Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2226792 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #13665 на: 04 Јули 2024, 09:44:13 am »
Se gledat dali e svajcovan ozdola. Ne su videl nwkoj ozgora da gi otvara.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7998
  • Плинаш!!!
« Одговори #13666 на: 05 Јули 2024, 12:10:21 pm »
Што мислење/искуство имате со делови од брендот јапанпартс? Се работи за амортизери, јас више ги земав, не се одбиваше понудата поради цената ама би сакал и ваше мислење, што да очекувам.

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13667 на: 05 Јули 2024, 12:43:09 pm »
Demek ok bile... Ko trebase nekoj lager da menja ilo jp ili fag, kao isti bile po kvalitet.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #13668 на: 05 Јули 2024, 14:36:09 pm »
Препорака за посаглам течност за брисачи или да не се замарам, се е исто. Дали би имало разлика со red summer на Sonax и каде да се купи освен во Карбокс? Или нешто друго да препорачате, фала
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #13669 на: 05 Јули 2024, 15:14:44 pm »
Јас од Wurth Blitz сум презадоволен.

Створив и залиха некоја од 20-тина литри...

Присутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 403
  • Macedonia
« Одговори #13670 на: 05 Јули 2024, 17:07:40 pm »
Препорака за посаглам течност за брисачи или да не се замарам, се е исто. Дали би имало разлика со red summer на Sonax и каде да се купи освен во Карбокс? Или нешто друго да препорачате, фала

Јас последно земав од Sonax концентрат и сум задоволен. Разноразни брендови многу не сум користел, обично оние на Макепетрол претходно што вршат работа во глобала ама некој пат и не е тоа тоа.

А баш се мислев и да земам едно Wurth нареден пат колку за споредба како парираат со Sonax-от.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #13671 на: 05 Јули 2024, 19:44:34 pm »
Јас од Wurth Blitz сум презадоволен.

Створив и залиха некоја од 20-тина литри...
Кај има да се купи ова од Вурт?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6433
« Одговори #13672 на: 05 Јули 2024, 20:53:55 pm »
Јас купувам од Лукоил.

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #13673 на: 05 Јули 2024, 21:00:44 pm »
Клима на кола, кога ќе се вклучи дува ладно, но по некое време почнува да дува топло. Фреон има фул. Што може да е? Клапни некои имало или пак нешто друго.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #13674 на: 05 Јули 2024, 21:12:14 pm »
Клима на кола, кога ќе се вклучи дува ладно, но по некое време почнува да дува топло. Фреон има фул. Што може да е? Клапни некои имало или пак нешто друго.
Povekje pricini ima: klapni, freon moze da e prepuna, moze od druga pricina da kreva mn pritisok pa da gasi kompresor...

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #13675 на: 05 Јули 2024, 22:10:57 pm »
Дали бравава е отидена? Нема година откако ја сменив, а тој што ја монтираше (мме) ми вели дека не била квалитетна (тој ја купи). Ми рече да земам нова да ја монтирал.
https://imgur.com/a/2FjIUnu
Никој? Во меѓувреме е нарачана нова брава, кога ќе го ставам клучот убаво си врти, но за вадење после првиот контакт мора да се турни силно навнатре за да сврти уште 1/4 и да го извадам. За палење е во ред и контакт и сѐ. Да не излезе трошоков џабе?

Отсутен fuzzjaw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 529
  • Alfa Romeo Giulietta 1.4TB
« Одговори #13676 на: 05 Јули 2024, 23:10:52 pm »

Каква кола? И јас би се сомневал на клапните, Фиат и скоро се шо е од нивна групација го имат тој проблем со автоматска клима.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #13677 на: 05 Јули 2024, 23:45:32 pm »

Вентил на компресор, недоволно ефикасен хладњак за клима... Личи како да гаси компресорот ради превисок притисок.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #13678 на: 06 Јули 2024, 00:48:04 am »
Дечки, некој во Македонија да работи хидрографика? Има едни на фејсбук, им пишав ама нема одговор веќе месец дена, следно најблиску Србија..

Имам некоја замисла за следна година за летниот сет бандажи, па да видам дали е изводливо со хидрографика или ќе треба да ги шприцам бандажите

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #13679 на: 06 Јули 2024, 04:23:02 am »
Кја мене слаб беше компресорот и прајше така.

Дали бравава е отидена? Нема година откако ја сменив, а тој што ја монтираше (мме) ми вели дека не била квалитетна (тој ја купи). Ми рече да земам нова да ја монтирал.
https://imgur.com/a/2FjIUnu
Никој? Во меѓувреме е нарачана нова брава, кога ќе го ставам клучот убаво си врти, но за вадење после првиот контакт мора да се турни силно навнатре за да сврти уште 1/4 и да го извадам. За палење е во ред и контакт и сѐ. Да не излезе трошоков џабе?
И шо, еднуш годишно брава ќе земаш? Директно на улошка тогај пали ја, фрли ја бравата.