Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Здраво,Гледав ауди а4 1.4 тфси околу 150к поминати.При возење мењачот како да се придвижува да тресе по малку,а нормално си ги менува сите брзини.Дали некој има искуство со ова дали е нормално или има некој проблем?
Дали некој нарачувал од amayama.com и дали има некоја друга алтернатива за нарачка на оригинални Тојота делови?Конкретно ми треба уште инсталација со оем број 82125-30500.Инаку сензорите ги најдов по 17.69€ парче оригинал Тојота на Amayama.Од Toyota Германија добив понуда за 272€ по сензор. Ми требаат два сензори плус инсталација, кога веќе расклопувам и вадам усисна грана да сменам сѐ комплет.
Дечки, Освен прва помош, резервни светла и тријаголник, што друго законски морам да имам во кола ?Фала однапред.
Имам добро искуство од Alvadi.ee и од Spareto.com за поретки делови и тоа за достава до Македонија. И едните и другите мислам дека бргу враќаат на мејл за достапност/залиха.
Цитат: draganamon на 21 Октомври 2025, 19:39:48 pmДечки, Освен прва помош, резервни светла и тријаголник, што друго законски морам да имам во кола ?Фала однапред.Сајла за влечење (иако законски не смееш да се шлепаш ама ја бараат) дури и резервна гума ми имаат побарано. Исто сијалички пожелно е да имаш повеќе врсти кои ги поседува колата а обавезно Х7 (за средно светло).Флуроцентно елече.
Цитат: draganamon на 21 Октомври 2025, 19:39:48 pmДечки, Освен прва помош, резервни светла и тријаголник, што друго законски морам да имам во кола ?Фала однапред.Сајла за влечење (иако законски не смееш да се шлепаш ама ја бараат)