Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243171 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #240 на: 15 Мај 2015, 02:45:33 am »
Ај едно прашање да поставам и јаЗ

На тезгерето на татета, приметив баш пред некој ден дека кога пуштам жмигавец за лево, побрзо ми трепка и штрака на инструмент табла, сигурно сте начекале некое југо со ваков симптом, али си викам, ај се пореметил од што акна стариот дупка, што се резултираше со отчепен браник од полумесец до скоро пред фар, али па не штракаше така брзо коа беше откачен браникот, него од кога се врати "магично" на место браникот, а пак преЃеска приметив дека кога ја отклучувам, ееееее прц сијаличе нааааа тикви, рикнало напред во фар, среќа што ја зимав сестра ми од зграда па ме мкнеше со кеси некои и предницата ми дојде у чело кога ја отклучував, иначе ќе приметев тек во апла ноќ, али па и џенон и кратко и дугачко и магленка си работте, што не ќе да е до некој конектор(ваљда) ...

е сега, ај што ќе сменам сијаличе ќе сменам, туку што да му праам, што да му баам да не ми штрака така ко вилица на баба на ладно, ќе ме напне, ќе му акнам токмак, ако знае некој чаре, нека кажува, неможам да го трпам тоа штракање брзо, избегавам да вртам лево и притоа да пуштам штракало за патоказ во лево
од прегорена сијалица штрака побрзо. смени му ја сијаличката, внимавај која ватажа тураш и се ке си се врати како што треба на место... пушти 4 жмигавци и сврти наоколу колата, види да не има уште некоја прегорено... исто така и од послаба ватажа на сијалички се случува истото...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #241 на: 15 Мај 2015, 02:53:29 am »
не бе оваа абер нема да светне да ја светне свети Петар...

ај ќе побарам утре сијаличе да земам од негде, али се мислам побели да му турам да му го турам...

уствари жуто помочана ќе си остане, така уште поЧе работа ќе ми се отвори, на сите страни треба да мењавам, што го тркалам, и онака ќе оди на продажба у брзо време, неЌу да се замарам сеа со него :)
No turbo, no fun :)

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
« Одговори #242 на: 15 Мај 2015, 10:06:05 am »
Ќе престане брзо да штрака кога ќе смениш сијаличка.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #243 на: 15 Мај 2015, 14:13:17 pm »
Хахаха... Тоа што штрака брзо ти е поради прегорена сијалица/слаб контакт... Кога ќе го средиш тој квар, штракањето ќе се врати во нормала. :D

Edit: тек сега гледам дека не сум ја дочитал темата до крај кога реплицирав... Така да дупликат одговор дадов...

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #244 на: 15 Мај 2015, 14:48:55 pm »
Ај што сменив за проба сменив, си везе ко кинез у фабрика, не штрака брзо ко бабина вилица на ладно, али то сијаличето си е на другар, па му го вратив, такви сијаличиња имеТ на бензинцкиве или да идам во некој аутопартс...

Има у Ѓорче ондека кај златно зрно ?? ако има, да идам утре да земам едно сијаличе
No turbo, no fun :)

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #245 на: 15 Мај 2015, 18:40:23 pm »
Dali go videl ova nekoj kaj nas
http://alfacare.hr/hr/proizvodi/autokozmetika-hoby-proizvodi/pasta-za-poliranje-200ml-detail.html

ili da predlozi nekoe drugo sredstvo za saniranje na grebanici za aluminium

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8005
  • Плинаш!!!
« Одговори #246 на: 15 Мај 2015, 19:21:24 pm »
Ај што сменив за проба сменив, си везе ко кинез у фабрика, не штрака брзо ко бабина вилица на ладно, али то сијаличето си е на другар, па му го вратив, такви сијаличиња имеТ на бензинцкиве или да идам во некој аутопартс...

Има у Ѓорче ондека кај златно зрно ?? ако има, да идам утре да земам едно сијаличе
Иди на бензиска, сигурно има.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #247 на: 19 Мај 2015, 20:23:23 pm »
Момци, дали некој знае со сигурност да ми потврди дали на Фиестата мк6 односно на мојата 1.4 бензин има или нема филтер за гориво? Во мида викаат дека нема, по продавниците нудат филтри. Ако има каде се наоѓа?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #248 на: 19 Мај 2015, 20:28:50 pm »
Момци, дали некој знае со сигурност да ми потврди дали на Фиестата мк6 односно на мојата 1.4 бензин има или нема филтер за гориво? Во мида викаат дека нема, по продавниците нудат филтри. Ако има каде се наоѓа?

На една страница вика вака: Fuel filter AHEAD OF REAR WHEEL ON PASSENGER SIDE LOOKS LIKE A BLACK THICK SAUSAGE ;D Со оглед на тоа што е британска, нивната совозачка е наша возачка така да барај го таму. Или полесно: Just infront of back wheel under sill, on the side with fuel cap

Извор: http://www.fordownersclub.com/forums/topic/14220-ford-fiesta-14-zetec-stuttering-problems-loss-of-power/#entry90902

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #249 на: 19 Мај 2015, 20:32:37 pm »

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #250 на: 19 Мај 2015, 20:41:06 pm »
Ипкисија, ауто е ова бе!  :P

Почетоков

;D ;D  ;D

:D Абе си викам да имало овие во мида како што се смени ова смени ова 100посто ќе ми рекле да го сменам :D

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #251 на: 19 Мај 2015, 22:19:25 pm »
Овој не мењал филтер за полен на focus mk2 па да види каква гимнастика треба да праи од вадење на педала за гас до мушнуење таму доле (ако те збира ) па да одшрафиш уше некое шрафче за да стигнеш до филтерот.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #252 на: 19 Мај 2015, 22:42:32 pm »
И плус ако е жешко :) после со чук треба да те исправат од таму доле :) :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #253 на: 20 Мај 2015, 12:06:01 pm »
Кога ги местев винд дефлекторите едниот се подкрши (делот што влага во рамката од вратата ) па сеа за да го залепам некоја препорака за добар лепак за пластика кој треба да биде еластичен и за високи и ниски надворешни температури.  Во едно продавниче ми го препорачаа овој.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #254 на: 20 Мај 2015, 12:32:40 pm »
за конкретниов лепак, незнам, не сум го користел, ама бизон најчесто имаат добри лепаци. и силиконите им се ок.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време