Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2229013 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13725 на: 14 Јули 2024, 13:27:45 pm »
За 5 минути се пумпа  еден суп, не е Маестрал гумењак чамец па да окапеш над пумпа.  Ако веќе те мрзи толку , место да фрлаш еден куп пари за држачи па си изгребал кровот со супот, летнал негде, па свират, поарно купи некоја електрична пумпа за душеци, ќе ја уштекаш на 12в на кијата ќе го напумпаш одма, ако нема доволно снага за крајот, три пати со рачната ке удриш и толку.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13726 на: 14 Јули 2024, 14:23:46 pm »
Порачав од али адаптерче за на компресор. Така ќе биде по лесно, до тогаш ќе мавам со пумпата. Ќе пробам и да ја подиздишам и свиткана на пола да ја внесам у кола на одмор сега, пумпање од нула секој ден не ми се бендисува.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5929
« Одговори #13727 на: 14 Јули 2024, 14:37:10 pm »
Побарај Џамбо некаде да не има од тие како полжав, за душеци шо се, тие имаат висок проток на воздух, ама не друкаат притисок голем, ќе го крени одма, па ќе довршиш со рачна или со оваа за гумите. Овие за гумите на 12в друкаат до 10 бари ама протокот им е 0, како од цевче за жестоко да дуваш, ќе те стемни дур да го напумпаш само со неа :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13728 на: 15 Јули 2024, 08:10:27 am »
Компресор за гуми од кола е наменет да пумпа со помал волумен а поголем притисок, а компресор за душеци и супови е наменет да пумпа повеќе волумен отколку притисок.

И јас мислев душекот за кампување ќе го пумпам со компресорчето за гуми, зажалив после 40 минути брчење и на колата во место и на компресорот што покрај живите, и мртвите ги разбуди во радиус од 500 метра...

Интекс компресор за душеци со 12/220 волти приклучоци, двосмерен е и за пумпање и за дишење, тоа ти треба.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13729 на: 15 Јули 2024, 08:11:20 am »
Линк/слика нешто да знам што да барам

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13730 на: 15 Јули 2024, 08:17:50 am »
Оваа со жолти детали/линии е таа и за 12 и за 220 волти, додека имаш и само за 12 волти со црвени детали:

https://mtdgradina.mk/pumpa-az-naduvuvanje-quickFill-electic-so-adapter-za-vo-avtomobil

https://merkurmak.mk/p/555/inteks-pumpa-za-bazeni-elektrichna-12-v

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #13731 на: 15 Јули 2024, 08:37:18 am »

Не е стандарден приклучокот за пумпање, вака е доле на даската (како белиот дел, ја најдов сликава за илустрација) , не знам како би го извел тоа без да го сечам цревото од пумпата и да го преправам само за компресорчево.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #13732 на: 15 Јули 2024, 08:53:51 am »
Дали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед?

Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3137
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #13733 на: 15 Јули 2024, 09:29:52 am »
Шо ке го учиш Иле нас не учеле ли , се учевме на партизани на контра  еден држи еден легнат третиот се качуе па со господ напред нема застанување каде ке удриме во зелена ограда појаси тоа е, ке се научи само ,такво можеш да најдеш карши дајмонд продавницата што е за велосипеди.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 811
  • The best or nothing.
« Одговори #13734 на: 15 Јули 2024, 11:55:21 am »
Подобро купи му помошни тркала, инаку ќе треба да трчаш со него.
Вака му купуваш 2 помошни тркала. Детето ќе научи да вози, да не гледа кај педалите, како да кочи, итн.
Потоа вадиш едно тркало, а другото го кривиш нагоре, за да му биде како резерва во случај да погреши.
Пола зграда се научија децата вака.  :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #13735 на: 15 Јули 2024, 12:44:11 pm »
^ многу подобро ќе беше на синот никогаш да не му ги монтирав помошните, ќе научеше многу побрзо. Сега ако треба пак дете да се учи да вози точак, помошни никако. Малце трчкање ќе има, ама одма ќе научи. Или па ако е ептен мало детето, прво со баланс бајк и после уште полесно ќе му е да вози со педали.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #13736 на: 15 Јули 2024, 12:49:58 pm »
^ многу подобро ќе беше на синот никогаш да не му ги монтирав помошните, ќе научеше многу побрзо. Сега ако треба пак дете да се учи да вози точак, помошни никако. Малце трчкање ќе има, ама одма ќе научи. Или па ако е ептен мало детето, прво со баланс бајк и после уште полесно ќе му е да вози со педали.

Баш ова сакав да го пишам.
Малецкиот е 4 години, од 2 веќе вози баланс. и тоа неможеш да го стигнеш, прошлата недела седна на точак со педали, сеуште се учи педали да врти(ги врти на назад), али комбинирано гура врти.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 811
  • The best or nothing.
« Одговори #13737 на: 15 Јули 2024, 13:25:41 pm »

Брат ми го учеа вака. Еднаш падна од точак, и никогаш повеќе не се качи. (ниту сега како голем)
Ако на дете му влез страв во коски, тек тогаш ќе биде оф леле мајко.
Нешто слично како со пливање, кога на сила ќе фрлат дете во вода, па плачење и тресење после.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #13738 на: 15 Јули 2024, 15:40:36 pm »
Дали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед?

Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Само woom точаци за мали деца. woom 2 или woom 3. Констукцијата и све е направено многу брзо да научат.

Ќерка ми на 3 години за еден ден ден во рок од 2-3 часа ja научив да вози сама.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #13739 на: 15 Јули 2024, 15:47:39 pm »
400 - 500e за точаче што детето ќе го вози две три години?
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"