Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 686978 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Сакам да си купам/сменам :
Нови патосници..
Клима фолии..
Сет ламела...
Резерва задни штопови...
Зимски гуми

Си купив:
Sparco anti roll bar за Калибра...(оној под хауба од амотизер до амортизер)
Sachs предни амортизери...
Освежувач.

;D

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Предни дискови, плочки, и сите три држачи за мотор. Дечките во Про-Цит ме убедија да не го земам вилушка-држачот за менувач, многу ретко им го барале што значи ретко и се кинел.

Остана уште задните кочници, бидејќи Ксарата е 2004та година хидрауличните клипчиња/цилиндерчиња излагале различни од останатите Ксари по број на шасија, и оставија да ги споредам тие на кола со примерокот што го сликав таму.

После таа интервенција, во колата ќе немам буквално никакви вложувања во догледна иднина. Одамна не сум го осетил ова, да немам грижи околу кола. :)

Слика од набавеното:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Со здравје да се возиш! Му кажав и на Cuore Sportivo да се ослободи од кантите и да си купи кола, он не сервис за сервис секое попладне кај Жаре!

@Cuore Sportivo знаеш дека тролам, екстра е ГТ-то.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Ништо не сум и купил.
Опел е само бензин и регистрација си јаде

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Нов вилтер за кабина (види слика лево :) )

јер у стариот после година дена и 15.000км живеат имигранти:

(btw, можда е постов и за у тема "квалитетот на ваздухот“).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Истиот тип на филтер ли е и претходниот?

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Тој зѓубрениот е ОЕМ за 2700+300раб. рака денари со попуст во овластен, овој белиот е 700 денари без попуст во дуќан. и кафе пред гаража за промена. Ама не се секирај, иста боја се нови кога се нови... :)
OEM-ot е произведен од MicronAir, заменскиов е Comline. Исто го*но...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Страшна работа штом се иста боја на старт...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Страшна работа штом се иста боја на старт...

Страшно и одвратно. Кога ќе ми каже некој лонг-лајф сервисни интевали кај нас?! Ми се ежи кожа!

Еве маџаров го сменил после година дена у маџарска (ја барав сликава за споредба на бојата, ама и овој е користен). Малце разлика има спрема скопскиот ваздух:

http://www.alfaamore.hu/files/blog/0000078/0000078453.jpg

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m

Тој зѓубрениот е ОЕМ за 2700+300раб. рака денари со попуст во овластен, овој белиот е 700 денари без попуст во дуќан. и кафе пред гаража за промена. Ама не се секирај, иста боја се нови кога се нови... :)
OEM-ot е произведен од MicronAir, заменскиов е Comline. Исто го*но...

Ептен бричат на суво во овластен, истиот филтер, за 1000че и тоа карбонски од Мега Ауто Партс!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Имате филтрон во Мега.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Во мега застанав, немаше за мојата кола, во магацин му биле. Епа нека му стојат у магацин. И овој што го земав нормално со активиран карбон е, глеам, исто количина на материјал има ко ОЕМ-от, не штеделе многу, ама толку и треба да е филтер 700-1000ден. и тоа со дебел ќар од 20-30%..

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5204
Haha Simo ne me smej so 20-30% profitot e daleku nad toa so delovive

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Не толку цената страшна колку тоа што го дишиме. Некој треба да превземе нешто.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Haha Simo ne me smej so 20-30% profitot e daleku nad toa so delovive

Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk

за дуќанџијата толку. За увозникот уште толку, за секого има парче од колачот :)  Не збориме за ОЕМ-от у срвис, таму е веќе драње, пошто истиот на ејеб со транспорт до дома ќе ме кошта околу 1200 денари.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
MicronAir е OEM и кај Киа колку за инфо, таму околу 1400 ден. е обичен.