Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 685730 пати)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #1245 на: 31 Октомври 2016, 23:02:45 pm »
Да бе.... Никако да одам до таму.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #1246 на: 31 Октомври 2016, 23:55:34 pm »
Некоја продавница од Скопје која е застапник на СКФ или телефонски број ако има некој да ми каже?

Ми треба да прашам за водна пумпа.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Кај може да се најде вакво алатче

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Ако ти е за еднаш, оди кај Жарко. Инаку на алијаекспрес или гејбеј.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513

;D :D :D :D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Некоја продавница од Скопје која е застапник на СКФ или телефонски број ако има некој да ми каже?

Ми треба да прашам за водна пумпа.
Автолидер, карши Олимписки, http://www.avtolider.mk/
Имаат доста од SKF, и водни пумпи и зглобови и затегачи и се :)

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
Купив филтер за воздух и полен филтер од локална продавничка во Кисела Вода.
Филтер за воздух - марка AutoMega 300че
Полен филтер - марка Comline 300че.  :)

А и едно привезоче за клуч од Аутолидер во Чаир.  ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Конечно најдов плава позиција  8)
« Последно менување: 03 Ноември 2016, 18:38:06 pm Prcot »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
И пак ќе ти се разликува од xenon-от. Туку кажи цена и локација, јас до сега сум најзадоволен од Philips што ги купив по некоја ненормална цена во продавничето долу на паркингот во city mall.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Искрено разлика од обична позиција и оваа и да нема... Инаку  купено од Солид 350 денари. Ти филипсот колку го зема?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Аууу овие поскапи! Моите беа околу 220-250. Ама дефинитивно има голема разлика од обична позиција. Барем се исти ко халогените бели светла. Не се жолти.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Па нема, како да има пак истото влакно е. Ако сакаш да има „плавкаста“ боја тогаш стаклото е бајаги поплавено и изиграва филтер. Ама бајаги се темни сијаличките, 2-3 пати потемни од нормални заради филтерот/стаклото.

Сега имате по нетов ЛЕД сијалици кои ги има во бои. Само треба убаво да се прати да се 4500k, или колку и да ви треба. Зошто хаогените секогаш се околу ~3000к. Ако сакате бело да свети. Нешто налик овие рецимо би требало да се соодветни за бела светлина: http://www.ebay.com/itm/Original-Philips-Vision-LED-W5W-T10-Pure-White-4500K-12V-w2-1x9-5d-127914000KB2-/282146830493?hash=item41b142f89d:g:JTMAAOSw0UdXvDJh&vxp=mtr

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Купено во Лидл - Софија за 26 лева. Одличен е држачот, + има церада за да се покрие и за мерење на длабочина и притисок на гумите

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Паметна работа за ич пари :)
New blood of old school