Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243709 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5535 на: 15 Ноември 2017, 13:17:06 pm »
Бреј форензичари, глупости, никој не ти ја заковал шајката, едноставно се случе, се погодија коцките

Како што можи нешто рандом да ти се случи, или глуп човек да те праша нешто, на крај памет нема да помислиш на тоа

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5536 на: 15 Ноември 2017, 16:08:14 pm »
Не знам по која логика али мене  7-8 пати ми се дешава задна лева да ми се дупни, на многу различити локации (ск и ох на пример) покрај логиката да тој дел најслабо го перцепирам останува Неверојатноста да ме прогонува некој зли дух и тоа баш во задна лева :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2617
« Одговори #5537 на: 16 Ноември 2017, 07:47:45 am »
Можи е дискутирано погоре неможев да најдам...Колата е Opel Astra G 1.6 16V 2000год бензин/плин. Кога е уште ладна колата тресе на секое тргање од место, се осеќат силни вибрации од моторот од под хауба. Кога ќе загрее се смирва и го нема тој проблем(или е минимален). Ако оставиме последно за менвање сет ламела, што би можело друго да се провери да биди причина за ваков проблем? Исто и потешко влегува во брзина сега од ко е поладно времето дури не загреј убо моторот(а потешко загрева низ град овај период). Ги имав на прошлиот сервис проверено и држачите на моторот ми рекоја дека се ОК(пак ќе ги проверам наново). Ќе го сменам и маслото во мењачот на следен сервис ако помогни и тоа нешто и исто 5w40 масло во моторот да сменам(сега користам 10w40 LiquiMolly). Секое мислење е добредојдено
Мислам дека е нормално што на ниски температури менувачот потешко ти влегува во прва, додека да се загрее малку, ама во секој случај можеш да си го смениш маслото во менувачот ако никогаш не си го менувал, само не ми е јасно зошто си користел масло со таа спецификација 10w 40, мислам дека во твојот мотор иде 5w 40..
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #5538 на: 16 Ноември 2017, 08:12:38 am »
Дечки некој дали има број контакт од некој отпад/ плац што растура мерцедеси? Ми треба ракета за бришачи жмигавци за А класа 2000 година

Отсутен Mk-nik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 40
« Одговори #5539 на: 16 Ноември 2017, 10:03:21 am »
Дечки некој дали има број контакт од некој отпад/ плац што растура мерцедеси? Ми треба ракета за бришачи жмигавци за А класа 2000 година
I jas barav, vo dolno lisice imas za 4000 den., na drugi mesta sto prasuvaav od 60 do 80 evra, vidi na karoserija.mk mislam deka bea okolu 2500 den., ili na aliexpress imas za 25 evra.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2276
« Одговори #5540 на: 16 Ноември 2017, 10:19:50 am »
I jas barav, vo dolno lisice imas za 4000 den., na drugi mesta sto prasuvaav od 60 do 80 evra, vidi na karoserija.mk mislam deka bea okolu 2500 den., ili na aliexpress imas za 25 evra.
Фала друже, не ми текна на каросерија да проверам воопшто.Има таму 3000 денари му пренесов на колегата.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #5541 на: 16 Ноември 2017, 12:07:10 pm »
Друштво ќе ве молам за контакт од некој што растура WV ми требаат држачи за даската на гепек од Кеди МК3. Значи само држачите.
Или ако ги има во некоја продавница и каде.
Фала

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #5542 на: 16 Ноември 2017, 15:12:06 pm »
Можи е дискутирано погоре неможев да најдам...Колата е Opel Astra G 1.6 16V 2000год бензин/плин. Кога е уште ладна колата тресе на секое тргање од место, се осеќат силни вибрации од моторот од под хауба. Кога ќе загрее се смирва и го нема тој проблем(или е минимален). Ако оставиме последно за менвање сет ламела, што би можело друго да се провери да биди причина за ваков проблем? Исто и потешко влегува во брзина сега од ко е поладно времето дури не загреј убо моторот(а потешко загрева низ град овај период). Ги имав на прошлиот сервис проверено и држачите на моторот ми рекоја дека се ОК(пак ќе ги проверам наново). Ќе го сменам и маслото во мењачот на следен сервис ако помогни и тоа нешто и исто 5w40 масло во моторот да сменам(сега користам 10w40 LiquiMolly). Секое мислење е добредојдено

Anyone??

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 148
« Одговори #5543 на: 17 Ноември 2017, 13:18:24 pm »
Знам дека не е за тука видеово, админи каде треба преместете го. Ама сакав да го споделам со вас.
АУУУУУУУ  :), од една страна мајсториште од друга страв да те фане настаро кола да купиш.

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #5544 на: 17 Ноември 2017, 13:50:23 pm »
Мислам дека е нормално што на ниски температури менувачот потешко ти влегува во прва, додека да се загрее малку, ама во секој случај можеш да си го смениш маслото во менувачот ако никогаш не си го менувал, само не ми е јасно зошто си користел масло со таа спецификација 10w 40, мислам дека во твојот мотор иде 5w 40..

OEM би требало 5w30 dexos2 масло, само поради поминатите километри (околу 150.000) незнам дали да ставам такво да не почни да бега побрзо. По разни препораки што од мајстори што од тука на крај се одлучив за Liqui Moly Super Leichtlauf 10w-40. Маслото не е лошо ама ќе го заменам најверојатно со некое 5w 40 или 5w 30 со спецификација dexos2. Проблемот ми беше тресењето при тргање... Тргнуваш најнормално, а обртаите паѓаат до кај 500-600 RPM и мислиш моторот ќе излези од под хауба...

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #5545 на: 17 Ноември 2017, 14:00:17 pm »
Знам дека не е за тука видеово, админи каде треба преместете го. Ама сакав да го споделам со вас.
АУУУУУУУ  :), од една страна мајсториште од друга страв да те фане настаро кола да купиш.

Свака му част на мајсторов.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5935
« Одговори #5546 на: 17 Ноември 2017, 14:24:33 pm »

Свака му част на мајсторов.
Треба да се молиш бмњ-то од ваков мајстор да го зачекаш, 80%од увозот се вакви кај нас, само ни третина од нив не се работени со овај квалитет .
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #5547 на: 17 Ноември 2017, 15:59:11 pm »

OEM би требало 5w30 dexos2 масло, само поради поминатите километри (околу 150.000) незнам дали да ставам такво да не почни да бега побрзо. По разни препораки што од мајстори што од тука на крај се одлучив за Liqui Moly Super Leichtlauf 10w-40. Маслото не е лошо ама ќе го заменам најверојатно со некое 5w 40 или 5w 30 со спецификација dexos2. Проблемот ми беше тресењето при тргање... Тргнуваш најнормално, а обртаите паѓаат до кај 500-600 RPM и мислиш моторот ќе излези од под хауба...
nema potreba od 10w40. 5w40 ti e dobra opcija.

---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #5548 на: 18 Ноември 2017, 17:01:58 pm »
Decki kako da go sredam ova? Mesto za kapacinja nema.  Nekoe chare?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5549 на: 18 Ноември 2017, 18:23:43 pm »
Дарежлива колилина на антирост, шмиргла, испери, избриши па фарбај. Мутерот и онака го вадат со impact gun, така да не би имал проблем ако го исфарбаш навојот.