Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2593303 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #10335 на: 07 Октомври 2021, 18:17:29 pm »
колеги клабери, бидејќи мајсторов мој за Цитроен е моментално у АУТ, ми треба препорака за мајстор/сервис за Цитроен. Не е битно у која населба, било каде у Скопје.

бујрум со предлози и искуства, секој е добредојден. :)
Мазак?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #10336 на: 07 Октомври 2021, 18:24:50 pm »
@KaZaN За нешто конкретно или редовен сервис.....мислам за Цитроен некој ги пофали Цилаз (кај поранешно Раде Кончар),..... јас моето Рено го сервисирам во Виталеда, каде гледам и доста други „французи“ како Пежо, Цитроен
за Виталеда сум слушал пофални зборови, само мислев дека се само за Рено. Фала.

Dac servis? Gledam dosta Citroeni servisiraat, kaj nas vo firma sluzbenite gi nosat tamu...🤔
DAC ми го имаат спомнато еднаш многу оддамна. Само ете, не ми текна. :)

колеги клабери, бидејќи мајсторов мој за Цитроен е моментално у АУТ, ми треба препорака за мајстор/сервис за Цитроен. Не е битно у која населба, било каде у Скопје.

Мазак?

Auto Mazak - Пинтија?

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
« Одговори #10337 на: 07 Октомври 2021, 18:39:34 pm »
@KaZaN За нешто конкретно или редовен сервис.....мислам за Цитроен некој ги пофали Цилаз (кај поранешно Раде Кончар),..... јас моето Рено го сервисирам во Виталеда, каде гледам и доста други „французи“ како Пежо, Цитроен
за Виталеда сум слушал пофални зборови, само мислев дека се само за Рено. Фала.

Dac servis? Gledam dosta Citroeni servisiraat, kaj nas vo firma sluzbenite gi nosat tamu...
DAC ми го имаат спомнато еднаш многу оддамна. Само ете, не ми текна. :)

Мазак?

Auto Mazak - Пинтија?
Да да

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
« Одговори #10338 на: 13 Октомври 2021, 18:43:04 pm »
Здраво дечки.
Ми треба заден лонец за Опел Астра Г од 2002 година, бензионец.
Препорака каде можам да најдам ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #10339 на: 13 Октомври 2021, 19:22:44 pm »
As Stil кај Дојрана во Автокоманда.

http://www.asstil.com.mk/

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 387
« Одговори #10340 на: 14 Октомври 2021, 18:03:54 pm »
Има проблем. Под мала не сака да прима убаво гас т.е сецка од кога ќе загрее, 1ва за тргнување не сака да прими се до 3000обртаи како да се гуши, 2ра 3та 2000обртаи во вожња ќе и текне да сецка како треска цела кола се треси напред назад од сецкањето над 2500-3 обртаи океј е, иритира многу во вожња.. Свеќици Brisk се во ред, каблие NGK исто се ред, филтер за плинот промемет.. Ова го прави на плин а на бензин се прима ок. Гориво само од Лук Оил ставано, Макпетрол не ме бендисува. Mazda 1.8 105hp

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10341 на: 14 Октомври 2021, 18:29:06 pm »
Провери бомбини,или плински дизни.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен goran2406

• Почетник
  • *
  • Пораки: 44
« Одговори #10342 на: 14 Октомври 2021, 18:51:34 pm »
Здраво клабери,
Имам проблем со сензор за ДПФ, грешка на ОБД P2452: Particulate filter pressure sensor A-circuit
Набавен е нов сензор (Bosch) и ме интересира колку е комплицирана промената и дали е потребна адаптација на истиот. Се работи за Сеат Леон 1p+ 2011 2.0 TDI 103KW.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1924
« Одговори #10343 на: 14 Октомври 2021, 21:52:07 pm »
Денеска случајно забележав дека кога кочам штоповите прво трепкаат па после неколку трепкања светат константно додека држам кочница Моментално се почуствував како да возам арачиновски сеат леон/алтеа (најверојатно новиот гољф 3)

Како е ова направено? Има некое матрикуле (и каде се наоѓа да го извадам одма?) или треба преку дијагностика да го исклучам?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10344 на: 14 Октомври 2021, 22:30:29 pm »
@Silvester чекај, ова на Алфата се случува? Ме уби анегдотата со Арачиново. Може да се неколку причини - лоша конекција на пиновите, да не се затвара убаво струен круг или пак да се сменети OEM ламбичките па да има веќе таков вградено модул внатре, пааа се до некој осигурач.

Пробај со наједноставното и најлесното - на мултиметар дали е се во ред со конекција и после смени ги ламбичките со најобични од бензинска.

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #10345 на: 14 Октомври 2021, 22:47:36 pm »
Не е на алфата, претходниот газда немал такви фетиши

Скоро сигурен сум дека не е проблем/дефект туку "фичр" бидејќи многу често го гледам на сеати кои ги возат бацина. Баш забележи кога кочи некој од овие што се лепат по браници на булевари, прво им трепкаат штоповите (најверојатно мислат дека се тркачи), па после светат константно како во мојов случај.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #10346 на: 14 Октомври 2021, 23:33:31 pm »
Emergency braking фичр е тоа, и е многу корисно да ги предупреди занесените позади тебе дека успоруваш поагресивно, па да нагазат и тие на кочница.

Ја не би исклучувал ништо, дури и да може. Кочи си нормално, и нема да се вклучува ;D Имаше коли кај што покрај трепкање на штоповите, се пуштаа и жмигавци, па имаш новогодишен лајт шоу.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15126
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10347 на: 14 Октомври 2021, 23:33:54 pm »
На доста нови возила при нагло кочење прво трепкаат така неколку пати,па после светат константо...
Тоа е кога има застој или нешто се десило и се кочи наеднаш,да го "извести" тој зад тебе дека треба нагло да кочи и да боди внинателен.(Низ Еу чим има застој се пуштаат сите трепкачи),за да тој одназад не те собери со 200.
Ама секојдневно има по 1-2 тешки сообраќајки во застои посебно со камиони.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Silvester

• Редовен
« Одговори #10348 на: 15 Октомври 2021, 00:04:36 am »
Значи назад сум со технологијава Не знам како функцинира кај мене ама го забележав додека паркирав. Сигурно при паркирање не стегам на педалата со сета сила па да трепка. Најверојатно кај мене трепка при секое кочење, без разлика дали е нагло или не.

А тоа што вика Мечето, и јас имам навика на отворено кога кочам нагло да пуштам четири за тој зад мене да забележи.

Викендов ќе натерам некој другар да вози зад мене. Ако трепка на секое кочење го исклучувам, ако трепка само при нагло кочење мооожеби ќе го оставам.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #10349 на: 15 Октомври 2021, 08:18:22 am »
Што алфа е тоа? Не се сеќавам дека на некоја алфа трепкаат штопови. Ако нагло кочиш, на поновите има 4 жмигавци брзо трепкање, ама штоповите мора константно да светат. Сигурно е некој афтермаркет булшит.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.