Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2227097 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #14685 на: 19 Септември 2025, 19:47:44 pm »
Е па ондак, види преопраките…

Мада, со оглед на зафатот (ако е тоа маката), секој “мајстор” би ти завршил работа.

Отсутен JustPotato23

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #14686 на: 21 Септември 2025, 11:03:06 am »
Имам еден проблем со колата. Од предниот дел, долу, капи/течи масло, а оти то не го забележав првично, на автопат, колата зачади и замириса на изгорено масло. Ова досега се нема случено, веќе 5 год ја имам колата. Воопшто не само ова, туку никаков проблем сум немал со колата. 

Е сега, на колата му е правен и мал и голем сервис пред 6 дена во АвтоКонтрол Прилеп. Веднаш ја вративме таму, да се провери шо е работата. Цел ден беше таму колата, па 1 сат пред крај на работно време се јавија од таму дека средиле, некои штрафови не биле зацврстени па затоа капело и сега било се во ред.

Јас и не се разбирам многу од коли, па викам ок, супер. На автопат кревам 100км/ч, почнува пак да мириса, паркирам, чекам и гледам пак капи масло! Значи, ништо не средиле!

Не разбирам како можи после мал и голем сервис ова да се случува, а плус требаше веќе да заминам на одмор и вака ми го зае*аа цел план, има голема шанса да ми пропадни одморот!

Ве молам за некаква препорака, што понатаму да се преземе.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #14687 на: 21 Септември 2025, 11:16:24 am »
Имам еден проблем со колата. Од предниот дел, долу, капи/течи масло, а оти то не го забележав првично, на автопат, колата зачади и замириса на изгорено масло. Ова досега се нема случено, веќе 5 год ја имам колата. Воопшто не само ова, туку никаков проблем сум немал со колата. 

Е сега, на колата му е правен и мал и голем сервис пред 6 дена во АвтоКонтрол Прилеп. Веднаш ја вративме таму, да се провери шо е работата. Цел ден беше таму колата, па 1 сат пред крај на работно време се јавија од таму дека средиле, некои штрафови не биле зацврстени па затоа капело и сега било се во ред.

Јас и не се разбирам многу од коли, па викам ок, супер. На автопат кревам 100км/ч, почнува пак да мириса, паркирам, чекам и гледам пак капи масло! Значи, ништо не средиле!

Не разбирам како можи после мал и голем сервис ова да се случува, а плус требаше веќе да заминам на одмор и вака ми го зае*аа цел план, има голема шанса да ми пропадни одморот!

ne pisa koja kola, koj motor, slika ili video od kqj kape/cadi

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен JustPotato23

• Почетник
  • *
« Одговори #14688 на: 21 Септември 2025, 11:30:09 am »

ne pisa koja kola, koj motor, slika ili video od kqj kape/cadi

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

BMW 118d 2006г.

Појма немам каков мотор е, не се разбирам баш од коли.

Како шо кажав, капи од долу, во предниот дел, како на средина испаѓа. Не можам да сликам/снимам оти не можам да влезам под колата. Инаку чади од под хаубата, во лево горниот дел најинтензивно.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 810
  • The best or nothing.
« Одговори #14689 на: 21 Септември 2025, 12:03:57 pm »
Догорува уље ако капнало на грана.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #14690 на: 21 Септември 2025, 12:06:33 pm »
Другарче врати има ја таму колата, и биди упорен да ја средат веднаш пред тебе, а не остави ја ќе ја средиме. Објасни им ја ситуацијата со одморот и нека се фатат за работа. Друг начин нема, евентуално ако имаш вишок пари да одиш на друг мајстор и јово на ново да се прават сервисите. Верувам дека нешто не наместиле/стегнале како што треба. Среќно!

Отсутен JustPotato23

• Почетник
  • *
« Одговори #14691 на: 21 Септември 2025, 12:15:39 pm »
Другарче врати има ја таму колата, и биди упорен да ја средат веднаш пред тебе, а не остави ја ќе ја средиме. Објасни им ја ситуацијата со одморот и нека се фатат за работа. Друг начин нема, евентуално ако имаш вишок пари да одиш на друг мајстор и јово на ново да се прават сервисите. Верувам дека нешто не наместиле/стегнале како што треба. Среќно!
Еднаш е веќе вратена, вчера. Цел ден беше таму и не разбирам како не ја средиле.

Сега во понеделник, пак ќе ја носам и планирам таму да останам. Навистина не очекував ваква ситуација, да треба да им висиш над глава.

