Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240047 пати)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4044
  • MadaFunker
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #3585 на: 08 Јануари 2017, 13:04:49 pm »
Ги имам тие кабли јас, досеа 2-3 пати сум ги користел немале мака. Ја би рекол дека се добри :)
New blood of old school

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #3586 на: 08 Јануари 2017, 13:10:20 pm »
Има некој искуство со каблите што ги даваат како поклон при регистрација? Вака делуваат дебели и дека не се лоши.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Катастрофа се. :D

Фала Марче

Што знам, не се воопшто лоши, често пати ги имам користено, без никаков проблем. Барем оние во ПСС што ги даваа пред две-три години. До сега не се десило да ми прегрее на спој или да не може да запали кола.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #3587 на: 08 Јануари 2017, 13:14:38 pm »
Знае некој каде може да се најде вакво чудо?Ми падна полначот за акумулатори оваа копче беше за 2А/4А ама се распадна и неможам да го составам.Сега го поврзав директно се надевам нема да направи нешто проблем.Моделот е Т11-511 следува слика од растуреното копче и шо најдов таков модел на нет.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #3588 на: 08 Јануари 2017, 14:47:27 pm »
Поздрав дечки . може некој да ме упати каде можам да најдам сензор за притисок на гориво.
Пред некој ден на дијагностика ми појави грешка и не можам да ја запалам колата.
Инаку колата е Рено Клио 1.5 дци 65 кс. delphi .
Имам побарано во неколку места и не можам да најдам . има некој кој е повеќе информиран за набавка на делот

Друже и јас со истриот имам проблем веќе 5/6 месеци.. Али кај мене си пали све само на поголеми вртежи знае да светни чекот..

Каква поточно грешка јавува ?  Колку што разбрав имало и некое реле на сензорот.. Некој поупатен можи да кажи..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3589 на: 08 Јануари 2017, 16:00:12 pm »
Знае некој каде може да се најде вакво чудо?Ми падна полначот за акумулатори оваа копче беше за 2А/4А ама се распадна и неможам да го составам.Сега го поврзав директно се надевам нема да направи нешто проблем.Моделот е Т11-511 следува слика од растуреното копче и шо најдов таков модел на нет.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Teraj taka ke si go gasis od steker

Отсутен deksa

• Редовен
  • Пораки: 1037
« Одговори #3590 на: 08 Јануари 2017, 16:09:25 pm »
Фала Симо и Принц.

Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #3591 на: 08 Јануари 2017, 16:12:55 pm »
Друже за клиото видо во цилаз Горги барај,има за фр.возила.
Good Year

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #3592 на: 08 Јануари 2017, 16:19:10 pm »
Zemi si kabel 22+ i dobri klemi, zalemi gi i ke znaes deka imas kabli. Da ne se zezas...

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #3593 на: 08 Јануари 2017, 20:23:47 pm »
Друже за клиото видо во цилаз Горги барај,има за фр.возила.
Probaj vo Evro 07, vidi koj model pumpa nosi po net/ katalog

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #3594 на: 08 Јануари 2017, 20:32:41 pm »
Мал совет околу можен дефект со Алфата. Вчера ја запалив да ја повозам, ја возев околу 25км, без рачни, без шлајфувања и случно. Нормално возење во снежни услови. Последните 5 километри мењачот почна да станува се потешко да се стави во брзина, а на крајот скоро и невозможно. Едвај се вратив до дома да го земам Аудито да се довозам :) Значи кога ја запалив колата сабајлето се беше најнормално, бев накафе околу 1 саат, ја запалив колата ја повозив 5км и почнаа проблемите.
Ја оставив да се олади, се симнав до двор видов дека без проблем влегува во брзина и ја оставив, мислев дека е времен дефект од ладново. Но брат ми пробал да ја вози денеска и по 1км пак се случило истото, колата едвај влегува брзина.
Некоја идеја што може да биде ? Секако колава е за на редовен годишен сервис кај Жаре неделава но ако е вака работава со мењачот, незнам како ќе стасам до Скопје.
Се работи за Alfa Romeo 147 FL 1.9 JTD 8V.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3595 на: 08 Јануари 2017, 20:40:22 pm »
Една или двете пумпи за куплунг. Брат ми со слични симптоми ги смени двете пред две-три недели.
За до скопје, лесно: кога ќе застанеш ќе убациш у втора, и со верглање у втора ќе тргнеш, у меѓувреме ќе научиш да менуваш брзини без куплунг  - rev matching :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #3596 на: 08 Јануари 2017, 20:43:03 pm »
Лесно се менуваат и што цена се одприлика и 2те ? Утре секако ќе одам во Скопје па да ги земам да ми ги сменат некаде во Велес, да не се акам до Скопје да не ме остави напат.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3597 на: 08 Јануари 2017, 20:45:05 pm »
Јави му се на жаре сабајле, ќе ти каже цени 100-150е двете мислам, ама не знам прецизно - кога не плаќам, не памтам :) Инаку за лесно, сигурно не е  лесно - алфа е :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3598 на: 09 Јануари 2017, 07:46:21 am »
Помошниот цилиндер е 90% главниот поретко 2000-2500 сос раб рака аконне се лажам али ова пред 2-3 години
Ако на изгасен мотор лесно влегува во брзина и папучата за куплунг е птен лесна, 100% е тоа. Помошниот се менува лесно, бар за мајстор, се вади акумулаторот само, се опипува дали има некаде протечено глицерин.
Главниот е кај нозете на совозач, пипав е за менување бар од тоа шо гледав на форуми,  поскап :)

Е сеа со оглед на времето, незнам колку е памето да ја возиш до СК, да не направите поголрма беља со менувачот....али прашај го Жаре шо мисли пошо ова е моја претпостава. Јас ја возев 10 км низ СК и на семафор ја гасев и упацував упрва.
« Последно менување: 09 Јануари 2017, 08:21:37 am AllMightyMe »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3599 на: 09 Јануари 2017, 07:47:02 am »
Клабери, кај имаше силиконски цревца, некаде стара рампа ли беше, телефон име....
Фала

Извинете за двоен одговор...