Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Бидеќи првпат возам кола која користи Адблу, ме интересира од каде е најпаметно да надополнам, односно каде е поквалитетно? Како и колку иде цената, дали е од литар или?
Цитат: Petkoski на 18 Јули 2024, 17:14:56 pmБидеќи првпат возам кола која користи Адблу, ме интересира од каде е најпаметно да надополнам, односно каде е поквалитетно? Како и колку иде цената, дали е од литар или?https://alkaloid.com.mk/mk/product/aus-32-al
Цитат: atimofejev на 18 Јули 2024, 17:53:08 pmЦитат: Petkoski на 18 Јули 2024, 17:14:56 pmБидеќи првпат возам кола која користи Адблу, ме интересира од каде е најпаметно да надополнам, односно каде е поквалитетно? Како и колку иде цената, дали е од литар или?https://alkaloid.com.mk/mk/product/aus-32-alИ друг ми го има спомнато овој од Алкалоид, меѓутоа незнам дали имаат продавница негде или како може од таму да се купи да не знаеш?
Цитат: Nandor The Relentless на 15 Јули 2024, 23:18:57 pmЦитат: [member=356]ile[/member]@ на 15 Јули 2024, 08:53:51 amДали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед? Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Балансер, чичин.Рачкава веројатно ја имаат во велосипед.мк но нема да допринесе позитивно кон процесот на учење.Сега, последно време се безобразни со цениве на балансери, така да имаш и варијанта убаво точаче, па извади му педалите.Штом ќе го видиш дека бутка подолги правци без да допре со нозе на земја - штекај педалите и ќе провози за пола саат.Нема да се наведнеш ниту еднаш: профит! Вчера нарачана рачката од https://velosiped.mk/, денеска стигна и ја монтирав на точакот од малиов. На прв поглед изгледа ок и држи стабилност. Ќе ја пробаме уште попладнево.
Цитат: [member=356]ile[/member]@ на 15 Јули 2024, 08:53:51 amДали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед? Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Балансер, чичин.Рачкава веројатно ја имаат во велосипед.мк но нема да допринесе позитивно кон процесот на учење.Сега, последно време се безобразни со цениве на балансери, така да имаш и варијанта убаво точаче, па извади му педалите.Штом ќе го видиш дека бутка подолги правци без да допре со нозе на земја - штекај педалите и ќе провози за пола саат.Нема да се наведнеш ниту еднаш: профит!
Дали некој знае каде може да набавам ваква рачка за велосипед? Мака имам со кичмата а сакам малиот да го научам летово да вози велосипед. (Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
@aronmacedon дефинитивно вреди да се земе, особено ако имаш мака со кичма/половина. Еве со малиов последниве 2 дена по 1-1.5 часа возиме надвор и можам да кажам дека за брзо ќе се научи според тоа што го гледам. Прилично е практично бидејќи одиш позади него и го "држиш" со рачката и повремено ја пушташ односно контролираш за сам да балансира без да те боли кичма. За парите (550 денари) дефинитивно вреди.
каросерија.мк