Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 416567 пати)

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #2385 на: 04 Јануари 2024, 22:28:45 pm »
Руски модификатор само за амерички пазар беше :)
Ве8 во коцка марз палеше на пола клуч.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14234
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2386 на: 04 Јануари 2024, 23:16:15 pm »
Старите би рекле- "пали како мина". ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 68
« Одговори #2387 на: 04 Јануари 2024, 23:34:45 pm »
Не нагризува. Пробано на 30 годишни возила.

Liqui moly да турам ако не само пола, све прегледав на youtube и по форуми. 80% викаат не. Малку со ризик оди ова.
Не се сомневам дека ке прочисти... На што коли имаш ставано? Извини што смарам.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5675
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2388 на: 05 Јануари 2024, 01:10:06 am »
@FrozeN666 не те разбрав. Викаат не нагризува или викаат да не се става?

Инаку Ликви имам ставено само на бмв е39ка 525 тдс.
Маннол кое се става во моторно масло и возилото работи 10 минути во лер имам ставено во Опел Астра Г 1.4 бензин/плин, Мерцедес МЛ 320 ЦДИ В6, Ауди А6 2.5 ТДИ (постариот мотор) и е39ката истата 525тдс. Тоа е доста фалено и имаше мислам некаде анализа за него. Имав постирано слики после неколку ставања на Манолот. Кај мене лично маслото е чисто долго време, а старото масло беше доста црно после адитивот.

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
« Одговори #2389 на: 05 Јануари 2024, 02:21:48 am »
@FrozeN666 не те разбрав. Викаат не нагризува или викаат да не се става?

Инаку Ликви имам ставено само на бмв е39ка 525 тдс.
Маннол кое се става во моторно масло и возилото работи 10 минути во лер имам ставено во Опел Астра Г 1.4 бензин/плин, Мерцедес МЛ 320 ЦДИ В6, Ауди А6 2.5 ТДИ (постариот мотор) и е39ката истата 525тдс. Тоа е доста фалено и имаше мислам некаде анализа за него. Имав постирано слики после неколку ставања на Манолот. Кај мене лично маслото е чисто долго време, а старото масло беше доста црно после адитивот.

Викаат да не се става пошто може моторот да пушта уље. Премногу чисто на оштетен мотор прави полошо. Старото уље што е натискано во моторот делува како втор дихтунг.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10403
« Одговори #2390 на: 05 Јануари 2024, 09:36:24 am »
шо знам, и флушот има стаено не пушти.
А зш да не се става кератек на нови турбо бензин? тоа би требало да е само заштита. Не е густ(вискозен) како другине.

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
« Одговори #2391 на: 06 Јануари 2024, 00:30:53 am »
Wynn's Diesel Total Treatment crn vozam momentalno. Na pocetok na 2000rpm bese mnogu glasen motorot. Posle izvozeni 400km se smiri kolava, na 2000rpm mirno raboti. E sega ke vidime posle aditivov dali ke ostani taka. Vo bilo koj slucaj, top aditiv.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
« Одговори #2392 на: 06 Јануари 2024, 08:33:19 am »
Wynn's Diesel Total Treatment crn vozam momentalno. Na pocetok na 2000rpm bese mnogu glasen motorot. Posle izvozeni 400km se smiri kolava, na 2000rpm mirno raboti. E sega ke vidime posle aditivov dali ke ostani taka. Vo bilo koj slucaj, top aditiv.
Bese glasen pred aditivot ili bese glasen na pocetok koga stavi aditiv?

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен darkserial

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
« Одговори #2393 на: 06 Јануари 2024, 13:47:20 pm »
I pred da stavam i na pocetokot bese glasen.
VW Golf 5 1.9 TDI - 77kw - 2005

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
    • MVP Ring
« Одговори #2394 на: 06 Јануари 2024, 20:06:14 pm »

Liqui moly да турам ако не само пола, све прегледав на youtube и по форуми. 80% викаат не. Малку со ризик оди ова.
Ако се погоди времето утре ке менувам уље. Ќе му ставам една третина од адитивот, пошо во пунтото има 2 литри уље. Па ќе споделам импресии.

Мене повеќе ме мачи дали ќе се исцеди целото, бидеќи од промена до промена сепак останува мала количина уље во моторот и картерот.

Ама кога ќе подразмислам, и денешниве масла се полни со адитиви и детергенти, па не би требало да има проблем.

А сакам да турам адитив само поради тоа што многу брзо ми го исцрна маслото, а се работи за бензин/плин. Не беше црно како на дизел, но ја изгуби бојата и потемна.

Иначе моторот работи одлично. Во лер на работна температура можеш да приметиш дека колата работи само по обртометарот. Не се слуша воопшто.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2395 на: 07 Јануари 2024, 17:05:09 pm »
Mnogu se potresuvas za aditiv.
Na nekolku koli sum staval ne od maka cisto preventiva. I na motor so mala km i na motor so pogolema km. Sum staval pretezno ceratek i prvicni impresii e stisuvanje na rabotata na motorot i sum zaprimetil za nijansa pomala temperatura na motorot na rabotnata mislam ama za nijansa.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6368
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2396 на: 09 Јануари 2024, 07:47:56 am »
Мене повеќе ме мачи дали ќе се исцеди целото, бидеќи од промена до промена сепак останува мала количина уље во моторот и картерот.

Да, останува... евентуално 50мл.  ;D

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
« Одговори #2397 на: 09 Јануари 2024, 15:10:20 pm »
Mnogu se potresuvas za aditiv.
Na nekolku koli sum staval ne od maka cisto preventiva. I na motor so mala km i na motor so pogolema km. Sum staval pretezno ceratek i prvicni impresii e stisuvanje na rabotata na motorot i sum zaprimetil za nijansa pomala temperatura na motorot na rabotnata mislam ama za nijansa.

Па добро друже подобро е да се праша.
Знаеш некад гледаш работи на youtube и мислиш дека све испаѓа како што е на видеото.

Отсутен FrozeN666

• Јуниор
  • **
« Одговори #2398 на: 09 Јануари 2024, 15:11:29 pm »

Ако се погоди времето утре ке менувам уље. Ќе му ставам една третина од адитивот, пошо во пунтото има 2 литри уље. Па ќе споделам импресии.

Ама кога ќе подразмислам, и денешниве масла се полни со адитиви и детергенти, па не би требало да има проблем.

А сакам да турам адитив само поради тоа што многу брзо ми го исцрна маслото, а се работи за бензин/плин. Не беше црно како на дизел, но ја изгуби бојата и потемна.

Иначе моторот работи одлично. Во лер на работна температура можеш да приметиш дека колата работи само по обртометарот. Не се слуша воопшто.

Баш ме интересира што разлика ке осетиш.
На крај краева види во филтерот за уље дали ке извади нешто од моторот.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 196
    • MVP Ring
« Одговори #2399 на: 09 Јануари 2024, 20:59:35 pm »

Баш ме интересира што разлика ке осетиш.
На крај краева види во филтерот за уље дали ке извади нешто од моторот.
Стадов вчера адитив 1/3 бидеќи пишуваше дека е за 6 литри уље, а во пунтото имаше малце над 2 литра.

Филтерот го отворив и беше прилично чист. Уљето што истече беше црно.

Баш ке пратам колку ке троши уље и колку брзо ке го исцрни. Од промена до промена пие околу литар ипол уље.