Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240745 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5370 на: 28 Октомври 2017, 15:56:33 pm »
Делпин/делфин така некако беше ,кошта 6000+ мкд
Едит.Delphi
« Последно менување: 28 Октомври 2017, 16:58:19 pm riki_staff »

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5371 на: 28 Октомври 2017, 17:46:32 pm »
Чим имаш 5 год гаранција.. ич не се замарај. Инаку чест проблем кај астрите. Али коа имал мајсторот половна за продавање не знам оти не пробал со таа што ти ја нудел...

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #5372 на: 28 Октомври 2017, 18:05:12 pm »

Свеќиците се речеси нови (Бош ги купив од Германија по каталог) нема стандардни кабли од бомбина до свеќиците како шо гледаш на сликата тоа е цела бомбина и директ иде на свекиците,до бомбината иде обичен кабел со 6 жици и џек,иначе за Астра Г 1.4 14В се работи и далеку сум од Скопје 140км у правец
Ке проверам во Струмица деновиве на некоја дијагностика.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Ахааа не сум ја видел сликата извини.
Штом е таква и си сменил свеќици, најверојатно е до неа или некој сензор.
Ех да беше во Скопје ќе те пратев на едно место ама....
До толку да нема Астра г да позајмиш за проба? Низ маало или пријател на пријател?
Тие коли се барем чести.
Проблемот кај нашиве приучени мајстори е што на делови што можат да ги испитаат точно, одат со метод по пат на елиминација.
Ќе земеш бомбина, па недај боже не е тоа па сензор итн....
Поготово ако може да ти продаде некој дел мајсторот? Па за обична спона ќе те натера да смениш цел трап.
Брука сме.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5373 на: 28 Октомври 2017, 18:58:32 pm »
Чим имаш 5 год гаранција.. ич не се замарај. Инаку чест проблем кај астрите. Али коа имал мајсторот половна за продавање не знам оти не пробал со таа што ти ја нудел...
Тој ако сакаше да провери со негова бомбина можеше да провери али не провери,ја извади мојата бомбина чисто да ја разгледа и кога ја врати назад и склопи се ја палеше неколку пати и нема никаков проблем кога е загреана колата,вика убаво работи,ја прикачи на дијагностика и покажа оти од 1 цилиндар не фрла струја,отпосле кажа оти има половна бомбина.

Свеќиците се речеси нови (Бош ги купив од Германија по каталог) нема стандардни кабли од бомбина до свеќиците како шо гледаш на сликата тоа е цела бомбина и директ иде на свекиците,до бомбината иде обичен кабел со 6 жици и џек,иначе за Астра Г 1.4 14В се работи и далеку сум од Скопје 140км у правец
Ке проверам во Струмица деновиве на некоја дијагностика.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ахааа не сум ја видел сликата извини.
Штом е таква и си сменил свеќици, најверојатно е до неа или некој сензор.
Ех да беше во Скопје ќе те пратев на едно место ама....
До толку да нема Астра г да позајмиш за проба? Низ маало или пријател на пријател?
Тие коли се барем чести.
Проблемот кај нашиве приучени мајстори е што на делови што можат да ги испитаат точно, одат со метод по пат на елиминација.
Ќе земеш бомбина, па недај боже не е тоа па сензор итн....
Поготово ако може да ти продаде некој дел мајсторот? Па за обична спона ќе те натера да смениш цел трап.
Брука сме.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Скокотливи се лугето,несакат да и чачкат по колите

Sent from my E5603 using Tapatalk

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #5374 на: 28 Октомври 2017, 20:25:46 pm »
Едит.Delphi

Дали е оргинал таа што ја користи твојат астра G ако не ти е тешко јас продавам ваква ќе ти ја дадам да пробаш да видиш дали е до неа.
Сум ги имал истите маки ќе ти ја дадам да пробаш - Pro Bono.

Не си обврзан да ми ја платиш потоа купи си нова...(ДА БИДАМ ПОЈАСЕН)
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5375 на: 28 Октомври 2017, 21:40:23 pm »
Едит.Delphi

Дали е оргинал таа што ја користи твојат астра G ако не ти е тешко јас продавам ваква ќе ти ја дадам да пробаш да видиш дали е до неа.
Сум ги имал истите маки ќе ти ја дадам да пробаш - Pro Bono.

