Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Можи е дискутирано погоре неможев да најдам...Колата е Opel Astra G 1.6 16V 2000год бензин/плин. Кога е уште ладна колата тресе на секое тргање од место, се осеќат силни вибрации од моторот од под хауба. Кога ќе загрее се смирва и го нема тој проблем(или е минимален). Ако оставиме последно за менвање сет ламела, што би можело друго да се провери да биди причина за ваков проблем? Исто и потешко влегува во брзина сега од ко е поладно времето дури не загреј убо моторот(а потешко загрева низ град овај период). Ги имав на прошлиот сервис проверено и држачите на моторот ми рекоја дека се ОК(пак ќе ги проверам наново). Ќе го сменам и маслото во мењачот на следен сервис ако помогни и тоа нешто и исто 5w40 масло во моторот да сменам(сега користам 10w40 LiquiMolly). Секое мислење е добредојдено
Дечки некој дали има број контакт од некој отпад/ плац што растура мерцедеси? Ми треба ракета за бришачи жмигавци за А класа 2000 година
Цитат: tomaso на 16 Ноември 2017, 08:12:38 amДечки некој дали има број контакт од некој отпад/ плац што растура мерцедеси? Ми треба ракета за бришачи жмигавци за А класа 2000 годинаI jas barav, vo dolno lisice imas za 4000 den., na drugi mesta sto prasuvaav od 60 do 80 evra, vidi na karoserija.mk mislam deka bea okolu 2500 den., ili na aliexpress imas za 25 evra.
Цитат: vlatko05 на 15 Ноември 2017, 10:32:33 amМожи е дискутирано погоре неможев да најдам...Колата е Opel Astra G 1.6 16V 2000год бензин/плин. Кога е уште ладна колата тресе на секое тргање од место, се осеќат силни вибрации од моторот од под хауба. Кога ќе загрее се смирва и го нема тој проблем(или е минимален). Ако оставиме последно за менвање сет ламела, што би можело друго да се провери да биди причина за ваков проблем? Исто и потешко влегува во брзина сега од ко е поладно времето дури не загреј убо моторот(а потешко загрева низ град овај период). Ги имав на прошлиот сервис проверено и држачите на моторот ми рекоја дека се ОК(пак ќе ги проверам наново). Ќе го сменам и маслото во мењачот на следен сервис ако помогни и тоа нешто и исто 5w40 масло во моторот да сменам(сега користам 10w40 LiquiMolly). Секое мислење е добредојденоМислам дека е нормално што на ниски температури менувачот потешко ти влегува во прва, додека да се загрее малку, ама во секој случај можеш да си го смениш маслото во менувачот ако никогаш не си го менувал, само не ми е јасно зошто си користел масло со таа спецификација 10w 40, мислам дека во твојот мотор иде 5w 40..
Знам дека не е за тука видеово, админи каде треба преместете го. Ама сакав да го споделам со вас.АУУУУУУУ , од една страна мајсториште од друга страв да те фане настаро кола да купиш.
Цитат: igooor07 на 17 Ноември 2017, 13:18:24 pmЗнам дека не е за тука видеово, админи каде треба преместете го. Ама сакав да го споделам со вас.АУУУУУУУ , од една страна мајсториште од друга страв да те фане настаро кола да купиш.Свака му част на мајсторов.
Цитат: Filip MK на 16 Ноември 2017, 07:47:45 amЦитат: vlatko05 на 15 Ноември 2017, 10:32:33 amМожи е дискутирано погоре неможев да најдам...Колата е Opel Astra G 1.6 16V 2000год бензин/плин. Кога е уште ладна колата тресе на секое тргање од место, се осеќат силни вибрации од моторот од под хауба. Кога ќе загрее се смирва и го нема тој проблем(или е минимален). Ако оставиме последно за менвање сет ламела, што би можело друго да се провери да биди причина за ваков проблем? Исто и потешко влегува во брзина сега од ко е поладно времето дури не загреј убо моторот(а потешко загрева низ град овај период). Ги имав на прошлиот сервис проверено и држачите на моторот ми рекоја дека се ОК(пак ќе ги проверам наново). Ќе го сменам и маслото во мењачот на следен сервис ако помогни и тоа нешто и исто 5w40 масло во моторот да сменам(сега користам 10w40 LiquiMolly). Секое мислење е добредојденоМислам дека е нормално што на ниски температури менувачот потешко ти влегува во прва, додека да се загрее малку, ама во секој случај можеш да си го смениш маслото во менувачот ако никогаш не си го менувал, само не ми е јасно зошто си користел масло со таа спецификација 10w 40, мислам дека во твојот мотор иде 5w 40..OEM би требало 5w30 dexos2 масло, само поради поминатите километри (околу 150.000) незнам дали да ставам такво да не почни да бега побрзо. По разни препораки што од мајстори што од тука на крај се одлучив за Liqui Moly Super Leichtlauf 10w-40. Маслото не е лошо ама ќе го заменам најверојатно со некое 5w 40 или 5w 30 со спецификација dexos2. Проблемот ми беше тресењето при тргање... Тргнуваш најнормално, а обртаите паѓаат до кај 500-600 RPM и мислиш моторот ќе излези од под хауба...