Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1958774 пати)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5051
  • The Spartan General
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #4110 на: 03 Март 2017, 13:11:00 pm »

Ќе си купиш octane booster штом ти е шубе. Ќе го качи за некои си три-четири единици.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4111 на: 03 Март 2017, 13:16:30 pm »
Абе Клен па што си го пунел до горе, си требал да го држиш над резерва, ко плинаш :D
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4112 на: 03 Март 2017, 13:20:56 pm »
Мора да е пун ако сакам да стигнам некаде ;D

Ќе им однесам некое литро свеж бензин пред да ја запалат за прв пат да дотурат колку собира, може и што вика Луки и бустер да земам, па ќе дотурам како што го троши.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #4113 на: 03 Март 2017, 16:15:47 pm »
Дечки да ве прашам за проблем со тресење на кола. Незнам дали е тука право место ама неам идеа која др тема.

Вака до пред некој месец, си возеше колата топ, и едно време почна да тресе на 50-60 на саат. Мислев дека е неизбалансирани бандажи. Ја однесов на балансирање ги избалансираа и исправија бандажите, и ми рекоа дека и гумите ми се малце искривени. Јасно 6 години стари беа. Се опраи малце помалце тресеше. Отидов пред 2/3 недели купив нови гуми . И се топ почна уште помалце да тресе ама пак не се изгуби тресењето. Прошлава недела пак почна поише да тресе. Така да проблемот не е од криви гуми или бандаши нешто друго е. Плус кога давам гас тресе, кога не давам прекинува да тресе (дрма) и тоа зборам за на иста брзина.

Прашањето е што би било и како да утврдам што може да е ?  Станува збор за Спарк 2006та. Да ја носам на компјутер не верувам да покаже пошто мислам нешто механичко е. Отворив хауба ми рекоа држач на мотор да не е, ама на око изглеа се супер.  Ваши идеи и предлози што би било се добредојдени и кај да ја носам да ми ја проверат исто е добредојдено :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4114 на: 03 Март 2017, 16:52:16 pm »
Дечки да ве прашам за проблем со тресење на кола. Незнам дали е тука право место ама неам идеа која др тема.

Вака до пред некој месец, си возеше колата топ, и едно време почна да тресе на 50-60 на саат. Мислев дека е неизбалансирани бандажи. Ја однесов на балансирање ги избалансираа и исправија бандажите, и ми рекоа дека и гумите ми се малце искривени. Јасно 6 години стари беа. Се опраи малце помалце тресеше. Отидов пред 2/3 недели купив нови гуми . И се топ почна уште помалце да тресе ама пак не се изгуби тресењето. Прошлава недела пак почна поише да тресе. Така да проблемот не е од криви гуми или бандаши нешто друго е. Плус кога давам гас тресе, кога не давам прекинува да тресе (дрма) и тоа зборам за на иста брзина.

Прашањето е што би било и како да утврдам што може да е ?  Станува збор за Спарк 2006та. Да ја носам на компјутер не верувам да покаже пошто мислам нешто механичко е. Отворив хауба ми рекоа држач на мотор да не е, ама на око изглеа се супер.  Ваши идеи и предлози што би било се добредојдени и кај да ја носам да ми ја проверат исто е добредојдено :)

Дигни ја колата на дигалка и погледни одоздола, има држач на мењачот со гумен бафер кој се штрафи за шасијата. Тој гумен бафер се кине, пошто колата ти е 11 години веќе стара, тој сигурно е испукан и изронет. Смени го него и не би требало да тресе. Јас кај мене немам никакви такви симптоми а баферот ми е скинат на едно место. Може уште да тера, пошто нема никакво тресење.

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #4115 на: 03 Март 2017, 17:52:35 pm »
Момци,дали знае некој да каже минимално трокирање исклучиво во 1ва-2ра брз.без додавање туража,и дали е можно од потисна ослабена,се деси денес одкако ја издував на отворен пат 3500 обртаи/20 мин,дизел лук оил,Тојота 2.0/116 кс.
Good Year

Отсутен Mak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #4116 на: 03 Март 2017, 17:56:49 pm »
Трокира=губи обртаи без причина може да се многу работи... Од потисна ке затресува најчесто промена ке осетиш при стискање пуштање кумплуг... Носи на сервис! ;)

Sent from my LenovoA3300-HV using Tapatalk

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #4117 на: 03 Март 2017, 20:28:40 pm »
Ајде помош ве молам како треба да се среди копчето за воздух да се допре да не влегува од надвор(трето копче) при притискање свети, ама не се допира воздухот пак влегува од надвор.. како се средува на компјутер или механички нешто ?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #4118 на: 03 Март 2017, 20:37:17 pm »
Ајде помош ве молам како треба да се среди копчето за воздух да се допре да не влегува од надвор(трето копче) при притискање свети, ама не се допира воздухот пак влегува од надвор.. како се средува на компјутер или механички нешто ?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Веројатно моторчето на клапната рикнало...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mak

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #4119 на: 04 Март 2017, 09:29:19 am »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Најдобро Автоелетричар да види ;)

Sent from my LenovoA3300-HV using Tapatalk

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #4120 на: 04 Март 2017, 15:18:49 pm »
Имам уште еден проблем... според спецификација уље за во мењач треба 75w85 gl 4 plus. Ама нема никаде па продавачот ми даде 75в90 gl 5 . Дали има штета ако му доставим некој си 200 грама оти има различно апи ?

Фала позз

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #4121 на: 04 Март 2017, 18:12:13 pm »
Веќе ако си стигнал до проверка, смени го целото уље во мењач, со соодветна спецификација. Tutela technyx 75w 85 треба да има во Фас-Вас во Аеродром..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #4122 на: 04 Март 2017, 18:19:30 pm »
Part ### за сајла од кумплунг за Лупо 1.7 СДИ може ли некој да ми даде? Јас пробав да најдам но не сум сигурен дали е тој што го најдов.
« Последно менување: 04 Март 2017, 21:57:25 pm DarthJe5us »

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #4123 на: 05 Март 2017, 11:42:14 am »
Синоќа застанав на бензинска ја изгаснав колата купував нешти и на враќање влегувам и неќе да запали само ми верглаше,и ја оставив таму.Сабајлево бев пак пробував ама неќе.Сега кога ме отшлепаа до дома давам контакт пак да пробам и има едно незнам како се вика кога ќе дадам контакт редовно крцка(внатре под хауба од десна страна е,пумпата дизелската да не е ) сега ништо.Пробав осигурач сменив од и тоа неќе.Шо може да е пумпата или?А и чипот од клучот ми правеше проблеми некогаш ќе запали и одма гасни ама на втор пат трет пат пали.Ама тоа многу ретко  еднаш месечно
Совет некој електричар или механичар?

Edit...
Реле било :)
« Последно менување: 05 Март 2017, 18:49:04 pm Mercury »

Присутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #4124 на: 05 Март 2017, 19:24:38 pm »
Шо кола?