Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2370195 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #2610 на: 06 Август 2016, 19:27:11 pm »
При долги релации, кога излавам од колата почнуват да скрцка кај задните тркала, ја налегам(рипање позади) и скрца, дали се амортизерите и како да проверам дали се за мењање?

EDIT
Баш вака ми скрца, сигурно е истиот проблем...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NzWaAUYchoc
Што кола?
BMW 318i 2010

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #2611 на: 07 Август 2016, 23:26:52 pm »
Мислам дека си по Кочани нели, јас работам во сервисот во Оризари на влезот кај мостот, кај нојче југо сервис, дојди ќе те препознаам ќе погледнеме :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #2612 на: 07 Август 2016, 23:50:41 pm »
Мислам дека си по Кочани нели, јас работам во сервисот во Оризари на влезот кај мостот, кај нојче југо сервис, дојди ќе те препознаам ќе погледнеме :)
Не сум во мк...

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
« Одговори #2613 на: 08 Август 2016, 00:30:32 am »
Mnogu novo za amortizeri ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10596
« Одговори #2614 на: 08 Август 2016, 02:27:22 am »
stabilizatorcinjata maybe.... t.e. gumicite na stabilizatori

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 967
    • nobrain.dk
« Одговори #2615 на: 08 Август 2016, 10:31:47 am »
дечки.. синока во кабловскиот кабел удри гром, громот ги уништи сите телевизори, modem, ruter, 2 lcd LG & Sony i eden lambash Sony trinitron.. prasanjeto mi e .. nekoj dali nekoj imal slicno iskustvo i dali moze da se napravat ili pak da se odnesat negde televizorite da se vidi sto e riknato :(
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #2616 на: 08 Август 2016, 10:36:08 am »
дечки.. синока во кабловскиот кабел удри гром, громот ги уништи сите телевизори, modem, ruter, 2 lcd LG & Sony i eden lambash Sony trinitron.. prasanjeto mi e .. nekoj dali nekoj imal slicno iskustvo i dali moze da se napravat ili pak da se odnesat negde televizorite da se vidi sto e riknato :(

Или во кабелскиот оператор или во ЕВН. Нас пред години ни дојде појак напон дома и изгореа телевизорите, ЕВН ни ги поправија без проблем. Само бидејќи е од кабелски, види и со кабелскиот прво.

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #2617 на: 08 Август 2016, 10:46:01 am »
сите телевизори ти беа вклучени за време на невремето или не?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6998
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2618 на: 08 Август 2016, 10:47:49 am »
Aко не се лажам, никој ништо не покрива од елементарни непогоди. За гаранцијата сум сигурен ако нешто евентуално имаше под гаранција,
а од кабловската ќе си ја соберат рикнатата опрема и нова ќе стават.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 967
    • nobrain.dk
« Одговори #2619 на: 08 Август 2016, 11:00:11 am »
сите телевизори ти беа вклучени за време на невремето или не?

еден телевизор ( главниот кај што е рутерот и модемот) беше вклучен.. другите два не беа пуштени... без разлика сите рикнати беа.. мирисеа на изгорено .. бтв сега се мислам они не беа пуштени ама беа онака знаеш исклучени од далинско :(
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен tjolie

• Редовен
« Одговори #2620 на: 08 Август 2016, 11:38:20 am »
јбг се случува, само сеа треба да се научи една важна лекција, кога има невреме(не обичен дожд, туку како што беше невреме со постојани грмотевици) се исклучуваат електричните апарати, т.е. телевизор, компјутер, лаптоп, клима итн. пожелно е се да се исклучи, али пример длабоко/замрзнувач фрижидер такви побитни работи што е неопходно да работат обично се остават, ма да пожелно е се да се исклучи. сега знам џабе е се, дали воопшто ке ти покрива гаранцијата за телевизорите(мислам дека на повеќе апарати пишува во гаранцијата дека не покрива елементарни непогоди како што кажа членот погоре), само доколку плаќаш некакво куќно осигурување(ма да 95% во мк немаат).  

бтв. сепак мислам дека и доколку сите телевизори ти биле исклучени од струја/штек, штом громот бил во кабелксиот кабел, тој пак ке ги изгорел телевизорите зошто сепак имаат контакт. за уредите од кабелската тв ке ти дадат нови исправни, али тв тешко дека подлега на гаранција, барем според мене, ништо нема да изгубиш ако не пробаш.

бтвв. ако има невреме следен пат, гаси тв од штек и кабелот од кабловската извади од рутер(главниот кабел за рутер)

пак ке кажам, се случува, се што е матерјално се поправа, битно ти да си жив и здрав и семејството, некои семејства изгубиле многу повеќе од матерјални штети

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #2621 на: 08 Август 2016, 21:36:24 pm »
Не сум во мк...

Не се амортизерите, некоја чаура нешто сигурно, со првиот дожд и ќе го изгуби сигурно, ќе провериш таму некаде на канал инаку вака неможе да се погоди :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #2622 на: 08 Август 2016, 22:30:36 pm »
Дљли некoј имaл искуствo сo oфицијaлните сервиси нa фиaт? Плaнирaм дa oднесaм пунтo увoзнo кaј нив кaкo се сo цени?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #2623 на: 08 Август 2016, 22:32:38 pm »
Не оди кај официјалниот дистрибутер, ќе ти наплатат како за Масерати.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6312
« Одговори #2624 на: 08 Август 2016, 23:29:17 pm »
Некој лек за каиш на колава што квичи.. Од дождовиве почна уште пред 3 дена и сега не прекинува сеуште..