Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466485 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #915 на: 23 Јуни 2013, 18:47:48 pm »
Да.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #916 на: 23 Јуни 2013, 18:48:53 pm »
Цело, или да го делам, па дел во менувач?
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #917 на: 23 Јуни 2013, 18:50:12 pm »
Цело.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #918 на: 23 Јуни 2013, 18:50:36 pm »
Благодарам за исцрпниот одговор ;D

Него гледав некаде по упола цена кератек...постои уште тоа, или да купувам од тука по редовна?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
« Одговори #919 на: 23 Јуни 2013, 18:53:05 pm »
Кај има по упола?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #920 на: 23 Јуни 2013, 18:53:45 pm »

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #921 на: 23 Јуни 2013, 18:54:55 pm »
Во најновиот каталог на КарМакс за лето 2013, Ceratec за 700 ден.

Може некој да ми прати по карго, поевтино ми доаѓа...покривам сите трошоци
:)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #922 на: 23 Јуни 2013, 18:57:30 pm »
Нарачај го од кај нив директно на твој трошок ... http://carmax.com.mk/index.php/2012-06-04-23-56-24

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4002
« Одговори #923 на: 23 Јуни 2013, 19:08:59 pm »
http://www.autospeci.lv/wp-content/uploads/2012/04/DIESELINJCLEANER.jpg

го земав ова за вектрата колку да ја прочисти...е сега на него кажува дека врши многу работи  а дали е точно незнам кажете што мислите искуства нешо препораки...??

Ако веќе знаеш дека имаш потреба до прочистувач на бризгалките пробај го
http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5170.html?Opendocument&land=GB

Имаш и видео како да го закачиш директно на пумпа за гориво и колата да ти работи само на ова едно 20 -30 мин.
Јас кај мене во резервоар го ставив во превентивна форма на користење. Не знам дали има ефект, ама не ни знам далипретходно имав мака со бризгалките.

Секако на овој начин има подобри шанси да се среди било што отколку да се бута во резервоар, а да не се вадат бризгалки.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #924 на: 23 Јуни 2013, 19:11:52 pm »
+1

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #925 на: 25 Јуни 2013, 15:10:37 pm »
Им пратив порака, па сеа ќе видиме што ќе вратат

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #926 на: 25 Јуни 2013, 15:12:37 pm »
Аирлија нека е ;)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #927 на: 26 Јуни 2013, 09:43:53 am »
dali nekoj ima iskustvo so adetiv kako sto e seratekot ili univerzalniot modifikator sto go stavil na ulje koe ne e novo posto citam vo upatstvoto deka e preporaclivo da se stavi koga ke se promeni uljeto  ??
so novoto ulje iam pominato 1000km i sakam da stavam adetiv u motorot pa zatoa prasuvam dali ima nekoe znacenje i dali ke se postigne poskauvaniot efekt ako go stavam sega  posle pominati 1000 km so novoto ulje ili da cekam na narednoto menuvanje ???
Адитивите за моторно масло се користат кај корисниците на Ирански масла, кои во себе содржат многу малку адитиви.
Моторното масло е составено од - базно масло и 23 адитиви, а ако сте приметиле во последните 10 години, кога ќе се извади
капачето од главата на моторот, скоро сите мотори внатрешно се чисти, нема како порано кога ке ставиш ИНА ДЕЛТА 5 на капачето да има наслаги од 5-10 мм. од некоја густа маса.
Тоа се должи на употребата на шампони кои се ставаат во новите генерации на квалитетни масла.
Што се однесува до адитивите за дизел или комон реил тоа е ист адитив во различно пакување. Вообичаено е тоа по нашки кажано во превод ГАЗИЈА.
Адитивите за прочистуванје на усиниот систем и системот за вбризгување се прпорачува да се стават кога имате најмалку гориво, а инаку ако сте малку вешти се прави затворен систем со електрична пумпа за гориво, еден сад со 400 мл. гориво и 330 мл. адитив, дооводот и повратот се ставаат во истата посуда, го палис возилото и го држис на 2000 обртаи, па на 1500 обртаи, и на крај кога ке се исчисти се, се остава и самото работи на 900 обртаи или колку е пропишано од производителот.
Јас 9 години работев во WURTH, имам продадено еден тон адитиви, од кои ги признавам адитивите за менувач, а се друго е малку сугестија, Никогаш ниеден адитив нема да ви го направи моторот нов, да ги пополни браздите во цилиндрите, ако делува така, тогаш пошто е дел од моторното масло, ќе ги поплни и браздите на летечите и лежечите лагери, брегастите, вентилите кои имаат луфта,  КАКО ДА ЗБОРИМЕ ДЕКА АДИТИВОТ Е МАГИЧНО СРЕДСТВО, БЕЗ ДА ПРВИШ РЕМОНТ.
Адитивите се добри, ама не до толку.

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #928 на: 05 Јули 2013, 19:43:40 pm »
Ај и јас да прашам нешто :)

Ставив плин на ибицата и пред местењето мајсторот ми рече дека ќе ми сецка пошто трокира и на бензин и дека треба да ја проверам електриката. Но по местењето испадна дека на плин воопшто не трокира колава и иде подобро него на бензин. Плинаров ми рече дека веројатно ми се дизните за бензин и ми спомна да пробам да ставам адитив во бензинот. Е сега ме интересира дали да ставам адитив, да не е штетно? И ако ставам што да ставам, плинаров ми спомна на liqui molly некое адитивче да пробам?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #929 на: 05 Јули 2013, 19:52:05 pm »

Ова е тоа, Liqui Moly Injection cleaner. Не е штетно, но не е ни корисно ако не го употребуваш според упатството (пропишан размер адитив/гориво).