulje Total Qartz 7000 10-40w polusinteticko Filter za Ulje i kupiv i Cera Tec e sega se mislam dali d akupam nesto da se procisti motorot pa da gi stavam site ovie raboti Uljeto Filterot i Cera Tecot samo se prasuvam i dali se isplati da frlam uste pari za nekoj preparat sto bi mozel da go iscisti motorot od staroto Ulje pa da smenam toa sto sum nabavil posto kolata si gi ima i godinite 99god e vase mislenje??????

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1581 на: 24 Октомври 2015, 23:04:32 pm »
Kako i site ovdeka si ja sakam kolata i sakam da si ja odrzavam :D :D :P :P :P :P

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1582 на: 24 Октомври 2015, 23:06:41 pm »
Јас користев за 166 овакво (треба и за Стилото да земам):

Го ставаш во уљето пред промена, оставаш да одработи едно 30-тина минути во лер и после испушташ уље.
Мислам така беше, ама има упатство на него како се користи. Го имаше на Лукоил бенинските и во Бриколаж, а мислам дека и во Хубо го има.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1583 на: 24 Октомври 2015, 23:16:10 pm »
Druze citav ponazad na temava imalo nekoe za cistenje isto na motorot od staro ulje se stavalo pred zamena na staroto Ulje i trebalo da se izvozi 100 do 200km pa da se ispusti staroto Ulje pa da se smeni novo Ulje i Filter pa ponataka sto si namislil so red <<<< mene toa ne mi drzi voda nekako tolku da izvozam pa dali ke ima efekt a ova sega sto go pusti na slika e za taa namena za cistenje na motor od staro Ulje ako e kazi koja mu e cenata od prilika i dali seuste go koristis i ke moze li da go stavam i da raboti vo ler odredeno vreme bez da ima potreba d atepam kilometri za da proraboti aditivot i vnatre se procisti znam deka zamaram ama jbg dojde muka izvrtev 10 000km mora da se smeni Ulje Filter a i Cera Tec zemav pa sega barem i da go procistam motorot pa da teram so red nataka da ne mu ja mislam :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1584 на: 24 Октомври 2015, 23:23:11 pm »
Го користам од време на време, не го користам после секоја промена на уље. На 40-60.000 по еднаш го третирам моторот со вакво нешто. Цена не му знам, не се сеќавам, ама ми се врти нешто како 600-700 денари. Ова се користи така како што ти пишав горе, ставаш и оставаш 30-тина минути да работи во лер (прочитај на упатството на задната страна кога ќе го најдеш).

Почни да користиш интерпункциски знаци (точки, запирки и слично), исто и големи букви на крај на реченица не се на одмет. Полесно ќе ни` биде да те разбереме.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1585 на: 24 Октомври 2015, 23:29:09 pm »
A sto e utre Nedela sto praime nema od kaj da kupam moram do Ponedelnik da zavrsam so ova sve. :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1586 на: 24 Октомври 2015, 23:31:08 pm »
И бензински и бриколаж и хубо работат во Недела.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1587 на: 24 Октомври 2015, 23:53:21 pm »
Vo sekoj slucaj ke vidam utre sto mozam da najdam za da se procisti barem kolku tolku motorot od staroto Ujle.Samo da ne utnam posto mi e dogovoreno za vo Ponedelnik za vo servis da menjam Ulje i itn. Dali moze jas utre samo da stavam vo staroto ulje od toj Aditiv da odstoi vo LER, 30 min i da ja izgasam da otstoi kolata do Ponedelnik dodeka da ja odnesam vo servis.Samo mi e strav da ne napraam nekoja belja dali treba da stoi taka ili mora odma odkako ke izvrti polovina saat odma da se ispusti staroto Ulje.Planot mi e da stavam od Aditivot da izvrti 30 min i da ja odnesam vo servis vo Ponedelnik, i ponataka majstorot da si prodolzi za na kraj da mu se stavi Cera Tec. :D :D :D :P

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1588 на: 25 Октомври 2015, 00:55:54 am »
Ma izvozi ja slobodno 50tina km, kje nema gajle... :) Cak i poubavo kje se procisti ako se izvozi nekoj km, otkolku da raboti vo ler samo.
Samo forata, na postari kolicinja (30+ god), ne bi staval takov aditiv... Posto naslagite koi vekje se stvorile vnatre vo motorot, posebno kaj dihtunzite, pomagaat za zaptivanjeto za da ne curi ulje. Moguce e posle takov aditiv da treba da menjas nekoj dihtung ili semering, posto naslagite koi so godini se talozele na niv i koi ja pomagale nivnata rabota kje gi snema...
Znam deka onak zboruvase vo nekoja tema tokmu za ovoj slucaj...

Jas na jugoto mu staiv takov aditiv, i pocna pointenzivno da mi curi ulje od dihtungot na kapakot, t.e. cel motor se banjase u ulje odnadvor. :D Ama ne znam za sigurno da kazam dali bese do aditivot ili ne, posto pred toa ne bese vozeno 4-6 godini valjda, pa ne znam dali prethodno bil sjeban dihtungot...

Jas cisto ne bi rizikuval stavajki takov aditiv na stara kola.
« Последно менување: 25 Октомври 2015, 07:53:45 am Vlatzki »

Отсутен Passat4e

• Јуниор
  • **
  • Peugeot 1.9 Diesel .!.
« Одговори #1589 на: 25 Октомври 2015, 10:01:29 am »
Na koj Aditiv mislis ovoj za sitenje toest perenje na motorot ili na Cera Tec <??