Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2236451 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9705 на: 22 Април 2021, 00:20:00 am »
Мене па не ми е јасно како на некои луѓе им е одбивно да врзат појас, 3 секунди работа е.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9706 на: 22 Април 2021, 09:11:22 am »
Зошто ако е да прекине да титка појасот, лажњак купуваат луѓе обично. Ова продужниов кабел е комбинирка, ем да не титка ем да не го вадиш пред да врзеш појас.
За секоја кола може да се исклучи титкањето за појас. Или преку комбинација на копчиња, или преку vagcom. Или со ставање појас. Со тоа што си останува можноста за да се става појас, за разлика од со „лажњак“ (кој сосема го оневозможува појасот) или пак со дискутабилен продолжеток кој може да се прецвика.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #9707 на: 22 Април 2021, 09:13:22 am »
Зошто ако е да прекине да титка појасот, лажњак купуваат луѓе обично. Ова продужниов кабел е комбинирка, ем да не титка ем да не го вадиш пред да врзеш појас.

Според името seat belt extender мене ме асоцира дека му треба на некој многу дебел, трудна жена или пак инвалид, или за некакво си додатно седиште, детско и сл. за да го продужиш стандардниот појас.
Не знам од какви други побуди некој би го барал?!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #9708 на: 22 Април 2021, 09:18:47 am »
Можеби е заглавен појасот на некоја точка, па не може доволно да се истегне. Не знам.

Само би бил екстремно внимателен со таква работа. Се кинат/кршат, и не ми се верува дека се подеднакво безбедни како постоечкиот појас.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9709 на: 22 Април 2021, 09:19:16 am »

Според името seat belt extender мене ме асоцира дека му треба на некој многу дебел, трудна жена или пак инвалид, или за некакво си додатно седиште, детско и сл. за да го продужиш стандардниот појас.
Не знам од какви други побуди некој би го барал?!
Идејата е супер, зошто се премногу напикани каишите и покрупен или подебел човек многу тешко ги достигнува. Згора на тоа што ти е тргнато титкањето. Меѓутоа цврстината и јакоста на употребените материјали е дискутабилна ако се користи како екстендер.

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #9710 на: 22 Април 2021, 09:23:29 am »
Мене па не ми е јасно како на некои луѓе им е одбивно да врзат појас, 3 секунди работа е.
Стариот еднаш ми рече дека му ги гужвало блузите и тогаш сфатив дека никад нема да го натерам човекот појас да носи  ;D ;D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9711 на: 22 Април 2021, 09:45:37 am »
Појасот и смета на цицки.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #9712 на: 22 Април 2021, 10:18:50 am »
Стариот еднаш ми рече дека му ги гужвало блузите и тогаш сфатив дека никад нема да го натерам човекот појас да носи  ;D ;D

Кога ќе сфати касно ќе биде.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9713 на: 22 Април 2021, 10:49:13 am »
Извади му го седиштето и стави му гајба од пиво за да не му се гужва блузата на грбот :)

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 790
« Одговори #9714 на: 22 Април 2021, 17:22:56 pm »
Ме замисливте сега.
Ставив booster седиште за малата, и тешко ми е врзувањето на каишот, т.е. скоро недостапно.
Ми треба мал продолжеток за да можам да ја закопчам.
Земав вчера од Хубо, ама касно видов дека приклучокот на задните седишта е различен од предните, и сега морам да барам нов продолжеток или да го сецнам постоечкиот на колата.
Едноставно, годниот дел е прав, како што е обоено со црвено на сликата, а треба да е малку закосен за убаво да влезе.

Како и да е, ке одам утре до Car Box да видам таму што ке најдам.

Додека одам натаму, препорака за средство како восок со кој да ја испрскам колата после перење кај пералните на Окта ?
И крпа за бришење.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #9715 на: 24 Април 2021, 21:49:31 pm »
Денеска видов дека на цревото за поврат на уљна пареа, се наоѓа ова чудово внатре ;D ;D

Исто се јавува на капачето за антифриз додека на капачето за ставање уље и шипката нема ништо.

Вода не губи нити троши масло.

Некој совет?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #9716 на: 24 Април 2021, 22:03:45 pm »
Цуфка.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6434
« Одговори #9717 на: 24 Април 2021, 22:04:22 pm »
Редовно "издувување" си сака.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #9718 на: 24 Април 2021, 22:07:56 pm »
Треба да се чисти цел систем или само да ја издувам?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9719 на: 24 Април 2021, 22:37:40 pm »
Чеки другар, на капачето за антифриз никако не смее да има моторно масло