Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 687447 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Истиот тип на филтер ли е и претходниот?

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Тој зѓубрениот е ОЕМ за 2700+300раб. рака денари со попуст во овластен, овој белиот е 700 денари без попуст во дуќан. и кафе пред гаража за промена. Ама не се секирај, иста боја се нови кога се нови... :)
OEM-ot е произведен од MicronAir, заменскиов е Comline. Исто го*но...
И јас земав Comline со активен јаглен за голфот, 500 ден со попуст :D  А стариот кој го менував пред една година несака да го видиш, твојот е нов за него. Па кога пуштив да дувне без филтер што ѓубре излезе....

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
MicronAir е OEM и кај Киа колку за инфо, таму околу 1400 ден. е обичен.
Сигурен си дека овие им се ОЕМ? За другиве филтри знаеш кој се ОЕМ? (ф. воздух & ф. масло)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

MicronAir е OEM и кај Киа колку за инфо, таму околу 1400 ден. е обичен.
Сигурен си дека овие им се ОЕМ? За другиве филтри знаеш кој се ОЕМ? (ф. воздух & ф. масло)

Тие ги ставаат, тие ги имаат.
Ф.масло Маnn.
Ф.воздух незнам

Tука мислам го имам сликано стариот ф.воздух, побарај, до тогаш е сервисирана во овластен сервис.
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,13265.0.html

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Пред една-две недели(ко пиев кафе со Симота-тој ме зарече)си купив некое цревце кое кошташе 200денари,пошо ми пукна и ми ја фрли цела разладна течност(леле,колку тоа модерно звучи)...
Инаку планот е да се купи РС4 или РС6(се разгледуваат и опции од РХД),али во краен случај ке се оди на тежок тунинг од корен.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Пред една-две недели(ко пиев кафе со Симота-тој ме зарече)си купив некое цревце кое кошташе 200денари,пошо ми пукна и ми ја фрли цела разладна течност(леле,колку тоа модерно звучи)...
Инаку планот е да се купи РС4 или РС6(се разгледуваат и опции од РХД),али во краен случај ке се оди на тежок тунинг од корен.
Ја изгоре баба тиииииииииии

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Не сум стигнат до неа,сеа се заглавив со свеската(бал‘дзата како и да ја викате) вие струмичките Скопјани. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Не е лоша сум ја гледал кај тебе на сликиииии

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Предни плочки ATE, ок си се, кочат не свират, за прашина и перформанси ќе видам да ги развозам малку.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Прашина еден куп ќе има, али одлични се ...

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Најбитно е да го имаш она чувство пипни-застани, а не со цела сила да запињаш и ништо да не се дешава...

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Најбитно е да го имаш она чувство пипни-застани, а не со цела сила да запињаш и ништо да не се дешава...
Купи си рено меган,  стално ќе му се поклонуваш на воланот кога ќе закочиш :)  Модулација = 0.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Баш е добар меганот за кочење, добро дозирање има. Бар со мојов така беше. Иди вози цитроен ц4 да те видам. Малце пипнеш кочницата АБС веќе се уклучил :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Баш е добар меганот за кочење, добро дозирање има. Бар со мојов така беше. Иди вози цитроен ц4 да те видам. Малце пипнеш кочницата АБС веќе се уклучил :)

Истото ми се дешаваше кога имав Мерцедес А класа (2 ген) на тест. Абе уште не сум помислил да кочам, оно АБСот веќе се активирал...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
@vlatko.klp   и јас го делам истото мислење со Симо. Меганот кочница - on - off  ништо измѓу.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Пробајте hyundai i30 2008 ама со појас врзан.