Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2594027 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #10320 на: 27 Септември 2021, 17:31:05 pm »
И кожата фатила корозија ;D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #10321 на: 02 Октомври 2021, 10:49:34 am »
Кај кој мајстор во Скопје да одам да ми смени антифриз и испушти воздух од систем?

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10322 на: 02 Октомври 2021, 15:46:59 pm »
@smole Сигурен сум дека можеш да го направиш тоа и кај BoMi Auto или кај сличен поуниверзален мајстор.

И тука на Илинденска има уште еден таков сервис

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #10323 на: 02 Октомври 2021, 15:51:05 pm »
Каде можам да репрограмирам далечинско за гаражна врата?
Не треба да се прави копија, само да се смени отварањето од едното копче, на другото, бидејќи копчето кое примарно се користи е пред испуштање душа.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #10324 на: 02 Октомври 2021, 15:56:47 pm »
@MartinAlfista Провери кај Клучар Туфо, тој чачка таква електроника. Ми се допаѓа како почетната страна на неговиов сајт е Отварање на сите видови автомобили.  ;D

Или поблиску ти е клучарот во Веро Тафталиџе. Само зависи од печатеното коло дали може да се направи тоа. Имам копчиња (50) нарачани од Алија, ако ти збркаат работи да ти дадам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10598
« Одговори #10325 на: 02 Октомври 2021, 16:40:16 pm »
Не треба да се прави копија, само да се смени отварањето од едното копче, на другото, бидејќи копчето кое примарно се користи е пред испуштање душа.
Колку што видов на работа во неколку наврати, програмирањето се врши на лице место каде што се наоѓа моторот/централата од гаражната врата.

Пробај да најдеш упатство од моторот, сигурно има наведено на кој начин се врши програмирањето.

Отсутен ceki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 53
« Одговори #10326 на: 02 Октомври 2021, 17:07:37 pm »
Не бе, ова е Енџин еку. Нема врска со бравите и централното. Боди компјутерот ги прави сите работи, а у врата (и позади седиште) се нодови.
srediv decki so centralnoto kupiv univerzalno i go povrzav raboti odlicno.
gi najov zicite od bravite gi presekov so klesti i gi povrzav.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #10327 на: 02 Октомври 2021, 19:24:57 pm »
Колку што видов на работа во неколку наврати, програмирањето се врши на лице место каде што се наоѓа моторот/централата од гаражната врата.

Пробај да најдеш упатство од моторот, сигурно има наведено на кој начин се врши програмирањето.

Немам пристап до моторот, се е затворено и е на 2.8 метри висина, и да сакам да отворам ќе треба да се качувам...

Затоа барам некоја ваква опција... Ќе прашам кај Туфо, фалс ти @dbl.dzo, слушнав и реклама од некои други на радио додека возев, ама додека се фокусирав што се рекламира, изгледа пропуштив кога го кажуваа името на фирмата ;D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #10328 на: 03 Октомври 2021, 19:29:12 pm »
Некој дали имал сличен проблем со паркинг сензори ?

Пред некое време почна некогаш да работат некогаш не, ставен е на дијагностика и кажува дека нема сигнал заден среден десен.. Го извадив џекот прснав со вд40 вратив и потоа работеше 2 дена па пак прекина, па едно време пак почнаа да работат и пак прекинаа...

Дали е до контактот нешто или па до самиот сензор ?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3907
« Одговори #10329 на: 05 Октомври 2021, 23:15:21 pm »
Decki da ne znaete nekoj sto poprava led svetla/stopovi/diodi? 🤔 Konkretno na mp3-kava na zadniot lev stop se pregoreni nekoi diodicki, a nekoi konstantno trepkaat, i bi sakal da se sredi toa  ;D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Aj pak da prasam...anyone?🤔
@AUUU kaj koj da gi odnesam da gi smeni led diodite, nikoj ne se nafaka 😁

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7366
« Одговори #10330 на: 06 Октомври 2021, 06:56:42 am »
Decki da ne znaete nekoj sto poprava led svetla/stopovi/diodi? Konkretno na mp3-kava na zadniot lev stop se pregoreni nekoi diodicki, a nekoi konstantno trepkaat, i bi sakal da se sredi toa  ;D
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Aj pak da prasam...anyone?
@AUUU kaj koj da gi odnesam da gi smeni led diodite, nikoj ne se nafaka
Знам, сите креваат раменици, само сам да си ги средиш. Мораш сам да ги отвориш, после за лемење ќе се најде некој.

Ја би радо да ти помогнам, ама поради недостаток на време можам само да споделам како јас ги средив моите на времето кога имав и слободно време :)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #10331 на: 06 Октомври 2021, 13:32:02 pm »
Daj ti sredi gi, plakam kolku ke reces ne e problem, za otvaranje ke gi preseceme da gi ebam, posle dvokomponenten lepak ke gi zalepime kaj ke mrdnat 😁

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #10332 на: 07 Октомври 2021, 13:49:29 pm »
колеги клабери, бидејќи мајсторов мој за Цитроен е моментално у АУТ, ми треба препорака за мајстор/сервис за Цитроен. Не е битно у која населба, било каде у Скопје.

бујрум со предлози и искуства, секој е добредојден. :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2816
« Одговори #10333 на: 07 Октомври 2021, 14:14:22 pm »
@KaZaN За нешто конкретно или редовен сервис.....мислам за Цитроен некој ги пофали Цилаз (кај поранешно Раде Кончар),..... јас моето Рено го сервисирам во Виталеда, каде гледам и доста други „французи“ како Пежо, Цитроен
Своерачен потпис ;)

Отсутен Roci

• Сениор
« Одговори #10334 на: 07 Октомври 2021, 15:40:54 pm »
Dac servis? Gledam dosta Citroeni servisiraat, kaj nas vo firma sluzbenite gi nosat tamu...🤔