Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2229699 пати)

Отсутен atimofejev

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 72
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13755 на: 18 Јули 2024, 17:53:08 pm »
Бидеќи првпат возам кола која користи Адблу, ме интересира од каде е најпаметно да надополнам, односно каде е поквалитетно? Како и колку иде цената, дали е од литар или?

https://alkaloid.com.mk/mk/product/aus-32-al

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #13756 на: 18 Јули 2024, 18:02:52 pm »
Ух, од меморија, некаде меѓу 1800 и 2200 денари. Купив повеќе работи на едно, па не можам да ти кажам точно.

Отсутен Petkoski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #13757 на: 18 Јули 2024, 18:31:35 pm »
Бидеќи првпат возам кола која користи Адблу, ме интересира од каде е најпаметно да надополнам, односно каде е поквалитетно? Како и колку иде цената, дали е од литар или?

И друг ми го има спомнато овој од Алкалоид, меѓутоа незнам дали имаат продавница негде или како може од таму да се купи да не знаеш?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #13758 на: 18 Јули 2024, 21:00:01 pm »

И друг ми го има спомнато овој од Алкалоид, меѓутоа незнам дали имаат продавница негде или како може од таму да се купи да не знаеш?
Ke gledas da kupuvas vo zapecatena ambalaza i sto ne e stoena na sonce/toplo. Bidejki e rastvor na urea ako ispari del od vodata stanuva pokocentrirana odnosno pravi polesno i povekje kristali.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #13759 на: 19 Јули 2024, 07:47:54 am »
Дали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед?

Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Балансер, чичин.
Рачкава веројатно ја имаат во велосипед.мк но нема да допринесе позитивно кон процесот на учење.

Сега, последно време се безобразни со цениве на балансери, така да имаш и варијанта убаво точаче, па извади му педалите.

Штом ќе го видиш дека бутка подолги правци без да допре со нозе на земја - штекај педалите и ќе провози за пола саат.
Нема да се наведнеш ниту еднаш: профит! :)

Вчера нарачана рачката од https://velosiped.mk/, денеска стигна и ја монтирав на точакот од малиов. На прв поглед изгледа ок и држи стабилност. Ќе ја пробаме уште попладнево. 
Те молам да споделиш импресии/искуство (може и во порака) од употреба. И јас се мислам да земам за малата па дали воопшто вреди.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 243
« Одговори #13760 на: 19 Јули 2024, 14:00:10 pm »
@aronmacedon дефинитивно вреди да се земе, особено ако имаш мака со кичма/половина. Еве со малиов последниве 2 дена по 1-1.5 часа возиме надвор и можам да кажам дека за брзо ќе се научи според тоа што го гледам.

Прилично е практично бидејќи одиш позади него и го "држиш" со рачката и повремено ја пушташ односно контролираш за сам да балансира без да те боли кичма. За парите (550 денари) дефинитивно вреди.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 240
« Одговори #13761 на: 19 Јули 2024, 23:29:56 pm »
@aronmacedon дефинитивно вреди да се земе, особено ако имаш мака со кичма/половина. Еве со малиов последниве 2 дена по 1-1.5 часа возиме надвор и можам да кажам дека за брзо ќе се научи според тоа што го гледам.

Прилично е практично бидејќи одиш позади него и го "држиш" со рачката и повремено ја пушташ односно контролираш за сам да балансира без да те боли кичма. За парите (550 денари) дефинитивно вреди.
Ти благодарам ептен за споделување на искуството, дефинитвно ќе земам и јас.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8892
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #13762 на: 20 Јули 2024, 00:09:39 am »
Фино!

Очекував најмалку дупло од тоа да е... со оглед дека еден фаќен штендер од "добрите" е 1000 денари...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6151
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13763 на: 22 Јули 2024, 13:47:02 pm »
Каде можам да најдам федер што ја враќа рачната кочница? Кај мене од време (26 год.) е ослабен доста и останува поткрената рачната и квичи. По оем број го најдов ама дури ни на интернет го нема.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #13764 на: 23 Јули 2024, 09:13:44 am »
eto
podmackana ti e kocnicata, sajlite proodni ?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13765 на: 23 Јули 2024, 09:33:10 am »
Нема време за кај Ето. Имам тука половни делови, ама 26 години си се 26 години. Сајлите се нови (Bosch) и проодни и чисти.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 344
« Одговори #13766 на: 23 Јули 2024, 12:47:47 pm »
Kaj moze da se kupi patosnici za bagaznik a da ne bidat carbox, samad, autolux?

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13767 на: 23 Јули 2024, 12:58:20 pm »
каросерија.мк

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #13768 на: 23 Јули 2024, 14:15:49 pm »
каросерија.мк

Мислам дека каросерија.мк е на аутолукс

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13769 на: 23 Јули 2024, 14:27:05 pm »
Да, на Влатко Филипов се двете фирми, но има голема разлика во цените. За мојата кола патосница е 1300 денари, на аутолукс кога проверив последно беше доста поскапа.

Исто негови се:
www.picnic.mk

www.autolux.mk

www.karoserija.mk

www.patosnici.mk

www.vetrobrani.mk