Точно, но една птица не носи пролет. Нека се средат другите работи, дпф и катализатори сакал-неќел сам ќе го вратиш, ама ко ќе ти изваат на мајстор катализатор прво него да го казнат. Ене види таљанско на пример како е, ојш ја сервисираш па ја регистрираш, нема пријатели-душмани,нема сервиси в гаражи, сервисот ти дава гаранција дека е се како што треба и ако ти го извадил дпф си одговара.
Како можи тоа возило без дпф да влегло кај нас? Ти си го зел као демек ок е, регистрирано.
Него појдовниот муабет беше дека дпф е последица, чим се затнал дпф не треба да го извадиш, него да видиш што го затнало. Тоа нема да се деси на ниеден мајстор, што повлекува многу работи. Еве дај ми памет кај да пријава што ми извајле катализатор без мое знаење? И да има ефект истото. Значи многу работи се инволвирани за една навидум банална работа.
Еве ја обеќа дека ќе кла катализатор, само да киниса работава напред.
По мое мислење инустријата е бр 1 за загадување, потоа загадувањето од дрво и нафта/пластика не е исто, поради што дрвото има поедноставни и по кратки јаглеводородни врски, па на организмот не му е проблем да ги разложи, за разлика од пластиката/нафтата што има долги јаглеводородни Зинџири што Господ не може да ги разложи, ама ете нека се изјасни некој биолог/доктор, може сум грешка.
Башка ја и не се буна за воздухот, д не ваѓа табели на кое месето е воздухот како причинител на рак.
Апсолутно. Не ме сфаќај погрешно, не те напаѓам тебе или антибиотик конкретно, само го изразувам своето мислење околу еколошката катастрофа во која што живееме и нашиот придонес кон истата.
Секако дека ги имаме истите права сите и треба подеднакво да ги уживаме, барем овде на форумов