Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2573071 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #405 на: 15 Јули 2015, 13:15:38 pm »
Оној у Кавадарци, бошистот...  Добар ли е, пошто многу ми го фалат?
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
« Одговори #406 на: 15 Јули 2015, 15:20:08 pm »
Ми тропкаше по калдрма и сменив стабилизатор ама пак сега тропка по нерамен пат, што може да е друго пластиките ги престегнав сите пак тропка... даље што да мењавам хахах ? :D

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #407 на: 15 Јули 2015, 15:38:12 pm »
Ми тропкаше по калдрма и сменив стабилизатор ама пак сега тропка по нерамен пат, што може да е друго пластиките ги престегнав сите пак тропка... даље што да мењавам хахах ? :D

Да не е друг стабилизатор? :) Јабучици? На вулканизер што креваат нека ја кренат ќе се примети одма од кај иде звукот.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #408 на: 15 Јули 2015, 15:46:01 pm »
Од каде ти доаѓа тропкањето? Од предницата? Споните, јабучиците ти ги провериле?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #409 на: 15 Јули 2015, 19:03:04 pm »

Провери ги лагерите на амортизерите (лежиштата каде амортизерот се монтира на каросерија). Позната мака кај GP.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #410 на: 15 Јули 2015, 21:57:07 pm »
После година дена градска вожња и задњи 2000км на плин треба малце да ја издувам на аутопут, па прашањето би било за 1.4 бензинец каде што црвено почиња од 6500 вртежи колку време и на колку обртаи да терам?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #411 на: 15 Јули 2015, 22:03:41 pm »
4500-5000, два пати по една минута после јадење.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #412 на: 15 Јули 2015, 22:12:08 pm »
Од каде ти доаѓа тропкањето? Од предницата? Споните, јабучиците ти ги провериле?

Од десно напред се е океј со јабучици гумици балансштангла ми рекоа се е стегнато ама се слуша и осеќам на волан како да се распаѓа тркалото некогаш по калдрма. ќе видиме со амортизерот изгледа е ама на тумба побрзо поминувам нема гајле .

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
« Одговори #413 на: 15 Јули 2015, 22:17:03 pm »

Од десно напред се е океј со јабучици гумици балансштангла ми рекоа се е стегнато ама се слуша и осеќам на волан како да се распаѓа тркалото некогаш по калдрма. ќе видиме со амортизерот изгледа е ама на тумба побрзо поминувам нема гајле .
Можно и од споната да слушаш тропкање, меѓутоа штом осеќаш на волан, а јабучиците се ок, останува амортизерот

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #414 на: 15 Јули 2015, 22:19:26 pm »
Можно и од споната да слушаш тропкање, меѓутоа штом осеќаш на волан, а јабучиците се ок, останува амортизерот
Епа споната е стабилизаторот мислам го сменив тоа на српски форум читав проблеми ваке слични најчесто е sholje na amortizer на македонски тоа што е ако знае некој ?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4063
« Одговори #415 на: 16 Јули 2015, 00:12:10 am »
може и до чауритe да е провери ги и нив
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #416 на: 16 Јули 2015, 00:15:48 am »
Епа споната е стабилизаторот мислам го сменив тоа на српски форум читав проблеми ваке слични најчесто е sholje na amortizer на македонски тоа што е ако знае некој ?
Тоа е оноа што ти го кажав погоре. Горните лежиша/лагери на амортизерот.

Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #417 на: 16 Јули 2015, 10:22:46 am »
Тоа е оноа што ти го кажав погоре. Горните лежиша/лагери на амортизерот.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Фала Симо а дали знаеш колку пари е ова само за едниот ми треба и работна рака колку е или лесно е за мењавање да средим сам?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #418 на: 16 Јули 2015, 10:30:08 am »
Не би знаел. Моја препорака е двете да ги смениш.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #419 на: 16 Јули 2015, 13:04:44 pm »
4500-5000, два пати по една минута после јадење.
Малце да не е минута ја мислев едно 10-15 мин на 5000 да возам.