Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243052 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5355 на: 26 Октомври 2017, 21:34:00 pm »
Утре спремен со охо лепак и ливче А3 за на шофершајбна, „Квочко така не се паркира, блокираш влез од зграда“ (или соодветен слоган со сочна содржина - консултирај кумановец или кавадарчанец), со твој потпис одоздола. Не го штеди охо лепакот на шофершајбна. Се вади, ама ќе се изнамучи и ќе закасни на работа.  Два - три пати така, мислам дека ќе ѝ ску*чи да чисти лепак пред да иде на работа, па ќе се откаже со тек на време.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3930
« Одговори #5356 на: 26 Октомври 2017, 22:10:26 pm »
Не ми е крива колата, кравата ми е крива... Вечерва ако пак исто се паркира, облакам ракавиците и ја блокирам со 4 контињери, па нека му ја мисли сабаље, фала на идеа симо
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #5357 на: 26 Октомври 2017, 22:16:07 pm »
Па затоа ти кажав охо лепаче на пенџер, се чисти, само треба малце време, не праи беља на колата. дури може и нема да залепи убаво, баш да не ја оштетуваш колата. И јас сум стриктно против оштетување коли. Само да ја натераш некако да се помачи малку повеќе у процесот на прво влегување у кола....Било што што ќе ти текне. Ете, и контејнери се супер идеја.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #5358 на: 26 Октомври 2017, 23:21:05 pm »
Од сабајле викни пајак. Полиција ради 24/7...куќен савет не реагира? Гледам пред некои влезови има стубчиња така да нема теорија да се паркира било кој.

Отсутен igooor07

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 148
« Одговори #5359 на: 27 Октомври 2017, 09:56:07 am »
Ајде малку помош, потребен ми е модул (ecu) кој подржува команди на волан. Се работи за Golf 5 Plus 1,9TDI од 2005 година, ама пасува и од Golf mk5 и Golf mk6. Доколку некој знае каде би можел да најдам нека пише.
Може и контакт броеви од плацеви со резервни делови низ нашава Македонија. Било какво препорака каде да барам е добродојдена.
071554444
Ова е плац во Скопје имаат доста електроника за VW. Јави се прашај.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Од овој плац го земав воланот, ама сеуште не можат да ми го обезбедат модулот :(. Сепак ти благодарам за предлогот.
Ајде ако знае некој контакт од плацеви по Скопје, Тетово нека пише.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5360 на: 27 Октомври 2017, 10:32:57 am »
Kaj baze(taka mislam se vikase) кисела вода, кај фиком, тој чува делови за голфови... друга варијанта само по автопатон те-гв има 10-тина отпади тамо и за спеј шатл можеш делови да најдеш  :) кога ќе влезиш те на првиот кружен вртиш лево, таман ќе излезиш од кружниот имаш едно сокаче води накај бензиска (нлиску е бемзиската на 5мин возење) па пак лево вртиш и почнуваат отпадите. Тамо има уште 10-тина... патем аутокинг ги контактира? Ги има на форумов...

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #5361 на: 27 Октомври 2017, 11:07:45 am »
Нова ќе земам
Ке ја однесам на друго место на дијагностика,ако исто покаже ке ја сменам,осекам оти слабо влече

Sent from my E5603 using Tapatalk
Едит...
Проверив на бомбината ставив свекица по свекица и на метал фрлаше од сите 4 излези искри...значи не е до бомбина

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #5362 на: 27 Октомври 2017, 11:17:55 am »
Нова ќе земам
Ке ја однесам на друго место на дијагностика,ако исто покаже ке ја сменам,осекам оти слабо влече

Sent from my E5603 using Tapatalk
Едит...
Проверив на бомбината ставив свекица по свекица и на метал фрлаше од сите 4 излези искри...значи не е до бомбина

Не се проверува така бомбина, немора да значи дека ако фрла искри дека е исправна.
Може да произведува квази струја што резултира во сецкање при вожња.
Само со исправна бомбина можеш да провериш со сигурност.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5363 на: 27 Октомври 2017, 11:26:55 am »
Може да е сензор некој од боината кабел мабел... а некогаш знае дијагностиката да греши. Друга работа може да зеза на повосоки обртаи, да е напукната бобината и поради влага да зеза. Превентивно прсни им ве-де или контакт спреј на контактите. Е сега ваљда не со таа среќа да те зеза модулот за контрола на бонините. Завоси од изведбата, контролата може да е вградена во самото ецу или да си има башка модуче.
 Даркомиц имаше пофални коментари за  https://www.google.mk/maps/place/BIS+Motors+d.o.o.+Skopje/@42.0333813,21.4017904,282m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x135414eb9d7094b1:0xa2a05565a8e41d49!8m2!3d42.033886!4d21.402933?hl=en па може и тебе ќе те усреќат.
Еве ја цела тема:   
 http://forum.carclub.mk/index.php/topic,18294.45.html

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5364 на: 27 Октомври 2017, 12:05:53 pm »
Симптомите се следниве:
-веќе одредено време 1-2-3 под мала гас знае да засецка(одредено време не е секојпат) и знае за варират обратаите од 1000-2000грм без да дадам гас
-пред некој ден кога ја запалив целата почна да тропа и да трохира и замириса целата на бензин(така работеше 3 минути),мислев дека скина каиш и тоа беше пресудно да ја однесам на дијагностика по што и мајсторот не беше сигурен,м и кажа ако повторно направи така ќе сменеме бомбина,арно ами така никој не дава за проба,а нема некој шо познавам со ваков мотор да пробам,како и да е ке отидам и на друга дијагностика.

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #5365 на: 28 Октомври 2017, 08:04:32 am »
Ништо чудно и да е сензор како што рече Бицикле.
Каблите и свеќиците ги провери ли?
Тие 4 работи се според тие симптоми.
Оди на друга дијагностика.
За што кола се работи? Да знам каде да те пратам :)

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5366 на: 28 Октомври 2017, 14:52:06 pm »
Свеќиците се речеси нови (Бош ги купив од Германија по каталог) нема стандардни кабли од бомбина до свеќиците како шо гледаш на сликата тоа е цела бомбина и директ иде на свекиците,до бомбината иде обичен кабел со 6 жици и џек,иначе за Астра Г 1.4 14В се работи и далеку сум од Скопје 140км у правец
Ке проверам во Струмица деновиве на некоја дијагностика.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #5367 на: 28 Октомври 2017, 15:06:32 pm »
Да ти речам 100% е бобина, да платиш 2000 денари и да испане пак не е бонината некако ќе се осеќам дека индиректно сум ти нанел штета. Затоа ти предложив да пробаш со друга бобина.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #5368 на: 28 Октомври 2017, 15:47:30 pm »
Затоа неделава ќе ја ставам повторно на дијагностика,но на друго место,добив добра понуда за Хитачи со 5 години гаранција за 70€.

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #5369 на: 28 Октомври 2017, 15:52:06 pm »
Затоа неделава ќе ја ставам повторно на дијагностика,но на друго место,добив добра понуда за Хитачи со 5 години гаранција за 70€.

А што марка бомбина користи астра G- оргинал? Гм или валео?
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL