Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2813686 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9255 на: 25 Декември 2020, 09:53:30 am »
Оставаш кола, се враќаш по 3 дена, мајсторот ти вели која кола, не си оставил тука кола, појма немаш каде си ја оставил.
Што си ти крив ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9256 на: 25 Декември 2020, 09:55:59 am »
i to se deshavat. Pola od majstorive ne se ni registrirani.
Mene mi go izvaja, nit mi kazaa niti nishto, a i ne su samo ja. Niti znaat nekoi shto e katalizator i za shto sluzi. Posle 3 meseci vidov deka e dolu cefka, jbg. 

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4786
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #9257 на: 25 Декември 2020, 10:12:58 am »
толку ни е стандардот, инаку не верувам дека некој има посебна желба да вози без дпф...
Епа не купувај дизел дагоее. Купи си економичен бензинец и ако стварно многу возиш монтирај плин(има субвенции ако добро се сеќавам), неспоредливо почисто и поевтино.

Побитно е да влече колата или детето да не ти умре од рак бели дробови? Истово можам да го прашам и за греење на дрва, побитно е да ти биде романтично и да седиш по гаќи дома или да дишеш чист воздух? Ама не можам да ја стоплам куќата, па пресели се во стан, барем сега има избор за сечиј џеб.

Знам дека 99% ќе одберат да влече колата и романтична атмосфера и затоа сме до ова дереџе, нити Меркел нити Борисов нити Зајко ни е крив. Се додека се чека некој друг(државата, ЕУ, НАТО, Биле Гец, Ердоган...) да ни ги реши проблемите ќе одиме надолу и ќе пишуваме на ФБ: ALOOO DALI STE NORMALNI NE OTRUVTEE(бута влажен трупец у ќумбето/црвена нафта во тамчето/пали ѓубре во двор).

Mene mi go izvaja, nit mi kazaa niti nishto, a i ne su samo ja. Niti znaat nekoi shto e katalizator i za shto sluzi. Posle 3 meseci vidov deka e dolu cefka, jbg. 
Мајсторот си лапнал гага дпф. Затоа спомнав дека кај “пријател“ во гаража не треба се прави кола. Намерно/ненамерно ќе те заебе и на крај дупло ќе си платиш (сиромавиот секогаш дупло....).

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 318
  • МАЗДАШ
« Одговори #9258 на: 25 Декември 2020, 10:16:22 am »
eve ti si absoluten laik za koli, odish na majstor, velish ne mi vleci kolata ili ne znam ti shto, se vrakjas po 3 dena majstoro ti veli ti ja sredivme, sega kje odi ko nova, ti si plakjash si ja zemash, pojma nemash ni shto e katalizator ni deka go izvadile. Shto si ti kriv ?
Има има :) Ја оставаш на мајстор и викаш не ти влече, и мајсторот оти има пријатели прават ремап и колата средена. Сите среќни само животната средина несреќна.
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
« Одговори #9259 на: 25 Декември 2020, 10:20:16 am »
Че си лежиш! :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9260 на: 25 Декември 2020, 10:25:42 am »
толку ни е стандардот, инаку не верувам дека некој има посебна желба да вози без дпф...
Епа не купувај дизел дагоее. Купи си економичен бензинец и ако стварно многу возиш монтирај плин(има субвенции ако добро се сеќавам), неспоредливо почисто и поевтино.

Побитно е да влече колата или детето да не ти умре од рак бели дробови? Истово можам да го прашам и за греење на дрва, побитно е да ти биде романтично и да седиш по гаќи дома или да дишеш чист воздух? Ама не можам да ја стоплам куќата, па пресели се во стан, барем сега има избор за сечиј џеб.

Знам дека 99% ќе одберат да влече колата и романтична атмосфера и затоа сме до ова дереџе, нити Меркел нити Борисов нити Зајко ни е крив. Се додека се чека некој друг(државата, ЕУ, НАТО, Биле Гец, Ердоган...) да ни ги реши проблемите ќе одиме надолу и ќе пишуваме на ФБ: ALOOO DALI STE NORMALNI NE OTRUVTEE(бута влажен трупец у ќумбето/црвена нафта во тамчето/пали ѓубре во двор).

Мајсторот си лапнал гага дпф. Затоа спомнав дека кај “пријател“ во гаража не треба се прави кола. Намерно/ненамерно ќе те заебе и на крај дупло ќе си платиш (сиромавиот секогаш дупло....).
Sanki ja ako voza so katalizator tolku, kje nema zaboleni od rak.
Kakov prijatel, servis, ni go zna ni go poznava, niti sakav poeftino da pominam, niti se cenkav.
Oti, benzinecot nema dpf ?
Mene mi se krivi.
Че си лежиш! :)
Sigurno, za eden katalizator :)
Neka ojt toj shto go izvajl.
« Последно менување: 25 Декември 2020, 10:55:53 am Bicikle »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8364
  • Плинаш!!!
« Одговори #9261 на: 25 Декември 2020, 10:27:52 am »
Дечки имаме некој на форумов што работи во Капитал банка? Ми треба едно инфо.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #9262 на: 25 Декември 2020, 10:43:51 am »
I rest my case.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9263 на: 25 Декември 2020, 10:57:25 am »
Sekoj si ima svoe mislenje i pravo da si se izjasni.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #9264 на: 25 Декември 2020, 11:42:48 am »
Sanki ja ako voza so katalizator tolku, kje nema zaboleni od rak.
Не. Проблемот не е само твојот катализатор, ама треба да сфатиш дека и тој е дел од проблемот. Затоа што сите така размислуваат, постои загадувањето.

