Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243470 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5385 на: 29 Октомври 2017, 15:56:53 pm »
п.с. Едино да не го затвараш убаво капачето во резервоарот кај што ставаш течност.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #5386 на: 29 Октомври 2017, 16:29:48 pm »
Nema li pa od tamu da tece pri vozenje na dupki i slicno, a i kako do sea ne tecese, ako bilo za taka od fabrika ke go napravele taka. Voa nesto se ima rasipano i treba da se najde sto e i da se popravi  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5387 на: 29 Октомври 2017, 17:56:34 pm »
Капачето треба да дихта (заптива) доволно за да не тече средството по слободен пад, но и да е доволно лабаво за да не ствара вакуум за да може да работи пумпата. Е сега може системот кај тебе е поинаку, на некои коли на самото капаче има едно како јазиче па не дозволува да течи средатбото по слободен пад т.е. само под притисок од пумпата. Може и да има некое вентилче заглавено, ако имаш шибнато обична вода(чешмоваќа) обавезно фаќа бигор и заглавува кај што ќе му текне... поготово скопската вода е многу тврда, ако си чистел бољер знаеш :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #5388 на: 02 Ноември 2017, 10:31:33 am »
Коа ќе пуштам парно некако како на прашина да мириса некој тежок мирис и после неколку минути е ок... додека летоска дуваше климата немав таков проблем...

Некој филтер да не е?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #5389 на: 02 Ноември 2017, 11:03:50 am »
Поленов филтер за почеток.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5390 на: 02 Ноември 2017, 13:00:57 pm »
Eм не ќе е лошо некое спрејче за дезинфекција.

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #5391 на: 02 Ноември 2017, 21:38:23 pm »
Имам две прашања:
1. Како ја вадите течноста за бришачи од казанчето. Летна течност а казанчето има некој мрежа па не може цевче да се пикне. Дали има некаков вентил под казанчињата?
2. Комшија стави вино во казанчето. Ми вика ова е стара сфрј тајна. Ем не замрзнува ем подобро чисти. Дали виното штетно влијае врз цревата, кедерите?
Данкешон
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #5392 на: 02 Ноември 2017, 21:54:18 pm »
Јас ги пуштав прскалките да прскаат, го држев по пола минута па одмор, па пак се додека не истера се што има од казанчето. Потоа имам ставено средство што не замрзнува и од тогаш наваму само такво и немам проблеми и преку зима.

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #5393 на: 02 Ноември 2017, 21:55:38 pm »
Имам две прашања:
1. Како ја вадите течноста за бришачи од казанчето. Летна течност а казанчето има некој мрежа па не може цевче да се пикне. Дали има некаков вентил под казанчињата?
2. Комшија стави вино во казанчето. Ми вика ова е стара сфрј тајна. Ем не замрзнува ем подобро чисти. Дали виното штетно влијае врз цревата, кедерите?
Данкешон
Комшијата да не ставил ракија а нр вино, виното замрзнува.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5394 на: 03 Ноември 2017, 01:36:40 am »
Оцет алкохолен нека стави поевтино од вино му е. :D

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #5395 на: 03 Ноември 2017, 07:38:49 am »
Имам две прашања:
Данкешон
кај мене мрежата се вади. пробај со нокт фати дали ќе излезе
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5396 на: 03 Ноември 2017, 09:24:34 am »
Зошто ја празните летната течност? Па само досипете зимска и пичи даље.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6817
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #5397 на: 03 Ноември 2017, 09:31:59 am »
Точката на мрзнење ќе му се намали/зголеми?
Јаска само зимска терам, сега вурт ќе земам многу ја фалевте.

Инаку кај сите најверојатно, нема чеп за испуштање на течноста, најдолу е пумпата кај мене.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5398 на: 03 Ноември 2017, 09:39:50 am »
Ќе се намали, сите тие зимски течности имаат некој етанол или сличен алкохол во содржината. За сегашниве услови со температури од -2 -3 степени нема гајле и 2/3 да ти останала летна и само да досипеш 1/3 концентрат што мрзне на -35 има да бидеш топ. И онака на сите (посаглам) зимски средства за пенџери има однос на растварање за различни температури на мрзнење.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #5399 на: 03 Ноември 2017, 10:14:23 am »
Lani vo najgolemite mrazovi -20 koga bese, imav izmesano 50/50 letno/zimsko i gajle nemase, ni zamrznato ni nishto. Vo letnive sredstva stavaat alkohol i tn, vo zimskive mislam deka alkohol ili ne stavaat ili minimalno plus antifriz, taka da za makedonski uslovi nema potreba da se vadi letnata da se stava zimska, moze i mesavina