Добро е што воопшто не ја запалив колата, а за ептен малце да натиснам на кочницата и на старт. На мојот Е90 2010год нема рачен мерач за уље Симка, сега да земам пак да ја качам на стубче, да го истечам повторно уљето, и доколку пак истече 3литра колата ке има можда само500г више уље( зошто првиот пат истечело само 3 па јас дотурив уште 6.5Л, доколку истече 6.5 ке дотурам само 3(зошто првиот пат само толку истече) и више во кола да не бркам. Знам сега доста од вас се смеат зошто знаат каде е грешката, некои не сакат ни да помогнат(што те ебам неќеш пари да дадеш за сервис) ама не е за парите сакам да се научам, мерак ми е да чачкам по колата и затоа прашувам, а верувам дека никој од вас не се родил учен, јас кажувам дека сум почетник и дека ова ми е втора кола во животот и тотално ништо не знам од сервис или слично, ама мислев дека затоа и постои пвој форум, доста научив на овој форум(не знаев ни гума да сменам и овде се научив) и сум преблагодарен на некои личности кои доста информации ми дале, некој совет да има?