Луѓе не планирам затоа што на одмори одиме сами, за викенд ако сме договорени со пријатели тогаш секој со своја кола. Еднаш сум се заебал да одам со заедничко возило и никогаш повеќе. Ни возам некој нит сакам да ме вози.
Муабетот беше одговор на:
Не се лоши и позади за подолги патувања.
За двајца е супер Голфот нема збор. И онака ќе си ги користиш задните седишта за ствари. Но дека Дарт начна дека не е лош и позади за подолги патувања. За подолги патувања позади седење јас подразбирам 4 души во кола со соодветен куфер за „долго патување“.

Јас и сега го користам така моево количе, двата куфера на задно седиште, а гепекот слободен за попрљавите ствари за плажа и обувки. Истото го може и голф. Само ќе е потивко и поудобно внатре. Ама 4 за подолг пат нема да собере. За краток - да. И со пазење багаж...
Толку ми се има набиено фобија од мали коли (зошто имам две), а и покрај тоа што имам, и сите мои познаници и другари имаат мали коли купени на ново, што секогаш секој муабет за одење некаде е проследен со договарање за багаж и слично. А за одење со една кола, мене ми е значително интересно со 4 луѓе, како и помали трошоци за пат и би сакал да можам повеќе да го практикувам тоа. Затоа сега си велам дека во поблиската фамилија мора да има една голема кола која ќе се користи за подолги патувања. Кој како си сака, ете јас многу често одам до езеро или море, често на кратко, некогаш на долго и многу ми одговара возење со 4 луѓе во кола, уживање во викендот или празникот кој се паднал, и секако заштеда на пари за следниот викенд/празник пак да отидам на море/езеро. И така натаму.
Затоа од моите размислувања (зошто еве размислувам за разни коли кога би купувал) Голфот со себе пак би повлекувал муабети за багажот, пак ќе има договарања за седењето, пак ќе има дискусии непотребни и мирот ќе е на пониско ниво. Исто и крвниот притисок и релативното незадоволство на мрдање на моето возачко седиште 7цм понапред за да има место тој позади мене. Е тоа е муабетот кој планирам да не го правам во иднина. И затоа Голфот не ми одговара. Иако чергата можеби ќе наложи да си купам Голф, сепак потребата е многу повеќе накај Пасат/Суперб (особено Суперб) отколку Голф. За мене.