Не си обврзан да ми ја платиш потоа купи си нова...(ДА БИДАМ ПОЈАСЕН)
Да оригинал е
Ќе те контактирам во текот на неделата ако не најдам од некој да пробам.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 148
« Одговори #5376 на: 29 Октомври 2017, 11:33:58 am »
Највероватно тука тешко ќе го најдам модулот за команди на волан, па затоа решив да го нарачам од ebay. Е сега ме занима има ли некој искуство со нарачки на електронски делови. Прашањето ми е дали овие нашиве ке ми опнат царина или данок. Сумата ке биде 51 долар за модулот + 18 долари за флет каблињата. Ама нарочно ќе ги нарачам оделно затоа што колку јас што знам сумата не треба да преминува 50 евра за да немам царина или данок. Ова точно е јас што го знам или...

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5377 на: 29 Октомври 2017, 11:37:42 am »
Највероватно тука тешко ќе го најдам модулот за команди на волан, па затоа решив да го нарачам од ebay. Е сега ме занима има ли некој искуство со нарачки на електронски делови. Прашањето ми е дали овие нашиве ке ми опнат царина или данок. Сумата ке биде 51 долар за модулот + 18 долари за флет каблињата. Ама нарочно ќе ги нарачам оделно затоа што колку јас што знам сумата не треба да преминува 50 евра за да немам царина или данок. Ова точно е јас што го знам или...

До 23 евра нема царина. Контактирај го продавачот и речи му да пише 21 евро на модулот, тие од Ибеј се спремни да излезат во пресрет за да добијат 5* ревју.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #5378 на: 29 Октомври 2017, 12:11:33 pm »
Читајте ги законите прво, за автоделови и комјутерски делови има царина без разлика колку е цената дури и да е поштенска услугата освен во меѓувреме да е сменат закон за царина или закон за пошти така некако беше.
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #5379 на: 29 Октомври 2017, 13:14:25 pm »
За компјутерски делови нема царина има само 5% данок(за некои компоненти повеќе).

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5380 на: 29 Октомври 2017, 13:52:46 pm »
Напајањата беа со 18% ...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #5381 на: 29 Октомври 2017, 14:08:15 pm »
Ekipo na Dusterot pocna da mi tece ( kape ) od zadnata prskalka za sredstvo za staklo so e na zadnata sofersajbna,i toa bez daden kontakt bez nisto. Edostavno kolata bese parkirana na gorniste i pocna da si tece tecnost od prskalkata. Ja zapaliv spricnav od tecnosta i napred i pozadi gledam motorceto si raboti ok. Ja izgasiv kolata povtorno ne zapira si tece od prskalkata. Ja izmknav prskalkata da ja proveram gledam ok e ( jas kolku sto se razbiram ) i so izvadena prskalka si prodolzi da si tece od crevceto ko po priroden pat. Ja vrativ pak nazad ja isprskav seta tecnost od rezervoarceto i prestana da tece. Povtorno dopolniv tecnost ne tecese, se dodeka ednas ne prsnav kratko, povtorno se rastece i prodolzi se dodeka ne istece seta tecnost. Sega povtorno dopolniv ne tece ama nemam ni prsnato od zadnata prskalka. Kazuvajte kako da ja resam enigmava, oti stv ja koristam zadnata prskalka pogotovo zimno vreme lom mi se pravi stakloto. A da napomenam pobarav niz site avto delovi takva prskalka preventivno da ja smenam nikade nema. A vidov deka pasuva i od renault modelite.  ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #5382 на: 29 Октомври 2017, 14:20:35 pm »
Рено знае да прави спој, провери си ги контактите, кога давав жмигавец и кочев прскаше задната прскалка,посло долго барање што е проблемот испадна дека на задниот штоп контактот беше контезиран го прснав со контакт спреј и се опрај
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #5383 на: 29 Октомври 2017, 15:51:58 pm »
Koi kontakti da gi proveram, ne se razbiram bas mn, ne mi e jasno  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5384 на: 29 Октомври 2017, 15:55:13 pm »
Кај него моторчето не рабти, него си капе по природен пат. Не ќе да е до контакт. Едино ми паѓа на памет или дополнителен ел. магнетен вентил или некој регулатор за притисок што нема да пѕшта испод 0,3 бари...