Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1955897 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #8715 на: 05 Август 2020, 20:08:39 pm »
Дог сеќурити.

Додека ги чекавме Дог сеќурити да отворат утре, и се пробавме сами да ја направиме.

Саат време подоцна, малку изолир и малку секундарен лепак на цревцата кои прават вакуум на системот за заклучување, all is good, работи како нова  ;D

Важно - не се работеше на Алфата, барем не овој пат  ;D

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5558
« Одговори #8716 на: 09 Август 2020, 12:54:31 pm »
Пред неколку дена ја регистрирав колата се помина океј дечкото ја паркира на паркинг отидов да ми манат печат на сообраќајна,  влегувам во кола ја ставам картичката притискам на дугмето и колата само вергла без знак за палење неколку секунди, два пати така,  третиот пат дадов гас и запали веднаш,  после тоа е се нормално во работењето и возење, истиот ден уште неколку пати истото,  верглаше со допир на гаста пали одма. Прво мислев дека плинот не ми е сервисиран да не е нешто до него ама па палењето е секогаш на бензин така да тоа отпаѓа...Неможам да си најдам логика шо е проблемот,  гугл исто не вади резултати..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 273
« Одговори #8717 на: 09 Август 2020, 20:37:59 pm »
Разгледувам половна инсигниа па обично сум по бензинот па се мислам за 1.8 бензин (повеќе ги има отколку 1.6) но викаат трошат 11л град 7 отворено а не идат лесно дека нема турбо. Втора опција ми е дизелот 2.0 но викаат скуп мн за одржување дека попуштал моторот после 150к. Некој мислење за дизелот ако возел нешо? Кога ке видиш колку ќе дадеш за бензин ваљда со тие пари ќе се има и за дизел дефектите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #8718 на: 09 Август 2020, 20:56:22 pm »
Извади клапни на усисна, затни егр, и ќе трае вечно дизелот :) За дпф-от се знае, еднаш неделно итаљански тјунинг на обиколница.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
« Одговори #8719 на: 09 Август 2020, 21:32:43 pm »
Разгледувам половна инсигниа па обично сум по бензинот па се мислам за 1.8 бензин (повеќе ги има отколку 1.6) но викаат трошат 11л град 7 отворено а не идат лесно дека нема турбо. Втора опција ми е дизелот 2.0 но викаат скуп мн за одржување дека попуштал моторот после 150к. Некој мислење за дизелот ако возел нешо? Кога ке видиш колку ќе дадеш за бензин ваљда со тие пари ќе се има и за дизел дефектите.
Астра 1.6 турбо бензин не се наоѓа?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #8720 на: 09 Август 2020, 22:43:02 pm »
Астра 1.6 турбо бензин не се наоѓа?

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Меракот го имам на инсигниа 😀

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #8721 на: 10 Август 2020, 09:24:04 am »

1.8 иако со (на хартија) 140 КС, не е баш желна да се мрдне од место. Кога ќе почне да се мрда, срка гориво, ко на времето пиво пред кооперација.

„Скуп мн за одржување“ е многу, ама ептен многу релативна работа. Ние имавме земено Инсигнија на старо, со 2.0 ЦДТИ со 131 КС и поминати ~173000. До пред да ја земеме, колата имала само редовни сервиси, а беше сменет компресорот за клима. Други проблеми до тогаш немала покажано. Откако беше кај нас, ѝ рикна еден греач, што рака на срце не е некој апокалиптичен квар за да каже човек дека моторот не чини или бил скап за одржување. Каква судбина ја снашла после тоа, не знам, пошто ја заменивме за друга Инсигнија :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8722 на: 10 Август 2020, 11:37:01 am »
Дали некој знае како се "prime"-ова нафтен филтер од 2.0 ТДИ ПД.
Еден вика со клучот, контакт, 0, неколку пати да сврти пумпата.

Нафта да купувам во шише да го дополнам куќиштето или не мора за малку?

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #8723 на: 10 Август 2020, 12:05:06 pm »
Decki da preporacate nekoj doverliv majstor od Sk za montiranje euro-kuki na vozila?  ;D

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
  • Сузуки Витариче
« Одговори #8724 на: 10 Август 2020, 12:34:52 pm »
Decki da preporacate nekoj doverliv majstor od Sk za montiranje euro-kuki na vozila?  ;D
https://www.facebook.com/Cirusi/
Потпис.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #8725 на: 10 Август 2020, 14:10:47 pm »

1.8 иако со (на хартија) 140 КС, не е баш желна да се мрдне од место. Кога ќе почне да се мрда, срка гориво, ко на времето пиво пред кооперација.

„Скуп мн за одржување“ е многу, ама ептен многу релативна работа. Ние имавме земено Инсигнија на старо, со 2.0 ЦДТИ со 131 КС и поминати ~173000. До пред да ја земеме, колата имала само редовни сервиси, а беше сменет компресорот за клима. Други проблеми до тогаш немала покажано. Откако беше кај нас, ѝ рикна еден греач, што рака на срце не е некој апокалиптичен квар за да каже човек дека моторот не чини или бил скап за одржување. Каква судбина ја снашла после тоа, не знам, пошто ја заменивме за друга Инсигнија :)
Фала ти на инфо. А дали знаеш случајно колку е турбина за иснигниата?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #8726 на: 10 Август 2020, 15:53:44 pm »
За жал, ич, ама уопште неам појма колку би чинела турбината.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #8727 на: 12 Август 2020, 14:56:35 pm »
Момци барам задна лева врата за Дачиа Сандеро од 2010г со 5 врати. По огласиве што држат делови се ми е прашано.
Да не знаете некој што растура и држи делови да ми помогнете?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #8728 на: 12 Август 2020, 15:33:27 pm »
Јас за секој случај да ги постирам овие огласи што можда ти биле скриени во пребарувањето...

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=3583029

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1984972

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #8729 на: 12 Август 2020, 16:03:48 pm »
Прашано е и таму пред недела дена, нема дечкото.
Незнам оној плац во Бутел после надвозникот на обиколница лево дали беше само за Рено или имаше и Дачии...