Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Замисли да си кола и да ти вградат плин
Дечки да ве прашам за проблем со тресење на кола. Незнам дали е тука право место ама неам идеа која др тема. Вака до пред некој месец, си возеше колата топ, и едно време почна да тресе на 50-60 на саат. Мислев дека е неизбалансирани бандажи. Ја однесов на балансирање ги избалансираа и исправија бандажите, и ми рекоа дека и гумите ми се малце искривени. Јасно 6 години стари беа. Се опраи малце помалце тресеше. Отидов пред 2/3 недели купив нови гуми . И се топ почна уште помалце да тресе ама пак не се изгуби тресењето. Прошлава недела пак почна поише да тресе. Така да проблемот не е од криви гуми или бандаши нешто друго е. Плус кога давам гас тресе, кога не давам прекинува да тресе (дрма) и тоа зборам за на иста брзина.Прашањето е што би било и како да утврдам што може да е ? Станува збор за Спарк 2006та. Да ја носам на компјутер не верувам да покаже пошто мислам нешто механичко е. Отворив хауба ми рекоа држач на мотор да не е, ама на око изглеа се супер. Ваши идеи и предлози што би било се добредојдени и кај да ја носам да ми ја проверат исто е добредојдено
Ајде помош ве молам како треба да се среди копчето за воздух да се допре да не влегува од надвор(трето копче) при притискање свети, ама не се допира воздухот пак влегува од надвор.. како се средува на компјутер или механички нешто ?(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)