Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 637847 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5076
  • The Spartan General
ова беше “неопходен“ транспорт до викендица... во принцип не идам вака... како што реков, 3 куфери, чадори евентуално и тоа е тоа....

Не беше конкретно до тебе (не ми беше тоа намерата).
За накрцкувањето и товарањето до врв. Едноставно ме вади од такт, затоа што пола од нештата што сакаат да ми ги протнат сопатниците се чиста глупост.

Некоја ќе е накрцана со 350 литри багажник, друга ќе е полупразна со 620 литри багажник. Релативно е крцањето.

Заради оправдани причини не можам да се замислам во мала кола (заради накрцкување, и сопствени габарити).  ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
Thule-то е бре  и моден детаљ, пошто неможам да замислам зошто швабата со КЈУ 7 кој има багажен простор колку една гарсоњера, згора ставил и Thule :) Т.е јас знам пошто сум со две малечки деца, е во ваква ситуација мислам дека само едно комбенце ме оправа коа идеме на одмор :) Затоа фикусчето иако е седан си има и куфер кој се става два три пати во годината по потреба и врши голема работа.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
И мене не ми требаше ни туле ни ништо. Кога бев сам со невестата доста ни беше и 206-ката, а за 306-ката да не правам муабет, пошто дупло простор има во гепек.
Кога дојде малиша, тогаш аутомацки се сменија работите.
Прво количка, која ти го фаќа предното седиште ако си со мала кола, или цел гепек, ако си со 206-ка и нејзина класа. Па и 306 и голф класа. Тоа е тоа. Една голема кеса пелени, нокшир, и кеса со играчки. Гепекот е тој.
Што правиме со ствари за нас и за малиот. Дете, се прља, не разбира, мора да носиш еден куп ствари, поточно цел куфер.
За нас ај ке се снајдеме. Обично они седат на задно седиште, кај предниот дел ти е ставено фрижидерче пошто со мало дете е незамисливо да не понесеш некое млеко, и некој ситници за јадење.
Значи МОРА со ТУЛЕ.
Затоа и јас купив туле, кое сега ми е вишак и спакувано е во фабричка амбалажа и поставено на зид. 306-ката замина, за 206-ката имам држачи ама не планирам да одам некаде подалеку од сингелич со неа, сега кога имам нова седан кола со 500л багажен простор. И доволно место да се спакуваат како што рече дени 4 возрасни особи.
Инаку и јас не сум љубител да одам со 4 души во кола.
Друштво да, ама секој за себе.
Тоа е моето видување.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
А што е подолго и пократко патување?

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Подолго е над 200км ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Подолго = Скопје - Халкидики
Пократко = Центар - Карпош 4

;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Добро значи јас само кратки релации имам :-P
Гвг Ск 160
Гвг Халкидики 120 :-P

Мене багажникот на фокусот 385 литри ми е доста ама резервната гума ми пречи. До сега не ми притребала ама првиот пат кога ке ја оставам.....

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Додека сме кај гепеците.
Леонот има 341л гепек (можеби и најмал во класата), а јас има дополнително ставено буферче.
Тулето ми беше потребно додека ни требаше количката, пошто таа го фаќаше цел гепек.
Сега сите (2 возрасни и 3 дечиња) се пакуваме во 341- вуфер литри гепек простор. (еден голем куфер за мене и госпожа, еден помал за деца, торбица или голем ранец и некоја кеса или помал ранец)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6870
  • Бенве сие бенве
И мене ме дупи таа резервна гума. Ја носам со мене, а до сега не ми притребала, неколку пати се мислам да ја оставам и знам дека тогаш ќе имам проблем.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
И мене ме дупи таа резервна гума. Ја носам со мене, а до сега не ми притребала, неколку пати се мислам да ја оставам и знам дека тогаш ќе имам проблем.

и јас така се чуствував кога прв пат пред незнам колку години ја оставив... ете сега длапка во бетонот во гаража има од нејзе кај то лежи... решението ти е многу по практично.. едно сетче чепови, една боца со пена и мало компресорче.. сето тоа го собира лево-десно низ гепек...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
ова беше “неопходен“ транспорт до викендица... во принцип не идам вака... како што реков, 3 куфери, чадори евентуално и тоа е тоа....

Не беше конкретно до тебе (не ми беше тоа намерата).
За накрцкувањето и товарањето до врв. Едноставно ме вади од такт, затоа што пола од нештата што сакаат да ми ги протнат сопатниците се чиста глупост.

Некоја ќе е накрцана со 350 литри багажник, друга ќе е полупразна со 620 литри багажник. Релативно е крцањето.

Заради оправдани причини не можам да се замислам во мала кола (заради накрцкување, и сопствени габарити).  ;D

Плус ако гомцето има плин тури му курот ..

Пола гепек веќе го зафатил а + сиротото једва иде трокира ..

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
си направив сервис на колата филтер за воздух( 400 денари) , полен( 450ден) филтер за уље(250 ден) и уље(1250ден), се паркирам пред зграда гасам кола и гледам прозорот сум го заборавил отворен,  давам контакт и ни едно сијаличе не се пали па така да си земав нов акумулатор 55ка (2200 ден)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Чудно да рикне тек така, алтернаторот пуни ли ?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
14.3-14.6 на запалена, откако ја  угасив и пробав пак да запалам падна на 4. Јас ја увезов пред 3 ипол години и и немав сменето акумулатор бог знае колку време го возеле пред тоа.
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
Тoa сo USB тo се средувa, знaеш тaкa?

како се средува ? и јас имам 6ка и ме напиња што не можам да ставам УСБ...:)