Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2369902 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2625 на: 08 Август 2016, 23:34:12 pm »
Ако не е автоматски затегач да се затегне, ако е автоматски да се провери што како е, можеби само со промена на каиш ќе пројдеш.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5341
  • Пиши лаже
« Одговори #2626 на: 08 Август 2016, 23:54:23 pm »
Јас три години се нервирам со тој каиш шо ми свири...  :))
Не е исто како од дожд, али свири на не загреана кола.

Sent from my Redmi Note3 Pro.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
« Одговори #2627 на: 09 Август 2016, 00:08:31 am »
Тој и предходно (пред 2 месеци) ми беше падната заштитната пластика од каишот и квичеше 2/3 дена.. Сега пак паднала и еве 3 дена не му текина да прекини..

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #2628 на: 09 Август 2016, 00:45:17 am »
Кај мене од климата каишот квичи.Да го менувам или може да тера?Климата се пушта ретко,еднаш неделно по 10 минути  отприлика

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • k24a3
« Одговори #2629 на: 09 Август 2016, 02:03:51 am »
На полото ми светнува check engine само кога се вози на отворено и само на плин (Polo 6n2 1.6 16v GTI). Кодот е p0171 System too lean (Bank 1). Разлика во перформанси нема одлично влече, освен низ град при пониски RPM кога почнува по малку да сецка и мислам дека и потрошњата на колата е висока. Свеќиците се прилично нови (~15000) , сменив бобина, кабли, цревцето кај сервото беше потпукнато го средив. На аматерска дијагностика (torque за на мобилен и ELM32 конектор), ми вади catalyst incomplete и o2 sensor incomplete и вредноста за првата ламбда сонда не мрда од 1.27V (втората варира од 0.1 до кај 0.8 .. 0.9)
Совет шо натаму? Да продолжам да барам пукнато цревце за воздух, да пробам да исчистам клапната и MAPот, или во првата сонда можи да е проблемот? Или пак до плинската инсталација?? Иако само на плин се јавва check-от, сецкањето низ град го има и при возење на бензин... ???

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44597
  • Il Moderatore
« Одговори #2630 на: 09 Август 2016, 06:46:27 am »
Дљли некoј имaл искуствo сo oфицијaлните сервиси нa фиaт? Плaнирaм дa oднесaм пунтo увoзнo кaј нив кaкo се сo цени?
Не оди кај официјалниот дистрибутер, ќе ти наплатат како за Масерати.
Нема врска. Ако сакаш да поминеш исто или поефтино од локален мајстор,а со солидно подобра услуга, пријави си го аутотото на оваа страна и земи си членска:
http://myauto.automobilesk.com.mk/
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2631 на: 09 Август 2016, 06:51:28 am »
На полото ми светнува check engine само кога се вози на отворено и само на плин (Polo 6n2 1.6 16v GTI). Кодот е p0171 System too lean (Bank 1). Разлика во перформанси нема одлично влече, освен низ град при пониски RPM кога почнува по малку да сецка и мислам дека и потрошњата на колата е висока. Свеќиците се прилично нови (~15000) , сменив бобина, кабли, цревцето кај сервото беше потпукнато го средив. На аматерска дијагностика (torque за на мобилен и ELM32 конектор), ми вади catalyst incomplete и o2 sensor incomplete и вредноста за првата ламбда сонда не мрда од 1.27V (втората варира од 0.1 до кај 0.8 .. 0.9)
Совет шо натаму? Да продолжам да барам пукнато цревце за воздух, да пробам да исчистам клапната и MAPот, или во првата сонда можи да е проблемот? Или пак до плинската инсталација?? Иако само на плин се јавва check-от, сецкањето низ град го има и при возење на бензин... ???
Прво реши си го сецкањето, пошто кога ќе отидеш кај плинарите ќе ти кажат „ааа тебе на бензин не ти работи добро тука ти е проблемот“.
Откако ќе го решиш сецкањето, на плинар да ти ја наштела смесата, пошто убаво ти кажува дијагностиката - пресиромашна е.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2632 на: 09 Август 2016, 11:39:54 am »
јбг се случува, само сеа треба да се научи една важна лекција, кога има невреме(не обичен дожд, туку како што беше невреме со постојани грмотевици) се исклучуваат електричните апарати, т.е. телевизор, компјутер, лаптоп, клима итн. пожелно е се да се исклучи, али пример длабоко/замрзнувач фрижидер такви побитни работи што е неопходно да работат обично се остават, ма да пожелно е се да се исклучи. сега знам џабе е се, дали воопшто ке ти покрива гаранцијата за телевизорите(мислам дека на повеќе апарати пишува во гаранцијата дека не покрива елементарни непогоди како што кажа членот погоре), само доколку плаќаш некакво куќно осигурување(ма да 95% во мк немаат). 