А пари за нов сервис секако немам, зашо и пред месец дена ја регистрирав, па зелени картони, уплата за одмор… Ми доаѓа да ги запалам таму сите.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #14692 на: 21 Септември 2025, 13:10:18 pm »
Веќе си дал пари таму, објасни им дека повторно го имаш проблемот и ако треба, или подобро инсистирај со тебе да ја провозат да го увидат проблемот кој може не секогаш се случува. Верувам дека ќе биде трета среќа :)

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3135
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14693 на: 21 Септември 2025, 13:15:08 pm »
Тужба и адвокат.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #14694 на: 21 Септември 2025, 13:16:10 pm »
Еднаш е веќе вратена, вчера. Цел ден беше таму и не разбирам како не ја средиле.

Сега во понеделник, пак ќе ја носам и планирам таму да останам. Навистина не очекував ваква ситуација, да треба да им висиш над глава.

А пари за нов сервис секако немам, зашо и пред месец дена ја регистрирав, па зелени картони, уплата за одмор… Ми доаѓа да ги запалам таму сите.

Евентуално брзи кредит али не е решение,адвокат тужба поднеси им друго чаре нема!

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #14695 на: 21 Септември 2025, 13:38:24 pm »
Епа во понеделник во 08:00 пред сервис и задно со тебе нека се повозат и нека видат каде е проблемот одма пред тебе.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #14696 на: 21 Септември 2025, 13:56:40 pm »
Just potato(компир) Провери одново штрафовите да не се нестегнати или па заборавиле филтер да га вратат,уље под цела хауба ли е?пушти слики ке ти помогнеме има нестор е од прилеп ке ти среди работа.И земи тој филтер од уље на мајстор у гз начукај му го да памти и да стеза и не им давај алкохол додека работат

Отсутен JustPotato23

• Почетник
  • *
« Одговори #14697 на: 21 Септември 2025, 14:07:22 pm »
Just potato(компир) Провери одново штрафовите да не се нестегнати или па заборавиле филтер да га вратат,уље под цела хауба ли е?пушти слики ке ти помогнеме има нестор е од прилеп ке ти среди работа.И земи тој филтер од уље на мајстор у гз начукај му го да памти и да стеза и не им давај алкохол додека работат
Вчера кога ја зедов, ми рекоа демек некои штрафови не биле стегнати, па ги стегнале, ама еве пак течи.

Инаку кога ќе се отвори хаубата, под неа нема ништо впечатливо дека не е во ред. Чадењето доаѓаше како од внатре длабоко, од горно лева страна кога стоиш пред неа, веднаш пред совозачкото седиште.

Нешто шо еве вака ми падна во очи, се овие дамки од масло, како да течи/течело од ова делче како метален обрач во позадина(долу) на сликава, шо едвај и се забележува оти тешко фокусира камерата тука.
Баш од тука најмногу чадеше.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1724
« Одговори #14698 на: 21 Септември 2025, 15:14:23 pm »
Вчера кога ја зедов, ми рекоа демек некои штрафови не биле стегнати, па ги стегнале, ама еве пак течи.

Инаку кога ќе се отвори хаубата, под неа нема ништо впечатливо дека не е во ред. Чадењето доаѓаше како од внатре длабоко, од горно лева страна кога стоиш пред неа, веднаш пред совозачкото седиште.

Нешто шо еве вака ми падна во очи, се овие дамки од масло, како да течи/течело од ова делче како метален обрач во позадина(долу) на сликава, шо едвај и се забележува оти тешко фокусира камерата тука.

Чадењето ти е од уље што ти капнало на издувна грана, па сега гори уљето. Јас тој проблем го имав кога почна да ми капе уље ради дихтунгот на поклопецот. Го вадеа поклопецот при голем сервис? Ако да, можно е новиот дихтунг (ако воопшто ставиле нов) да не е легнат добро и да капе од него.

Отсутен JustPotato23

• Почетник
  • *
« Одговори #14699 на: 21 Септември 2025, 15:43:29 pm »

Чадењето ти е од уље што ти капнало на издувна грана, па сега гори уљето. Јас тој проблем го имав кога почна да ми капе уље ради дихтунгот на поклопецот. Го вадеа поклопецот при голем сервис? Ако да, можно е новиот дихтунг (ако воопшто ставиле нов) да не е легнат добро и да капе од него.
За тоа зошто чади, до некаде веќе ми се разјасни, но изворот на течењето масло не.
Можно е да е и тоа… Инаку го менуваа маслото, така да ваљда го извадиле и капакот при тоа…? Не знам…