Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 687821 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Каква ви е новата кинеска? Јас немам проблем со мојата напред, Олимпија е.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Братучед кој туку што замени шофершајбна вика се осеќа дека со новава има некакви прекршувања,како фолијата во средина измеѓу двете стакла да е деформирана. Како и да е, за мене овој пат беше пресудно да поминам поевтино за 6000ден. со половна шофершајбна на која нема видливи оштетувања ни од камчиња ни од брисачи.

Исто и на мојата, задната, после замената има прекршување кај греачите за стакло
Нее бре, кај мене е ептен ко оригиналот..Ни рефлексии, ни прекршивање ни ништо..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44370
  • Il Moderatore
Братучед кој туку што замени шофершајбна вика се осеќа дека со новава има некакви прекршувања,како фолијата во средина измеѓу двете стакла да е деформирана. Како и да е, за мене овој пат беше пресудно да поминам поевтино за 6000ден. со половна шофершајбна на која нема видливи оштетувања ни од камчиња ни од брисачи.

Исто и на мојата, задната, после замената има прекршување кај греачите за стакло
Нее бре, кај мене е ептен ко оригиналот..Ни рефлексии, ни прекршивање ни ништо..
Еве се глеа како е изгребано алфа логото под пилкингтон, исто беше и на стилото.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506

Вечер ќе видам што пишува на неа. Местена беше во Ауто Морал, рекоа дека таа е најдобрата и најдебела :) Се приметува како прекршување баш на линиите за греачот

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Спортски спирали за БМВ Е90 ЛЦИ, да/не и зошто?

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Години работа тестирање и милиони потрошени да се направи суспензија која задоволува удобност, стабилност и долготрајност. И сега некое гаражиче напраило ,,спортски“ спирали шо одговараат на сите коли...ма дај не ме јеби...истото важи и за чипување.

Производителот е мултимилионерска компанија со инженери, dуno машини, тркачки стази, лаборатории и остали екперти која го тјунирала моторот да извади најдобар баланс од максимум сила/минимум потрошња и долготрајност...ама не они нишо не знаат, ја ќе ти кажам оваа ќе вади 100 коња плус, нема гајле...ок а колку ќе трае без да откаже нешто?

Само ако ти е проект количе па да си бираш од што делови ќе ја составиш признавам екпериментирање со подвозје, мотор и слично, али вака одлична кола не би ја чепкал.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Не е баш така.

Покрај цело тоа тестирање производителите треба да задоволат и некој норми за загадување и да влезат во некој си граници на осиграње и регистрации.
Така да сме сведоци на исти мотори со исти делови ама различна јачина. Тоа е само софтверско ограничување за да задоволат строги норми.

Исто така со суспензијата.
Фабрика доаѓа до некое си своја математика на удобност/перформанси/ цена.

Ако јас можам да си дозволам да ставам 10пати поскапи делови за суспензија, тоа ќе ми ја направи мојата кола многу подобра од фабричка.
Нормално се е тоа индивидуално.
Ако јас сакам мека супсензија, некој сака тврда камен.

Така да, не си ставај граници на афтермаркет деловите и на тјунирање на мотор.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
Ај и овие да ги пробаме,би требало да истераат пошо ги утепаа од фалење по странскиве форуми

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5662
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Ај и овие да ги пробаме,би требало да истераат пошо ги утепаа од фалење по странскиве форуми

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Kade gi kupi?
I jas sum vo potraga vo poizdrzlivi.

• Сениор
Од али ги нарачав,од истава фирма лани земав за таблица и до сеа највише ми издржале,па ќе им дадам шанса и на овие за позиција

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Пушти линк ако сакаш..
Јас сега за бмв земав од тие долгите 5 за 2 евра и одлично се покажаа.. Што е најбитно светат бело, а не плаво.. Баш вчера ги монтирав
И баш сега дознав дека фактички овие на вративе служат и како амбиентални светла за кај нозете..

• Сениор
Еве ти линкче од продавницата

https://maxgtrs.aliexpress.com/store/1013215

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI

Еве се глеа како е изгребано алфа логото под пилкингтон, исто беше и на стилото.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

И јас на голфот имам пилконгтон, еве 5 години си тера, ни рефлексии, ни прекршувања ни па е изгребана. Е сега во Едел Пром посрале силикон на тапацирот од кровот додека ја местеле...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Купено монтирано.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Она кога ќе приметиш дека ти цркнал прекинувачот за кочници и си викаш добро е кога не ме собра некој деновиве. Порше, ~900ден.