бтв. сепак мислам дека и доколку сите телевизори ти биле исклучени од струја/штек, штом громот бил во кабелксиот кабел, тој пак ке ги изгорел телевизорите зошто сепак имаат контакт. за уредите од кабелската тв ке ти дадат нови исправни, али тв тешко дека подлега на гаранција, барем според мене, ништо нема да изгубиш ако не пробаш.

бтвв. ако има невреме следен пат, гаси тв од штек и кабелот од кабловската извади од рутер(главниот кабел за рутер)

пак ке кажам, се случува, се што е матерјално се поправа, битно ти да си жив и здрав и семејството, некои семејства изгубиле многу повеќе од матерјални штети

....или фид склопка со снага помеѓу 25 и 30 милиампери да се тури на чуствителниот дел од инсталацијата вклучително и санитарен чвор и кујна. уште пред громот да го пипне кабелот или заземјувањето или антенскиот кабел од операторот, склопката ке ја прекине струјата во апаратите, ништо нема да прегори, освен повторно телевизор или рутер-модем ДОКОЛКУ кабелот антенски е приклучен, а громот удри во него директ. ти си ја изгасил струјата, ама громот носи нова струја со пренапон на место каде што нетреба да има толкав напон...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2633 на: 09 Август 2016, 14:52:36 pm »
^мислеш дека некој би купил или би наместил таква склопка иако мислам дека добри 80% не разбираат што зборуваш... според мене таа клопка треба да ја исталира самата фирма т.е. кабловска, евн и сл. веќе штетата е направена, најавуваат ново невреме, исклучете си ги работите доколку немате домашно осигурување најдобро.

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #2634 на: 10 Август 2016, 13:48:52 pm »
Кај да барам шема од осигурувачите за Голф 3?
Не ми се отвара десниот прозор,да не е до осигурачите
« Последно менување: 10 Август 2016, 14:00:46 pm Mercury »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15028
« Одговори #2635 на: 10 Август 2016, 14:12:21 pm »
Дечки, да ми препорачате геометар да ми го премери станот?

Некој од вас да се занимава со тоа?

Сакам да ја видам фактичката состојба на квадратурата и ако има спорни квадратура да одам да пријавам во Адора.

Пишете тука, во ПП како сакате.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3138
« Одговори #2636 на: 10 Август 2016, 14:19:08 pm »
И човек со ласерско метро би требало да ти заврши работа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2637 на: 10 Август 2016, 14:23:08 pm »
Човек со обично метро би требало да може да провери дали е квадратурата во ред.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2638 на: 10 Август 2016, 14:29:09 pm »
Дечки, да ми препорачате геометар да ми го премери станот?

Некој од вас да се занимава со тоа?

Сакам да ја видам фактичката состојба на квадратурата и ако има спорни квадратура да одам да пријавам во Адора.

Пишете тука, во ПП како сакате.
Станот има првично елаборат изработен од независен геометар и според тој елаборат е впишана квадратурата во катастарот. Интересно ќе биде ако ти направиш сега и излезе различна квадратура, ќе избие скандал и таа куќа што шврљала со адора ќе одговараат и ќе плаќаат штета.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15028
« Одговори #2639 на: 10 Август 2016, 14:39:39 pm »
Веќе почнаа комшиите да го прават ова премерување и почнаа да добиваат обештетување.

Кај квадрат, кај два...а во еден случај (на поголем стан) четири квадрати.

Веднаш исплаќаат додуше колку што знам без никакви проблеми (што ајде да речеме е некој плус).

Затоа сакам и јас.

Прашувам ако има некој од форум да се занимава со ова да не мора да барам по геодети.