Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2242288 пати)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2715 на: 18 Август 2016, 17:27:34 pm »
Jas imav problem so ovoj del na Astra H 1.4 motor. Zvukot e tocno takov kakov sto go objasni. So promena se se sredi. Go smeniv kaj Toni - karshi Dojrana

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #2716 на: 18 Август 2016, 21:27:29 pm »
Отварал некој прекидачон што е на  брава од голф 3?  Напрајл и некој друг таква глупост или едини сум?
Јас ама на гепек
Не сте едини, јас на ГТВ и на 156 сум отварал.
После 3 саати тумачење го склопив, али битно госредив добар е сега. Инаку за панцирот-Немој да ставаш фикцна цевка, мене така ме за**аа

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #2717 на: 19 Август 2016, 13:59:55 pm »
некој со гранде ако знае дали има осигурач за сијаличињата кај вентилаторот пола ми светат посилно до 2ката пола ми светат послабо.. еднаш се појаќаа односно се вратија назад ама сега пак светат слабо повеќе време.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2718 на: 19 Август 2016, 14:11:10 pm »
Треба да ги испомењаш сијаличките внатре, обични убодни сијалички, малечки, се наоѓаат по дуќаниве...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #2719 на: 19 Август 2016, 15:23:15 pm »
Треба да ги испомењаш сијаличките внатре, обични убодни сијалички, малечки, се наоѓаат по дуќаниве...
ај некој слободен викенд ќе отворам тоа се надам ќе се снајдам.. јас мислев осигурач дан има пошто светат ама многу многу слабо и тоа точно пола страна свети слабо пола нормално. инаку почнаа слабо да светат од невремето ка пуцаја громови и баш возев тогаш и прц :D требаше дома да си седим немаше да има додатна работа  ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34295
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2720 на: 19 Август 2016, 15:25:37 pm »
Не светат слабо туку цркнати се. А тоа што ти светка слабо е прогушена светлина која доаѓа од исправните сијалички подалеку.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2721 на: 20 Август 2016, 11:31:41 am »
може и да не се цркнати, туку слаб контакт на контактите... губи, па добива и така... можно е дури и сериски да се исповрзале меѓу себе...

како и да е, ова со сијаличкиве на сите фијати им е фабричка бољка.. општо инсталациите на фијатите како и на алфите им е слаба точка... по троа е штедено на жици и квалитетни конектори ВО ЦЕЛА ИНСТАЛАЦИЈА.

типувам дека треба само да се извади, подразмрдаат малку контактите и да се врати назад се, секако, со нови сијалички, бидејки греота е да го отвориш а да не ги смениш, зашт нај веројатно веке се зацрнети...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #2722 на: 20 Август 2016, 15:06:54 pm »
Како и да е ќе ги сменам сите само проблем имам неможем да го повлечем радиото не излегува ка да се запекло маме негоо... дали можем да го извадим целосно со пластиката големаоколу него или мора прво радиото па после пластиката ??

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2723 на: 20 Август 2016, 21:25:22 pm »
Радиото се вади со два лимени клуча (доаѓаат у пакет со ново радио кога купуваш, за посебно не знам кај да најдеш евентуално од некого да прашаш да ти позајми) кои се ставаат на левата и десната страна од радиото, во средината. Тие клучеви ги туркаат курињата внатре што се, за да го ослободат радиото.
Откако ќе ги стаиш клучевите, можеш да го повлечеш или од позади да го поттурнеш за да искочи.

За останатите делови од маската, види повлечи ги копчињата за парното, сигурно има штрафови скриени позади нив, оштрафи ги и пробај да ја извадиш пластиката. Сигурно на краевите од маската има жабици, со пластичен штрафцигер или нешто слично, откачи ги жабиците. Пази само да не ја изгребеш маската.

Ипак мислам дека маската можеш да ја извадиш и без да го чепкаш радиото. Најбоље пробај побарај на јутуб клипови dash board disassembly или така нешто за твојата кола.

Присутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #2724 на: 21 Август 2016, 08:50:45 am »
Не знам од која причина меѓутоа резервната гума во кола ми е 175/50/15, а јас возам 195/50/15. Прашањето ми е дали челичниот бандаж ќе можам да го искористам и за да ставам 195-ка гума? Доколку е можно ќе имам 175-ка гума "нова" некористена, 6 години стоена во гепек за давање.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #2725 на: 21 Август 2016, 08:52:59 am »
Ако е ист бандашот во димензии со бандашите што ги возиш, можеш.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2726 на: 21 Август 2016, 10:22:23 am »
Обично колку пари е мењање лагери на компресор за клима?

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #2727 на: 23 Август 2016, 14:23:39 pm »
^ И препорачајте некој мајстор

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #2728 на: 23 Август 2016, 14:57:28 pm »
Оди бе кај некој климаџија, нека го ѕирне нека ти каже. Цеко во Аеродром, или Митревски во Ченто или некој трет... Или кај два/тројца, прашај си на повеќе места, да не варираат у цена многу..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
« Одговори #2729 на: 23 Август 2016, 14:59:44 pm »
Обично колку пари е мењање лагери на компресор за клима?

Мене во Велес за менување на Лагери на компресор и предихтување или што и да е ми земаа 2400 денари. Се работеше за клима компресор за Алфа Ромео 147.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA