Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2231908 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #10860 на: 14 Февруари 2022, 17:40:26 pm »
како се викат ова ? и на енглески плс.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Door Sill
Ги отворив ама фала, се отепав од барање treshold  xD

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #10861 на: 14 Февруари 2022, 17:52:44 pm »
Некој да имал сличен проблем да знае да помогни.
на сеат кога притискам кумплуг го снемува трпањето а кога е лер неубо работи,исто при промена на брзини додека е со мала туража затресува се додека не се додаде туража.
сменет потисна сет замаец носи статичен и не е сменет
Замаецот

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10862 на: 14 Февруари 2022, 18:43:45 pm »
Fiksen e

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #10863 на: 14 Февруари 2022, 18:45:36 pm »
Денес бев да ја регистрирам колата и на технички ми рекоа дека треба да сменам гумени чаури на вилушки. Набрзна погледнав на Аутоцентар ама не најдов такво нешто. Имаат друг назив?
И препорака кај да ги сменат?
Во Скопје

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #10864 на: 14 Февруари 2022, 21:01:43 pm »
fiksen staticen Da
Good Year

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #10865 на: 15 Февруари 2022, 02:20:16 am »
Денес бев да ја регистрирам колата и на технички ми рекоа дека треба да сменам гумени чаури на вилушки. Набрзна погледнав на Аутоцентар ама не најдов такво нешто. Имаат друг назив?
Во Скопје

Нема, чаури на вилушки се викаат.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10866 на: 15 Февруари 2022, 06:47:41 am »
Пред некој ден ги следев параметрите на дијагностика и ми паднаа чудни вредностите за Маф сензорот (Air Mass).

При работа на лер и константна брзина, actual и expected вредностите скоро се поклопуваат. Но при забрзување и полна туража, actual вредноста е за скоро 400мг (1300 vs 900) поголема од expected.

Поради која причина би можело да се јавуваат вакви големи разлики?

Нема зачувани никакви грешки, не чади, има нормална потрошувачка, ЕГР стои и е функционален (чистен пред 2-3 месеци), катализаторите стојат. Единствено можда послабо прима како за 150кс, ама ова е одокативно според мене Дали воопшто треба да го исчистам Маф сензорот со клинер за Маф сензор?

Некој што има следено/дијагностицирано вакви патаметри да кажи свое мислење зошто се јавуваат вакви разлики?

@Simo - Carrier159  знам ти имаш дијагностика, претпоставувам имаш следено вакви параметри на дизел па да кажиш мислење?
Искрено, не се сеќавам на 147-цата како беа тие параметри при забрзување. 
Ако не си го исчистил до сега сензорот, исчисти го, нема зијан. Можеби ќе нема ни ќар, ама зијан нема :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10867 на: 15 Февруари 2022, 07:35:58 am »
Во Скопје

Чаури за рамо да не се?
Ако не го знајш делот како изгледа, џабе ќе гледаш.  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #10868 на: 16 Февруари 2022, 13:18:34 pm »

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #10869 на: 16 Февруари 2022, 20:35:37 pm »
Ajde mala pomos, Punto 2006ta 1.2 benzin, koga ke se otpusti gas tropka nesto napred kaj motorot, zvuk ist kako jabucica koga tropa.
Sto bi mozelo da e?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #10870 на: 16 Февруари 2022, 20:44:21 pm »
Држач некој на мотор?  Зглоб полуосовина? Ова ако си исклучил од подвозје све, спони на баланштангла, рамења и сл.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
« Одговори #10871 на: 17 Февруари 2022, 17:07:49 pm »
Во Скопје

Мал апдејт
Денес сменети чаури на вилушки (видов како изгледаат :) ), јабучици и манжетни. Воедно и центрирана. Сервисот направен на Илинденска, Тихо мислам се вика

Отсутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 258
« Одговори #10872 на: 17 Февруари 2022, 18:26:17 pm »
Во Скопје

Мал апдејт
Денес сменети чаури на вилушки (видов како изгледаат :) ), јабучици и манжетни. Воедно и центрирана. Сервисот направен на Илинденска, Тихо мислам се вика

Proveri si sto ti stavile i starite pobaraj si gi, ne gi bie dobar glas.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 246
« Одговори #10873 на: 18 Февруари 2022, 01:24:15 am »
Дечки ми требаат кровни носачи, држач за велосипеди(2/3) и гумена патосница за багажник за форд фиеста 2006, би сакал се да земам од едно место и не би сакал да потрошам повеќе од 300 евра.
Знам дека треба да отидам таму за да видам што точно имаат на залиха но  засега гледам на страните на самад и еуростил.
Имате ли препораки кој бренд/ какви носачи да гледам и каков држач за велосипед е попрактичен, за на петта врата или горе на носачите.
Од самад имам земено наслон за рака и гледринг патосници и сум задоволен од квалитет и услугата.
Некоја препорака  да барам ли и на други места?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10874 на: 18 Февруари 2022, 01:35:38 am »
CarBox ти е трета опција, за кровни носачи гледај да се со аеро профил барем маааалку да скратат од буката што ќе се појави од ветрот.

Би рекол да одиш на алуминиумски ако ја чуваш и возиш колата подолго, ако нес и сигурен дали ќе ја чуваш, земи си ги најефтините, најмалце пари ќе изгубиш.