Автор Тема: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили  (Прочитано 601020 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7056
Одг: Што купивте или сакате да си купите за вашите автомобили
« Одговори #2850 на: 01 Октомври 2020, 22:00:07 pm »
@AUUU што пиво пиеше ти? ;D Сметај ги земени, или ќе пратам некој да ги подигне или ќе ги земам следна недела :)
Пиво пијам само у друшво :)

Кај сакаш да ти се испорачаат кажи само.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5468
« Одговори #2851 на: 01 Октомври 2020, 22:10:52 pm »
Мислам дека знам кај тера мартин со муабетот, терај брату :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17451
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2852 на: 01 Октомври 2020, 22:15:32 pm »
@AUUU што пиво пиеше ти? ;D Сметај ги земени, или ќе пратам некој да ги подигне или ќе ги земам следна недела :)

Ќе ги подигнам јас, пиво во друштво се пие, точен си ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2853 на: 01 Октомври 2020, 22:20:36 pm »
Се мислам да купам wind deflectors за леонот (Seat Leon 5F SC) па ај да видам што мислење имате на таа тема?
п.с. дали знаете кај нас каде може да се набават бидејќи на интернет не најов ни еден што прави shipping..

За wind deflector како направа, ако е од оние суптилните што не штрчат многу, имам пофални зборови само.

Купувајќи механизам за прозор за Ксарата на татко ми, забележав на сликите дека колата од која беше изваден механизмот имаше дефлектори напред.

Си ги зедов и тие, ги углавив на кола и функционираат супер. Прозорите цело лето подотворени се седат, да не се прави пекол внатре, за возење не прават бука и може да се вози со подотворен прозор до некои си 70-80 км/ч без никакви чудни струења. Понатаму, на конкретната кола, се дешава некоја турбуленција и не се трпи возењето, треба доста да го поткренеш прозорот за да се смалат турбуленциите.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #2854 на: 01 Октомври 2020, 22:30:27 pm »
Се мислам да купам wind deflectors за леонот (Seat Leon 5F SC) па ај да видам што мислење имате на таа тема?
п.с. дали знаете кај нас каде може да се набават бидејќи на интернет не најов ни еден што прави shipping..

Јас имав на Шкода Суперб и ги извадив, не се лоши ама очекував повеќе.
На мали брзини се ОК неприметливи, ама на брзини над 120 има малку шум.
Моите ги земав од Аутолукс на излез од Скопје после Макпетрол бензиската.

Отсутен Zizi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 202
« Одговори #2855 на: 01 Октомври 2020, 22:42:27 pm »

Има во Autolux
https://vetrobrani.mk/predni-vetrobrani-heko-za-seat-leon-3-vrati-sled-2013-godina

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2856 на: 02 Октомври 2020, 00:10:06 am »
Okolu 2000 den se grubo. Imam na vektrata pred toa na puntoto. Ekstra naprava barem za mene mnogu korisna za letno vreme i koga vrne mozes prozor podotvoren da ostavis.

Отсутен DonIvan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #2857 на: 02 Октомври 2020, 18:51:09 pm »
Здраво дечки.

Да прашам дали некој порачувал или знаете некој што порачувал автонавлаки од еуро стил? За САМАД прочитав дека се добри, туку за овие не ми е познато, задоволни, квалитет, услуга и итн?

Убав ден на сите

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 941
« Одговори #2858 на: 02 Октомври 2020, 19:10:01 pm »

За wind deflector како направа, ако е од оние суптилните што не штрчат многу, имам пофални зборови само.

Купувајќи механизам за прозор за Ксарата на татко ми, забележав на сликите дека колата од која беше изваден механизмот имаше дефлектори напред.

Си ги зедов и тие, ги углавив на кола и функционираат супер. Прозорите цело лето подотворени се седат, да не се прави пекол внатре, за возење не прават бука и може да се вози со подотворен прозор до некои си 70-80 км/ч без никакви чудни струења. Понатаму, на конкретната кола, се дешава некоја турбуленција и не се трпи возењето, треба доста да го поткренеш прозорот за да се смалат турбуленциите.

Јас имав на Шкода Суперб и ги извадив, не се лоши ама очекував повеќе.
На мали брзини се ОК неприметливи, ама на брзини над 120 има малку шум.
Моите ги земав од Аутолукс на излез од Скопје после Макпетрол бензиската.

Има во Autolux
https://vetrobrani.mk/predni-vetrobrani-heko-za-seat-leon-3-vrati-sled-2013-godina
Okolu 2000 den se grubo. Imam na vektrata pred toa na puntoto. Ekstra naprava barem za mene mnogu korisna za letno vreme i koga vrne mozes prozor podotvoren da ostavis.

Фала ви на одговорите! Ќе разгледам :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2859 на: 02 Октомври 2020, 20:03:56 pm »
Eurostil se klasa podobri od bilo koj sto rabotat so navlaki.sega imas nekoj oktomvriski popust za navlakite. Koga kje namestat nema mrdanje ekstra se. Ne deka im pravam reklama ama na 5 koli do sega sum mestel ekstra. Za od skopje ides biras dezen i drug den montaza a za od drug grad biranje i montaza ist den.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 859
« Одговори #2860 на: 02 Октомври 2020, 20:56:45 pm »
Јас местев во еуростил пред 13 год, навлаките се ко залепени за седиштата

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #2861 на: 02 Октомври 2020, 20:57:50 pm »
Здраво дечки.

Да прашам дали некој порачувал или знаете некој што порачувал автонавлаки од еуро стил? За САМАД прочитав дека се добри, туку за овие не ми е познато, задоволни, квалитет, услуга и итн?

Убав ден на сите

Jas imav na 2 koli montirano, na ednata bea ok notmalno sedishte na drugata malce posportsko sedishte tapa ziva se iskinaa za 1 godina.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #2862 на: 02 Октомври 2020, 22:10:01 pm »
Пред 17 години Еуростил ми правеа навлаки за Типото.
По нивна препорака се одлучив за боја и тип на платно.
Малку бев скептик, особено за деловите со црното платно.
Не мрднаа наредни 5 години.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #2863 на: 07 Октомври 2020, 18:32:00 pm »

Каква царчина од човек е овој @AUUU, значи аууу! ;D

Стига порака од Карго дека имам бел пакет - ја везе немам дека сум порачал нешто. Одам да видам што е, викаат @AUUU е испраќачот, се е платено.

И сега не се јавува на телефон да го искарам! ;D

Благодарности!

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3418
« Одговори #2864 на: 07 Октомври 2020, 19:08:44 pm »
Па ти и таблици си зел :P