Сите можни информации ни се сервирани, а пак сме неспособни да процениме што е добро за самите НАС, или уште полошо и покрај тоа што сме свесни што правиме пак избираме банален комодитет пред здравје. После те пари сме немале, те Јанко и Станко ни се криви што нема казни за загадување. Зошто мора да постои казна/виша сила да ти каже нешто што веќе го знаеш и можеш сам да го смениш, за твое добро, за доброто на твоите деца?

Мој поранешен колега намерно го продаде својот исправен дпф за да си купи телефон. Ни прв ни последен и не само во МК, секаде во светов кај што може да помине без казна ќе се прават такви глупи потези. Прашањето е дали е побитен ипхон од дпф?

Пријатели мои се грејат на дрва во стан, затоа што атмосферата им била поубава...кај нив дома не се седи, 30с* има. И стално кењаат ееее како смрди како е загадено....ама не е од моето ќумбе од другите е.

Sekoj si ima svoe mislenje i pravo da si se izjasni.
Апсолутно. Не ме сфаќај погрешно, не те напаѓам тебе или антибиотик конкретно, само го изразувам своето мислење околу еколошката катастрофа во која што живееме и нашиот придонес кон истата.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9265 на: 25 Декември 2020, 12:19:55 pm »
Точно, но една птица не носи пролет. Нека се средат другите работи, дпф и катализатори сакал-неќел сам ќе го вратиш, ама ко ќе ти изваат на мајстор катализатор прво него да го казнат. Ене види таљанско на пример како е, ојш ја сервисираш па ја регистрираш, нема пријатели-душмани,нема сервиси в гаражи, сервисот ти дава гаранција дека е се како што треба и ако ти го извадил дпф си одговара. 
Како можи тоа возило без дпф да влегло кај нас? Ти си го зел као демек ок е, регистрирано. 
Него појдовниот муабет беше дека дпф е последица, чим се затнал дпф не треба да го извадиш, него да видиш што го затнало. Тоа нема да се деси на ниеден мајстор, што повлекува многу работи. Еве дај ми памет кај да пријава што ми извајле катализатор без мое знаење? И да има ефект истото. Значи многу работи се инволвирани за една навидум банална работа.
Еве ја обеќа дека ќе кла катализатор, само да киниса работава напред.
По мое мислење инустријата е бр 1 за загадување, потоа загадувањето од дрво и нафта/пластика не е исто, поради што дрвото има поедноставни и по кратки јаглеводородни врски, па на организмот не му е проблем да ги разложи, за разлика од пластиката/нафтата што има долги јаглеводородни Зинџири што Господ не може да ги разложи, ама ете нека се изјасни некој биолог/доктор, може сум грешка.
Башка ја и не се буна за воздухот, д не ваѓа табели на кое месето е воздухот како причинител на рак.
Цитат
Апсолутно. Не ме сфаќај погрешно, не те напаѓам тебе или антибиотик конкретно, само го изразувам своето мислење околу еколошката катастрофа во која што живееме и нашиот придонес кон истата.
Секако дека ги имаме истите права сите и треба подеднакво да ги уживаме, барем овде на форумов  ;D
« Последно менување: 25 Декември 2020, 12:45:11 pm Bicikle »

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 629
« Одговори #9266 на: 25 Декември 2020, 16:28:21 pm »
Сакам да ја сменам дршката за менувачот на голф 5, проблемот е што мојот менувач е со 5 брзини а оваа што ја сакам е со 6 брзини, дали се ќе си легне нормално освен што нема да можам да убацам у 6та? ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9267 на: 25 Декември 2020, 16:32:18 pm »
Ако го имаш пробај...

Отсутен bljov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #9268 на: 25 Декември 2020, 16:58:17 pm »
Здраво,
Вчера купив Peugeot 308 1.4 95ks/70kw бензин. Требаше да дополнам бензин и бидејќи немаше 98 октани, дополнав од 100 октани.
Денес, откако ќе ја стартувам, после половина минута почна да се појавува порака - depollution system faulty.
Пораката исчезнува после неколку секунди.
 Колата нормално работи, не забележувам некоја промена.
Дали некој знае нешто повеќе за да ми објасни, дали е некаков проблем и дали треба нешто да превземам ?
Ве молам за совет.
Благодарам

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 629
« Одговори #9269 на: 25 Декември 2020, 17:47:12 pm »
Ако го имаш пробај...
Го немам, затоа прашувам предвреме